blog

Újdonságok: autószervizelés, szállítás, súlymérés

3 D technológia - futóműbeállítás
3 D alapú futóműbeállítás, HawkEye

Autószerviz, nemzetközi szállítás, konténerszállító gyártás

Óriási a verseny az ügyfelekért. Az üzemanyagárak és a rájuk rakott adóterhek aligha moccannak jelentősen és tartósan Európa országútjain lefelé. Magyarországon a teherfuvarozást új adónem – az e-útdíj – terheli.
Az autószerviz, a nemzetközi szállítás, a konténerszállító gyártás olyan versenyhelyzetbe került, amelynek terepén csakis a legkorszerűbb technológiát, az újításokat alkalmazó vállalkozások startolhatnak eséllyel.

A szállítók, a szállítmányozók, a teherfuvarozás érdekeltjei a legeket keresik: a leggazdaságosabbat, a leggyorsabbat, a legmegbízhatóbbat.
Itt van példának az autószervizelés.
A futóműbeállítás a legkorszerűbben felszerelt autójavító műhelyekben – mint például a pécsi Pannon-Hunter Szerviz és Futóműcentrum – már 3 D technológiával történik, nevezetesen az Amerikából eredeztethető HawkEye berendezéssel. Gyors, takarékos, pontos szerkezet – amely jelentős kiadásoktól mentesíti az autóst – élvonalba emelheti azokat a szervizeket, amelyek ilyennel szolgálják ki ügyfeleiket.
De vegyünk egy másik példát is a korszerű, versenyképes megoldások tárházából!

Nemzetközi szállítás számítástechnikai alapokon
Nemzetközi szállítás a Logintrans kínálatában

A kamionos, konténeres nemzetközi szállítás világában “utazó” Logintrans vállalat fantasztikusan hatékony program-rendszerekkel segíti a hatékony szállítást, szállítmányozást.
Fuvarbörze, raktérbörze, rakománybörze – egységes, számítástechnikai alapokon nyugvó Trans-rendszer áll elő, amely elősegíti, hogy megbízható partnerekkel, mindig rakománnyal teli kamionok robogjanak Európa útjain.
Az ingyenes próbaidőszak nagy vonzerőt jelenthet a fuvarozásban, a kamion- és konténerszállításban érdekeltek, a speditőrök körében.
A Logintrans biztos abban, hogy akik kipróbálják ezt a rendszert, azok maradni fognak.
Az optimizmus nem véletlen. Szerte a kontinensről 200.000 fuvarozó és szállítmányozó cég csatlakozott már a lengyel központú cég Fuvarbörzéjéhez. A napi fuvarajánlatok száma meghaladja a százezret.

Seres mérőrendszer az edényzet és a felépítmény súlya
Seres mérőrendszer

Ugyancsak innovatív megoldással rukkolt elő a konténerszállító- és hulladék-szállító gépgyártás egyik magyarországi piacvezetője, a pécsi Seres Kft.
Ma még egyedülálló módon Magyarországon hitelesített edényzet mérő és edényzetfelismerő rendszert építenek be gyártmányaikba.
RFID Chip olvasókat alkalmazva minden egyes edényzet beazonosítható. Rendszerük a felépítmények és függesztett terhek súlymérésére is alkalmas.

Ezek a mérlegek akár az új járművekre akár a korábbi gyártmányokra is felszerelhetők.

*****

Hivatkozott tartalmak bővebben:

***

Korábban autószerviz és Fuvarbörze témában a Jól járok Magazin blogjában és magazin hírei között:

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük