Simicskázás

A sulikban is simicskázni fognak a gyerekek

Ez a közéleti bejegyzés 18 éven felülieknek szól!
Érdeklődéssel olvasom N. E. pedagógus félig tréfás, félig viszont nagyon is komoly facebook bejegyzését, amely arról szól, hogy ezen a hétvégén, péntektől hétfő reggelig, a kedves szülők ne engedjék a gyerekeiket hírek közelébe, se a televízió, se a rádió, se az újságok, se az internet közelébe, mert hétfőn az iskolában mást sem lehet hallani majd, mint azt, hogy g…

A felnőtt ember azonnal tudja, miről is van szó, egy politikusi kör már megint elkúrta, hogy egy már polgárjogot nyert és széles körben ismert kifejezéssel éljek.
Simicska Lajos kijelentése, mely szerint „Orbán Viktor egy geci” engem speciel nem hozott ki a sodromból, hiszen dajcstomi tweetjeit is olvastam, s azokban bizony a „szarházi hazaáruló” és a hasonló kifejezések garmadájával ismerkedhettem meg. Az ilyesmihez képest szinte semmiség ez a gyenge kis gecizés.

Nyelvében él a nemzet.

Apropos Magyar Nemzet.
Bayer Zsolt is egy geci! Mármint Simicska szerint.

Simicskáról egyébként mindig az az ősidőkben tett kijelentése jut eszembe, hogy hülyének lenni állampolgári jog, s ezt ő az adóügyek laza kezelésének védelmében ötlötte ki.

Persze azt gondolom, hogy a gyerekeket ma már nem lehet elzárni a képernyők és a monitorok elől, s bizony, hétfőn az osztálytermekben és a folyosókon harsogni fog a gezicés, a hangok kiáramlanak az utcára is, szinte leverik majd a felnőttek kalapját és nincs az a pedagógus, aki útját állhatná ennek.

Azt persze nem tudhatom, hogy egy-egy nebuló mennyit ért meg abból, hogy az Orbán bácsi közpénzen akarja elorozni a befolyást az M1-gyel a Simicska bácsi által tulajdonolt Hír TV elől, meg majd jól odatesz a Simicska bácsi Magyar Nemzet című politikai napilapjának is, mert fityiszt kap az a jövőben, nem állami hirdetésekre szóló megrendelést, vagyis megvonja tőle a közpénzt.

Ebből persze a felnőtt is levonhatja a következtetést: még egykori kollégiumi szobatársak között is megronthatja a barátságot a hatalom meg a pénz!

* * *

Simicska Lajos rövid pályarajza:

Simicska Lajos magyar üzletember és médiamogul volt, aki az elmúlt évtizedekben jelentős hatást gyakorolt a magyar gazdasági és média életre.

Simicska 1950-ben született a Komárom megyei Kisbabotban. Az 1970-es években diplomát szerzett az Építőipari Műszaki Főiskolán, majd a 80-as években kezdett el dolgozni a Magyar Rádióban. 1992-ben azonban elhagyta a rádiót, és megalapította az Első Magyar Híd Rt.-t, ami az egyik legnagyobb építőipari vállalat volt Magyarországon. Simicska az építőipari vállalkozások mellett számos más üzletágban is tevékenykedett, többek között az ingatlanfejlesztésben és a bányászatban is.

Simicska a 2000-es évek elején a Fidesz közelébe került, és közeli kapcsolatot ápolt Orbán Viktorral. Ennek köszönhetően Simicska vállalatai sok állami megrendelést kaptak, és gazdagodni kezdett. 2014-ben azonban a két férfi közötti viszony megromlott, és Simicska nyilvánosan elkezdte kritizálni Orbán Viktor kormányát.

Simicska ezt követően a médiaipar felé fordult, és felvásárolta a Magyar Nemzet és a Hír TV tulajdonjogát, amelyek az ellenzékhez közelálló sajtótermékek voltak. Simicska számos, Orbán Viktor és a Fidesz kormánya elleni cikket és riportot jelentetett meg, és az ellenzéki pártokat is támogatta.

2018-ban azonban Simicska bejelentette, hogy visszavonul az üzleti és a közéleti élettől, és eladta médiaérdekeltségeit. Azóta visszavonultan él, és kevésbé aktív a közéletben.

Simicska Lajos pályafutása rendkívül színes és sokrétű volt, és jelentős hatást gyakorolt a magyar gazdasági és média életre. Politikai kapcsolatai és az általa felvásárolt médiumok révén gyakorolt befolyása sok vitát váltott ki, és sokak szerint szerepe fontos volt a magyar politikai helyzet alakulásában is.

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Simicskázás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Egy, a részletekben elbújt „ördöghöz”: a szülők ne engedjék az M1-2-Duna-és majd 15-ig tv- csatornák, továbbá az MR1-2-iksz stb. rádiós csatornák közelébe a gyermekeiket. Mert onnan nem tudnak tájékozódni. Másrészt: melyik szülő vállalja föl, hogy gyermekét agymosásnak veti alá?

  2. Majdnem azt válaszoltam, hogy a szegény gyerekeket vigyék inkább stadionba, de már ezt se lehet mondani, hanem helyesen: a rászoruló gyerekeket vigyék fedett sportlétesítménybe.
    Persze még létesíthetnek a g-cik (elnézést a simicskázásért!) gondolatrendőrséget is, és akkor az M1-en látottakról mi már nem is gondolkozhatunk majd, csak lenyelhetjük.
    Nagyon érdekes országban élünk!

Szólj hozzá!