blog

Új pécsi gazdasági honlapok

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jelentős erőfeszítéseket tett a cybertérben eddig is Pécs gazdasági fejlődéséért.
Gondoljunk csak a gazdag tartalmú pbkik.hu honlapra, a pecsgazdasaga.hu portálra, de gondolhatunk a Kamara Marketing Klubja által megvalósult előadásokra is az internet tárgykörében.
Kevés város dicsekedhet olyan gazdag tartalmú, az élet teljességéről – oktatási-képzési helyzetképtől az ipari parkok helyzetén át a kultúráig – képet adó, a potenciális beruházókat szinte a teljesíthetetlen teljesség igényével információval ellátó honlappal, mint amilyen a  Pécs gazdasága  portál.

Klaszter portfólió

De a kamara nem elégedett meg ennyivel s létre hozta a klaszterek online támogatására a www.klaszterportfolio.hu oldalt. A vadonatúj website felméri a klaszterekben rejlő potenciált és segítséget kíván nyújtani a fejlődésükhöz, fejlesztésükhöz. A szinergia révén minden résztvevő és a város, a megye is profitál.

Innovációs portfólió

De a kamara még ennél is tovább ment és a hazai kutatói és ipari innovációs potenciálok összekapcsolását is elő kívánja segíteni a K+F megvalósulásának érdekében. Éppen ezért életre hívta az Innoportfólió Innovációs Adatbázist a http://www.innoportfolio.hu/ portálon.
Mint a honlapon olvashatjuk:

“A projektben négy kamara és négy egyetem – Pécs, Szeged, Győr és Debrecen – egy módszertan alapján régiós  rendszert szervez. Az InnoPortfólió innovációs adatbázis célja, hogy  hidat képezzen a piaci igényeken alapuló termékfejlesztés és a kutatói  szféra közt, kiszolgálva a gyártói és forgalmazói megrendeléseket. Az  adatbázis a kereskedelmi és iparkamarák szerteágazó kapcsolatrendszerén  keresztül a regionális innovációs kapacitás minél optimálisabb  kihasználását teszi lehetővé.”

Az oldalon máris számos izgalmas, együttműködésre sarkalló téma található, a monoklonáris antitest előállítástól a növénybiológiáig.

Ha valamit a Blog Pécs közösségi blog kívánhat, az csakis az lehet: SOK SIKERT KÍVÁNUNK!

***

Ajánlott oldalak a fentieken túl:

  • Céghírek – színes magazin
  • A SEO alapjai – a keresőoptimalizálás a gazdasági tevékenység elengedhetetlen részterülete
szerző: László Bognár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük