blog

Seonyár2008, SEO verseny indult, már a harmadik

A harmadik SEO verseny

Seonyár2008 – ez a kulcsszava a harmadik magyar keresőoptimalizáló – vagy idegen kifejezéssel élve – SEO versenynek. Az elsőt a Pillangószív, a másodikat a Linkfelhő szóra játszotta a jónép. (Illetve játszottuk, hiszen az elsőt én nyertem meg, tehát benne voltam.)

Ez a mostani verseny, miképpen a második is az volt – nem csupán a dicsőség elnyeréséért történik, mivel pénzdíjas. A szervezők szerint 1.000.000 Ft összdíjazású.

Tisztelet illeti a szervezőket, akik persze a nevezéshez szükséges linkekre azért rávarázsolták a keresőoptimalizálás szót is, hogy a szervező klub első legyen a SEO és a keresőoptimalizálás szóra is, a törzstagoknak juttatva így az egyre kurrensebb üzletág megrendelési állományának egy részét. Tehát nem buta gyerekek indították útjára a versenyt, ezt azonnal leszögezhetjük! 🙂

Persze ezt nem rosszból mondom, ilyen a piac, leleményesnek kell lenni!

Szubjektív elem a kiírásban

Nekem pusztán egyetlen fenntartásom van: szubjektív elemet is elhelyeztek a kiírásban, pl. majd ők döntik el, mi a spam és mi nem az – tehát nem gép mér csak. (A Google.)

Ráadásul nem a probléma észlelésekor, hanem az eredményhirdetéskor akarják tudatni: ki vétett a szabályok ellen! Ennek a “szabálynak” a felülvizsgálatát javasoltam is a szervezőknek, mert senkinek sincs joga másokat megszégyeníteni, egyben megfosztva őket a védekezés lehetőségétől is, pláne nem egy nyilvános eredményhirdetésen.
A szervezők fiatal korával magyarázom ezt a szereptévesztést!

Persze, lehet erre azt mondani, akinek nem tetszik, az ne játsszon – de ez csak tovább erősítené egyfajta meggyőződésünket a szereptévesztést illetően.

Hozzáteszem, mindezzel nem a csalásokat és a csalókat védem!

Mindenesetre magam is elindultam a versenyen, friss aldomainnel a Bognár Stúdió honlapja alatt – Seonyár2008 (upgrade 08.04.10 – tekintettel a számos furcsaságra: letöröltem.)
A freeblogon elhelyezett “versenyblogot”, – amelyet Netmester barátommal együtt terveztünk “naggyá tenni”, s amely az első tízben foglal helyet, viszont a Freeblog törölte, spamblognak minősítve – vélhetően a versenyben résztvevő valamennyi bloggal együtt! Erre – némi tájékozódás után – majd visszatérek.
Upgrade. visszatértem rá: Sajtószoba.

Kapcsolódó írások:

12 hozzászólás

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves FYGureout!
  Hol lakunk? Egyelőre hajléktalanok vagyunk, már ami a közös blogot illeti.
  A Freeblog törlése után “áttelepültünk”, vagy ha úgy tetszik “politikai menedékjogot” szereztünk magunknak, esetleg “zöld kártyát nyertünk (?)” a blog.hu-n. Ám a blog.hu is beintett a Seonyár2008-nak!
  De legalább nem törölt, hanem átirányította a blog címét a nyitólapjára.
  Én elnézést kérek tőled (bár ártatlan vagyok). Nagyon sajnálom, hogy a barátainkkal is ez történt, hogy rohangáltak ide-oda a linkjeikkel és a megtisztelő figyelmükkel.
  Egy jól előkészített versenyen ilyesmi nem történhetne! Ha tudjuk, hogy a blogszolgáltatók nem partnerei a versenynek, nyilván nem nyitunk ott blogot. Ez az egész szerencsétlenség, amit harmadik magyar keresőoptimalizáló versenynek neveznek már kőkemény üzleti érdekek összecsapása, csontra megy, mint a politika, aligha hinném, hogy a “versenyzők” számottevő tételt jelentenének a pakliban. Mi csak kellékek, propagandaeszközök volnánk, a “drukkereinkkel” együtt.
  Szóval elnézést kérek tőled. És Weinreich Lacitól is, akit belerángattam.

 • Seonyár2008 Netmester módra :-)

  Vezérem! Kapitányom!

  Én nem bánom ezt a kis játékot, sőt! Csak kicsit ciki, hogy míg a legtöbb versenyző fantázianévvel fut, – mi – s jópáran – felvállaltuk a nevünket, és ezt adtuk is a munkánkhoz, – mert bizony felénk így szokták.

  Node, ha ezen ínmáron 3. kísérlet sem jön össze, – akkor csakazértis saját domainnel, és semleges domainnel próbálkozzunk, jó?! Hogy miért? Magunkért, a gyerekekért, meg az unokákért! 🙂

  Ahogy látom, van rajongói tábor! (Kösz mindenkinek!)

 • EL LOBO - A farkas

  Hja, a gyerekek meg az unokák inkább enni kérnek 🙂 tojnak a nagypapára amúgy 🙂
  Huh, Laci, tudom viccelsz ezzel a “rajongói tábor” megfogalmazással, de könyörgöm, tréfából se – örüljünk, hogy vannak barátaink, akik szorítanak!

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves FYGureout
  Most olvastam okos írásod a wp-én, úgyhogy neki is látok a blogfrissítésnek az útmutatásod szerint! Ez hasznosabb lesz!
  Látod, példát mutattál önnzentlen közhasznú munkából, meg abból, hogy nagy szakmai halandzsa nélkül miként lehet HASZNOS, egyértelmű segétséget nyújtani másoknak, most jelesül a WP blog 2.5-re frissítés tárgyában!
  Köszönöm!

 • FYGureout

  Örülök, ha segíthettem. Segítettem ? Mindenesetre látom, hogy ezt a blogot már a WordPress 2.5 hajtja, ügyes vagy.

  Ezek szerint a seonyár2008 nem az igazi nyár, igaz ?

  üdvözlettel:

  fgy

 • EL LOBO - A farkas

  1) A megemlékezést köszönöm!
  Mellesleg az nem holtaknak jár? 🙂
  2) A WP-frissítés nálam tortúra volt. Elmentek az ékezetes betük, a videoblogger nevű program behalt, egyesével kellett újracímeznem a kivülről behozott videókat, elfelejtve a videoblogger programot…
  A magyar fordítás nem érint néhány részt, ki kellett keresgélnem, mi hol van, hogy pl. a read entry… kezdetű izéből Tovább felirat legyen, és így tovább…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük