Sóbarlangba menekülünk?

Sószobában asztma és allergia ellen
Sószoba

Barlanglakóból sóbarlang lakóvá válunk?

Aki hallgatja a rádióban, nézi a televízióban vagy rákeres az interneten az időjárás jelentésekre, az egyre gyakrabban találkozhat a magyar városok egészségtelen levegőjének tényeivel.
A meteorológusok friss szélre várnak, amely majd kinyomja a Kárpát-medencéből a megfáradt, elszennyeződött, ködbe burkolódzó levegőt.
Persze, tudjuk, annál azért nagyobb a baj, mintsem hogy egy erős széllökés elfújhatná a szennyezett levegő okozta bajainkat.

Olykor az az érzése az embernek, hogy egykori őseink nyomdokain mi is barlangok mélyén húzzuk majd meg magunkat, de ezúttal sóbarlangokban.
Ezek a sóbarlangok napjainkban már nem csak a természet által kivájt mélységes-mély üregekként tarthatók számon, hanem az ember műszaki tudásának, az orvostudomány fejlődésének nyomán mesterségesen előállított sószobákat is jelenthetik.
Ezt a jelenséget figyelhetjük meg a Tátra Sóbarlang esetében is Budapesten, amely Halomed referenciabarlang és természetgyógyászati centrum is egyben.
S hogy mit nem fújhat már el tőlünk a szél, vagyis milyen tünetekkel, betegségekkel lehet sóbarlangban enyhet találni? Íme, itt a Tátra Sóbarlang listája:

Allergia, arcüreggyulladás, asztma, cellulitisz, cisztás fibrózis, COPD, dohányosok tüdőproblémái, ekcéma, garatgyulladás, hangszálgyulladás, hörghurut, köhögés, középfülgyulladás, krónikus megfázás, krupp, légcsőgyulladás, légcsőhurut, mandulagyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, pattanások, pikkelysömör, szénanátha, szennyezett levegő által okozott problémák, torokgyulladás, tüdőgyulladás.

***

Másutt a sóbarlang terápia hatásáról:

> Sóbarlang: a tüdő szellőztetése

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!