Pécsi lakatfal: a szerelmet nem vitte magával a szombathelyi püspök

A lakatfal Pécsett
A pécsi lakatfal

Veres püspök, aki Szombathelyről érkezett rövid időre Pécsre, hogy a pénzügyi botrányok árnyéka alá keveredett és lemondott pécsi püspököt helyettesítse, rendesen kihúzta a gyufát a pécsieknél. De nem ám valamiféle egyházi cselekedetével, rosszul elsült imával, miegyébbel, hanem világinak tetsző cselekménnyel: visszatérve Szombathelyre magával vitte a pécsi lakatfal hírét és licenszét.
Mint azt az ALTNYIL tudatja nem átallott a püspök úr a püspökség falatnyi kerítés rácsából a szerelem lakatjainak helyet áldozni.

Hanem a pécsiek, azonnal a Facebookra invitálták tiltakozni a kultúrájáról híres város lakosságát, ezzel a szöveggel:

„Veres püspök úr pár hónapig Pécsett regnált. Elvitt innen (majd’ azt mondtam ellopott) egy ötletet, ami világszerte ismert és pécsi: lakatfalat alapított. Megépítették, és nagyon remélik, lesz olyan híres, mint a pécsi. Szerintem nem igazán elegáns. És szeretném, ha „megkérhetnénk”, hogy ne tegyék magukévá a pécsi unikumot.
M.V.”

A pécsi lakatfal a szerelemé. Ha azt vitte volna el a püspök úr a város lakói elől, akkor bizony én is mennék a facebookos tiltakozásra, de azt nem vitte, nem is vihette magával a reverendás know how „tolvaj”, vagyis a szerelem itt maradt.
Ezért marad nálam most ki a virtuális tüntetés 🙂

Lakatfalas olvasandók:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Pécsi lakatfal: a szerelmet nem vitte magával a szombathelyi püspök” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Szóval a szombathelyi hozzászólások:
    „Leszarom ha szerintetek ez egy olyan dolog aminek tapsolni kell. Tapsoljatok. Nekem ez akkor is egy gagyi izzadságszagú erőltetett lopás!”
    „… ez a szombathelyi lakatolás annyira spontán, hogy összerántottak 240 házaspárt, akik Istennek mentek hálát adni hogy ők hű de egy pár, mert a válás istennek nem tetsző cselekedet, bűn. Azt csak a liberálisok teszik! (Nem mondták ki de erre célzott Veres András püspök)”

  2. Nem vagyok biztos benne, hogy teljesen értem, viszont azt nem b?nn?m, ha minden v?rosban lenne „pécsi lakatfal”.
    Szerencsére, én is tudom, hogy mit jelent. 🙂

  3. Ěn is egyetértek, hogy terjedjen el pontosan ezen a néven „pécsi lakatfal”. Maradjon meg az pontos eredete, ne váljon álatalánossá, mint pld. spanyolnátha, franciakór… és jusson el minél tovább. Ami kedves, az jó. Csak ami vírusos, azt terjesztheti még állat is? Ami emberi, azt az embereknek kell.
    UI.:
    Számolok: igen/nem

  4. A lakatfalat sokan sok formában próbálták próbálták lelopni/utánozni/benchmarkingolni. lásd:http://www.forlong.hu/blog/2010/10/03/a-pecsi-lakatfal-klonozasa/
    A pécsi lakatfalat azonban még maguknak a pécsieknek sem sikerült lelopniuk! kb 100 m-re az eredeti lakatfaltól, a borozó oldalába is felállítottak a lakatfalat, de évek óta csak pár lakat van rajt.
    Amúgy a sommás véleményem: bárcsak többet lopnának tőlünk: pl el akarnák lopni, hogyan kell virágzó ipart kialakítani, az egész világ a pécsi oktatási rendszert próbálná utánozni stb.

Szólj hozzá!