blog

Zsanett erőszakolta meg a rendőröket!

A pszichológus szakvéleménye szerint Zsanett ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJA nem tekinthető “abszolút élményszerűnek”. Ha pszichológus volnék, abból indulnék ki: a nemi erőszak elszenvedése (legalábbis köznapi fogalmaink szerint) nem egy ÉLMÉNY, ebből következően arról aligha lehet beszámolni élményszerűen.

Nos, a pszichológus csupán egy picinyke csavar ebben a fenenagy média-gépezetben, amely most könyékig benne a figyelem fenntartásában, a hírek válogatás nélküli széthányásában. Ebből a szempontból nézve, mármint a profit szempontjából és érdekéből kiindulva, Zsanett és a személyiségi jogai le vannak szarva, miképpen a rendőrökéi is!
Kezdjük azzal, hogy minden jóvágású, kommunikációval foglalkozó szakiromány valahogy úgy fogalmaz, mint Geoffrey Moss, Az eredményes kommunikáció kézikönyvében:

“Ha egy ügyfél azért hív, hogy panaszt tegyen, legyünk megértők! Köszönjük meg, hogy felhívta a figyelmünket a problémára… Ne védekezzünk kifogásokkal! Amilyen hamar csak lehet, vizsgáljuk ki az ügyet…  ha kell, kérjünk bocsánatot… és mondjuk meg, mit fogunk tenni a probléma megoldása érdekében!”

Hát ez az, ami hiányzik a mi kultúránkból, írmagja sincs sehol, pedig ezt a szemléletet kellene kikövetelnünk MAGUNKTÓL MAGUNKNAK ahhoz, hogy normálisan lehessen élni ebben az országban!

—–

Upgrade 10. ó 56 p.

Gondban vagyok azzal, ki is lehet a “lúdas” abban, hogy a pszichológia szakmai kifejezései között megtalálható élmény szó végülis Zsanett élménybeszámolója megfogalmazásban kerül kedvenc napilapomban elém.
Ha a pszichológus tudta, hogy nyilvánosság elé kerül a szakvéleménye, akkor ő követte el a hibát.

Kettőt is! A fogalmazásbelit (köznyelv – szakzsargon “komikus” ellentmondása), de a súlyosabbat is – mert hogyan kerülhet nyilvánosságra, a tudtával, egy ilyen anyag!

A zsurnaliszták felelőssége viszont egyértelmű!

*************


17 hozzászólás

 • Zoli (SSDB)

  Szégyen az ami ma a médiában és a körülötte lévő sallangban van. Szegény lányt nagyon kikezték s a média majdnemhogy azokat védi akik megerőszakolták… kész ez a Magyarország, de nagyon.

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Zoli!
  Hamarosan el fogunk jutni odáig, hogy bemehetünk Zsanett nőgyógyászati vizsgálatára, hogy van-e egyáltalán nemi szerve neki!
  Aztán az öt rendőrét is megnézhetjük a kamerákban, hogy melyik kettőé illik bele, ha van hová.
  Gondolom, a megerőszakolt hölgyeknek egyre nagyobb kedve lesz a megerőszakolásuk tényét bejelenteni, látva a “társadalom” magatartását.

 • Kurszán kündü

  Én már sok aljasságot láttam, DE AMIT a sajtó ebben a MOCSKOS zsarubűn esetében művel, az olyan mély mocsár, hogy hihetetlen!

  Igaz, ügyeim közt volt olyan, akinél (300 millát csaló könyvelő esetén) az IÜ.
  pszichológus szakértő kóros elbutulást állapított meg: az egész bírósággal együtt röhögtünk….
  Mert ugye, épp ellenkezőleg: jó dumájú, agyas csibész volt az elkövető….

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Kurszán kündű!
  A kiszivárogtatás, mint módszer, az is érdekes jellemzője a modern zsurnalisztikának. Nálunk, Magyarországon, ennek külön egyeteme lehet valahol, mert oly’ magas színvonalú már a gyakorlatban!

 • Los Carlos

  Zsanni tévedett amikor nem hagyta a fogai nyomát az erőszakoló rendőr
  nemi szervén.
  Amilyenek,még ezek után is kérnék a hazugvizsgálatot.Már ideje lenne békébe hagyni szegény áldozatot!

 • EL LOBO - A farkas

  Nehezen tudok nagyobb aljasságot elképzelni, mint a nemi erőszak!
  Nehezen tudok megbarátkozni a kiszivárogtatás intézményesülésével is. Kiszivárogtatót és a kiszivárogtatott anyag közzétevőjét is gyanakodva nézem.
  A személyiségi jogok védelméről már nem is beszélek…
  Mindemellett intem magam – nehogy túlzó általánosításokba essem…

 • miki

  na azért az viszont szomorú, hogy így tálalják : élménybeszámoló. Aki átesik egy ilyen eseményen, leginkább lelki sokkot szenved, nem pedig bulvárlapoknak tart élménybeszámolót.
  VAGY : ő direkt fizetett azért,hogy egyenruhásokkal vonuljon félre, egy laza numerára. Akárhogy is, ebben az ország ezen már szinte nem is csodálkozik az ember, annyi mindent meg lehet játszani.
  A média még egy ideig fújni fogja ezt a lufit, legalább lesz miről beszélniük.

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Mr. Petrovich!
  Olykor, bár egyre ritkábban, mi, magyarok, fenn hordjuk az orrunk: miénk a környéken a bezzeg ország!
  Pedig vannak kövér, ivarérett hasonlóságaink.
  (E jeles ügyben azért van egy óriási különbség: a rendőri vezetők és a miniszter úr menesztése!)

  Kedves Miki!

  Egyetértünk! (Megjegyezném: a napilap, melyben a “Zsanett élménybeszámolója” szóösszetétel előjött, nem bulvárlap. Vagy eddig legalábbis a CÍMLAPJÁN nem volt az!)

 • Zsolt

  A hír második fele az volt, hogy a megerőszakolt áldozatok esetén pont ez jelzi a hitelességet. Aki átélte, annak nem élményszerű a beszámolója, aki nem, az színesíti, élményszerűvé teszi, éppen ezért az a gyanús. Vagy csak más hírt olvastunk?

 • EL LOBO - A farkas

  Jómagam a hírt az Új Dunántúli Naplóban olvastam, címlapon, arról beszéltem. (Hogy ez “saját” forrású, azaz Axel Springer eredetű, vagy máshonnan átvett szövegük volt-e, azt nem tudom.) Később, más lapban (?), vagy a neten(?) olvastam egy “ellenszakértői” véleményt, amelynek a tartalma valóban az, amit mondasz. És jómagam is ezzel értek egyet!

 • Molnargoreny

  A legröhejesebb, hogy egy szál fiatal lány be meri jelenteni (úgy, hogy tanúja sincs), hogy öt rohadék ávós erőszakkal megdugta. Ehhez képest a pszichoállat még magyarázza, hogy élményszerű ez vagy nem – holott a naturális kérdés az, hogy ki a fészkes radai rosseb merne ilyen bejelentést tenni (és miért) hacsak nem 2000 %-ig igaz??? Persze itt az ártatlanság vélelme, de az nem azt jelenti, hogy a Rebaszosok valóban ártatlanok – azt pedig különösen nem, hogy amíg a bíróság a rohadékokat el nem ítéli, addig a lány automatice hazudik!

 • vedder

  Nem hazudik, de igazat sem mond. Pont az a lényeg, hogy amíg nincs ítélet, addig senkinek sincs igaza. Zsanett szavahihetőségét sem lehet megkérőjelezni, de az ártatlanság vélelmét sem lehet megvonni a vádlottaktól. Az biztos, hogy akinek majdan a javára ítél a bíróság, most indokolatlan sérelmeket szenved a média miatt (és azt sem lehet persze kizárni hogy az ítélet nem felel meg az igazságosságnak, a média ekkor szintén tetőzi a bajt). Ez az egész dolog undorító, kiábrándító.

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Molnárgörény és Vedder!
  Vedder utolsó két szava: UNDORÍTÓ és KIÁBRÁNDÍTÓ – ez telitalálat.
  És a bátorság, Zsanett bátorsága (amennyiben teljességgel igaza van) – tényleg kiemelendő!

 • Kimo

  Azért ne csináljunk már mártírt egy ilyen ócska ribancból.
  Ez csak arra jó, hogy az ügy kapcsán most kedvükre szidhatják a rendőröket a fanatikus tüntetéseken randalírozni imádó (h)ős “magyarok”.

 • CCC

  Így utólag remélem visszaolvassák a lelkes véleménynyilvánítók, hogy milyen gyökérségeket írnak bátor lányokról, ávósokról és Magyarországról. Csak hasonló fiatal lányokkal találkozzanak, akik aztán a juj.hu-n nyilatkoznak (mert sajnáltuk a személyiségi jogai miatt is).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük