Tisztelt Címeket, Telefonszámokat Árusító Vállalkozás Vezető

Telefon, fax, ma már múzeumi tárgyak

Ma már egyre többen dolgozunk hagyományos irodákon kívül, az otthonunkhoz csatolt vagy abban kialakított munkahelyen. Ám a  jövő felé kacsintva is vissza-visszaköszön a múlt, néhány muzeális értékű tárgy, eljárásmód és vállalkozás vezető formájában.
Ilyen tárgy teszem azt a fax, amely valaha nélkülözhetetlen eszköze volt a kommunikációnak (bár „igazi” faxom sohasem volt, mindig is a számítógéphez csatolt faxmodem helyettesítette azt).

Van még valahol működésben fax?

Azt el sem tudtam képzelni, hogy lesz olyan cég, amely most, 2011-ben, már a múlt század végén is elavultnak tekintett faxon fogja a négy naposra hízott ünnep alatt automatikusan küldött reklámfelhővel beborítani az országot. Pedig van ilyen cég, ezt a szombaton és vasárnap éjjel a lakásomon tízpercenként csörgő telefon tudatta velem.

Hiába hívtam vissza a 0613425203-as számot, ott persze senki sem vette fel a telefont az említett négy nap alatt.

Ki a vállalkozás vezető?

Az interneten utána néztem a hívó fél telefonszámának, s mit tesz isten, a száma előtt egy jel helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy reklám céljából senki sem hívhatja ezt a céget!
Világos ugye? Ügynökök kíméljenek egyfelől, a másik oldalon pedig öntjük a cégünk reklámját, mint az állat! De legalább ne azon a hülye múzeumi faxon csinálnák ezt.

Az imént persze, munkanap lévén, újra próbálkoztam. Sikerrel. A saját pénzemért sikerült töröltetnem magam a cég telafaxos adatbázisából. Amit úgy vásároltak „nyilvános adatbázist” felhasználó harmadik féltől.

Vajon ki árusítja a beleegyezésem nélkül, akaratom ellenére a telefonszámomat olyan formában, hogy az bármikor, bárki által, bármilyen céllal használható?
Tisztelt Címeket, Telefonszámokat Árusító Vállalkozás Vezető, az édesanyja hogy van? Faxolgat?

***
Kapcsolódó írások:
Méregmarketing

Távmunka helyzet egy munkaerő közvetítő szemszögéből

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Tisztelt Címeket, Telefonszámokat Árusító Vállalkozás Vezető” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Kedvencem, amikor azzal kezdik, hogy egy rokonom, barátom adta meg a számom…

    Különben nézd meg a cég referenciáit, ott van közöttük a telefonszám árusító.

  2. Igaz 🙂
    Nem figyeltem eléggé.
    A telefonszámokat szerintem nem vásárolják, hanem gyűjtik, a nyilvános előfizetői névsorokból, annak ellenére, hogy a távközlési szolgáltatók tiltják az ilyen adatgyűjtést. A listák értékesítését is. Mégis gyűjtik, a lányom is belefutott egy ilyen – otthon végezhető munkával kecsegtető „állásajánlatba”. Meg kell tiltanod a szolgáltatódnál, hogy megjelentesse az adataidat a telefonkönyvben. Félek, elkéstél, már be vagy gyűjtve 🙂

  3. Felhívtam a Telekomot, hogy kellenének cd-n, vagy más könnyen kezelhető formában telefonszámok, Azt mondták, ha nagy előfizető vagyok, kaphatok. Én nem vagyok nagy előfizető, meg nem is kéne, de ha kéne, akkor nagy előfizető „lennék”, és előbb utóbb kapnék. Ha mástól nem egy nagy előfizetőtől. Akinél legálisan van. Igaz ettől még nálam nem lesz legálisan, de majd azt mondjuk, hogy a legálisan nálam lévő telefonkönyvből a ?lányok? bepötyögték. Így elsőre egyszerűbb, mint gondoltam. De lehet, hogy valami buktatót nem vettem észre, de majd megtudjuk! 🙂

  4. És akkor majd te is faxolsz nekem éjjel-nappal reklámleveleket, hogy angyali történetek Lucifertől, jutányos áron? 🙂
    Én viszont nagy előfizető vagyok – kineveztem magam! A Telekom pedig egy kis szolgáltató! Faxon reklamálhat, esetleg.

  5. Nézd, ha szerzel madarat, aki ezért fizet szívesen. És ha megkapod az extrajutalékot szerintem ember rég örült annyira egy éjjel kapott marketinglevélnek, mint te fogsz! Minden csilingelés itt, egy csilingelés ott. 🙂 És akkor jön az erkölcsi bónusz; Lázár kartárs is embernek néz! 🙂

Szólj hozzá!