blog

Pécsi Haragosi

Weöres Sándor szobor, Pécs
Állítólag ez egy Weöres Sándor szobor, by Kligl

Retyerutya város

2015 pontosan ott folytatódik, ahol 2014 abbahagyta. Talán épp ezen morfondírozik Weöres Sándor kályhazománc-aranyba burkoltan a pécsi Király utca elején: fut, robog a kicsi kocsi, benne ül a Haragosi, din-don diridongó. A magyar kultúra napján Pécs polgármestere – akinek az izlését tükrözi a WS szobor is – a csodazongora megvásárlására buzdítja a népet.
Vagyis legyen már közadakozás!
A két gondolatot – a Weöres szobor és a csodazongora megvásárlását – vajon mi köti össze?
Mi más kötné, mint a közpénz.
Mert a Weöres szobor és a csodazongora is a mi pénzünkből kalimpálja a ritmust: fut a havon a fakutya, vele fut a retyerutya, din-don diridongó.

A hivatalos kultúra már csak ilyen – retyerutyára épülő! Pécs nagyon készséges tud lenni, ha a fensőbbség fenekét kell cirógatni, ölelő támogatás jár itt a bédekkert író KDNP-és országgyűlési képviselőnek, a szobrokat szobrintó, fidesz retyerutyához tartozó kézműves iparosnak és elsőként vetetne Pécs polgáraival, közpénzen kiagyalt, miniszterelnök által égre-földre dicsért Bogányi-zongorát a városvezetés.

Belföldön világhírű lesz ez a hangszer – az bizonyos!

Nem csoda, hogy egyre többen várják a Weöres-vers befejező szakaszának bekövetkeztét: ha kiborul a fakutya, lepotyog a retyerutya, din-don diridongó.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük