blog

Pécs – Ungvár – Munkács

A Pécs – Ungvár tengely

Ma Ukrajnából hozott elektronikus levelet a “posta”, még közelebbről Ungvárról – feladója BéDéKá piréz (Balla D. Károly) blogger barátom. Az áll benne, hogy “Az ország 7 csodája cím egyikére pályázó huszonegy objektum közé a versenyt meghirdető Ukrajna 7 Csodája Össznemzeti Tanács Munkács várát is besorolta.”

Munkács

A magyar szívű és európai eszű BéDéKá piréz arra kér, hogy szavazzak Munkácsra, s mások figyelmét is hívjam fel a lehetőségre: Ukrajna hét csodája közé bevarázsolhatnánk internetes voksainkkal a magyar történelem oly’ fontos emlékhelyét, Munkácsot!

Kérném a tisztelt csurkistákat, két bekezdést kihagyva, most, azonnal hagyják abba e sorok olvasását, a gutaütést kerülendő, mert a magyarságtudatom ekkor megbicsaklott.
Ugyanis feltettem magamnak a kérdést: jó-e az nekünk, magyaroknak, ha Munkács csoda lesz? És különben is, elegendő-e annyi a csodához, hogy valami magyar?

Csurkista megközelítésben ez a kérdéssor máris nyilván nemzetgyalázó, liberális árulás meg mittudoménmi, hiszen a kard-ki-kard magyarok, előre Munkácsért, zsigerből, az volna a pláne!
A pláne helyett meg, mint fünfkircheni polgár (pécsi), aki naponta elegyedik tótokkal, svábokkal, sokácokkal, szabályosan gatyázok a tüsténti szavazás helyett!
Sőt! Még az is eszembe jutott, hogy a filmipar fénykorában az amerikai filmgyárak kapujára valami olyasmit írtak ki:
Az nem elég, hogy magyar vagy, tudnod is kell valamit!

Köszöntöm újra csurkista olvasóimat, innen már oké lesz!
Szóval BédéKá piréz oldalán, hál’ Isten bő linkerdő fogadja a látogatókat, megismerkedhetünk Munkács múltjával-jelenével, s megtudjuk, hogy Ukrajna a várat szépen és szakszerűen helyreállíttatta, tehát nem lesz abból baj, ha mi IS szeretjük!

Íme, BéDéKá piréz oldala, ahonnan úgy sem jössz el úgy, hogy Munkácsra ne szavaznál!
http://bdk.blog.hu/2007/07/29/p127757

***

BDK-ról itt több is van:

blog esszé

10 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük