blog

Te is lehetsz Nagy Testvér!

Orwell most teljesen kiakadna! Nem elég, hogy a Nagy Testvér nagytestvérkedik, de még az olyan egyszerű, icuri-picuri bloggerek is, mint én – megjegyzem: teljesen legálisan – kistestvérkednek. Épp az imént nyomoztam kicsit a gépemben a Kósa Lajos iránt blogomba kutakodó fazon után!

Tehát: valaki a Google.it alatt, azaz a kereső olasz nyelvű változatában beütötte: Kósa Lajos. Mivel én is írtam az illetőről – egy hírhedt debreceni lakosról van szó 🙂  – a bájtok közt matató bejött a blogomba.
Kattintottam egyet-kettőt, kíváncsi voltam rá, ki lehet az a kis kíváncsi. Íme, előbukkant Thessaloniki görög város térképe, ahonnan emberünk nagy ravaszul olasz nyelven kereste nálam a hírhedt debreceni polgárt! Utcára megmondom, honnan!

Kósa Lajos keresője

De ma pikánsabb téma is előkerült! “Nato radar” – kérdezett rá valaki, azonnal kivert a veríték, kellett nekem erről is írogatnom. Egy-két katt és előbukkan Sao Paolo brazil város térképe, mindjárt megbántam, hogy megszülettem, atyaúristen, már a brazil titkosszolgálat is rajtam van!

Nato radar

Azt, hogy műholdas képpel is rendelkezem a hívás helyéről, utca, házszám, miegyéb, nem is merem megmondani, letagadom.

Méhes Márton úrnak, (Pécs, EKF) üzenem, róla is érdeklődgetnek valakik – igaz, egyszerű az eset, Budapestről! 🙂 Műholdas felvételt nem mellékelnék, mert ezek olyan egyszerű kultúrabarátok, kár rájuk a bűvös bájt, így meg sem mondom, melyik kerületből!

Hát itt tartunk, drága Orwell úr!

——-

Korábbi írásaim hasonló témában:

Blog: különös üzenetek. (Banánköztársasági beszámoló)

Blog és újságírás: A blog rejtett hatása a médiumokra

3 hozzászólás

 • EL LOBO - A farkas

  Szia Basahalom Barátom!

  1) Ne légy meglepve. Az emberek (köztük a különféle szervezetek, ügynökségek megbízottai) úgy keresnek valakit vagy valamit a neten, hogy beütik a Google-ban az illető nevét.
  Jelen esetben, ha valaki Kósára kívácsi, vagy a hírnevére, a róla alkotott véleményekre, akkor beüti a nevét és még mondjuk a Debrecen városnevet is, és elemzi az első 10-20-30 találat alatt olvasottakat.
  “Kósa Lajos Debrecen” beütésre első tízben a blogom, tehát a kutakodó úgy vélheti, Magyarországon fontos net-hely vagyok, hiszen verem e kifejezésre (is) pl. a vezető napilapokat.
  Tehát bejön hozzám!
  Mire jó ez?
  a) az érdeklődő magánember kielégítheti kíváncsíságát

  b) tegyük fel, egy titkosszolgálat azt elemzi: lehet-e Kósából FIDESZ-elnök? Milyen a megítélése a neten (Orbánhoz, Gyurcsányhoz képest), elfogadnák-e az emberek? Olvasgatnak, leszűrik a tanulságot.

  c) a bloggert elemzi valaki: milyen a politikai beállítottsága? Viszonya írásaiban Kósához, Orbánhoz, Gyurcsányhoz, Szili Katalinhoz – s máris elhelyezheti a bloggert körülbelül a politikai palettán!

  2) Nagyon örülök, hogy jössz Pécsre, vendégem vagy egy sörre mindenképp!!! 🙂 (És Kósát jól kitárgyaljuk, titokban!)

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Basahalom!
  Az imént jártam a blogodban, s elhűlve láttam, hogy a debreceni alpolgármester szkíta ősöket emleget. Nem írom le a nevét a blogomba, nehogy itt találják meg a világ net-népei, miközben a hálót járják, s azt gondolják – közöm van hozzá!
  Számolj csak el vele te – hiszen debreceni! 🙂

  Vajákos alpolgármester – nem semmi, de ne itt tessék keresni!
  Hanem itt, Debrecenben:
  http://basahalom.freeblog.hu/archives/2007/06/16/2415788/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük