blog

Rendőrök, firkák, közterek, meg egy kis botrány

Gerillamarketinges fa
Fásítás gerillamarketing módra

Gerillamarketing és a közterek

Pécsett a Kétfarkú Kutyapárt aktivistái színes festékkel színezték ki a belváros egy járdaszakaszán a javításért kiáltó, ezernyi repedés által szabdalt felületet. Hamarosan megjelent a rendőrség és a közterületet rongáló tevékenység azonnali beszüntetése érdekében intézkedtek.
Tisztelettel tudatom, hogy a közösségi internetes felületek is köztérnek számítanak, ahol nem illik köpködni, hajléktalanokba rúgni, hangosan káromkodni, hogy csak a legegyszerűbb ormótlanságokat említsem.


Köztér-e az internet?

Márpedig ha az offline világ járdájára ártatlan színeket sem lehet pingálni gerillamarketinges célzattal – a járda javításának szükségességére hívták fel a figyelmet – akkor logikus, hogy a szintén köztérnek számító internetre is hasonló szabályok a mérvadóak.
Vagyis teljesen életszerű mozzanat volna, ha Deutch Tamás twitter-tulajdonosnál megjelenne a rendőrség és a rongálásnak minősülő trágárságokat, felháborító szélsőségeket tartalmazó tweetjeit hatóságilag eltávolítanák.
A rendőrség nyilván megjelenne Bayer Zsolt zsurnalisztánál meg a lapjánál is és az online felületek megtisztítását hatóságilag elrendelnék.

Közterek a rasszizmus ellen

A köztér már csak ilyen: egyenlő pályák, egyenlő esélyek…

Ha érdekli Önt a gerillamarketing elmélete és online gyakorlata, akkor ez lesz az Ön

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük