Pécsi Haragosi

Weöres Sándor szobor, Pécs
Állítólag ez egy Weöres Sándor szobor, by Kligl

Retyerutya város

2015 pontosan ott folytatódik, ahol 2014 abbahagyta. Talán épp ezen morfondírozik Weöres Sándor kályhazománc-aranyba burkoltan a pécsi Király utca elején: fut, robog a kicsi kocsi, benne ül a Haragosi, din don diridongó. A magyar kultúra napján Pécs polgármestere – akinek az ízlését tükrözi a WS szobor is – a csodazongora megvásárlására buzdítja a népet.
Vagyis legyen már közadakozás!
A két gondolatot – a Weöres szobor és a csodazongora megvásárlását – vajon mi köti össze?
Mi más kötné, mint a közpénz.
Mert a Weöres szobor és a csodazongora is a mi pénzünkből kalimpálja a ritmust: fut a havon a fakutya, vele fut a retyerutya, din don diridongó.

A kultúra mai jellemrajza

A hivatalos kultúra már csak ilyen – retyerutyára épülő!
Pécs nagyon készséges tud lenni, ha a fensőbbség fenekét kell cirógatni, ölelő támogatás jár itt a bédekkert író KDNP-és országgyűlési képviselőnek, a szobrokat szobrintó, fidesz retyerutyához tartozó kézműves iparosnak és elsőként vetetne Pécs polgáraival, közpénzen kiagyalt, miniszterelnök által égre-földre dicsért Bogányi-zongorát a városvezetés.

Belföldön világhírű lesz ez a hangszer – az bizonyos!

Nem csoda, hogy egyre többen várják a Weöres-vers befejező szakaszának bekövetkeztét: ha kiborul a fakutya, lepotyog a retyerutya, din don diridongó.


Na, még egy kis bepillantás a fentebbi szobor életéből, hogy a közszolgáltatásról pontosabb fogalmunk legyen:
A Böszörményi ítéletről

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!