Pécs és Balla D. Károly (1)

Tessék eljönni!

Nov. 7. kedd, 19 óra, Művészetek Háza, Fülep Lajos terem, találkozás Balla D. Károllyal – tessék eljönni!

Pécs, Balla D. Károly és Éva

Fázós magyar író és felesége, Bp. 2006. jún.: blogger-találkozón

Bár számtalan kötéssel kapcsolódik Pécshez és Magyarországhoz – az utóbbit nevetséges is idekopognom, hiszen MAGYAR, még ha Ungvárra vetette is (vagy ott felejtette?) a sors – lehet, hogy mégis sokan elkövették a hibát: elmulasztották eleddig megismerni.
Balla D. nem csak író, hanem afféle blogger-fejedelem is, és ilyenkor persze, azonnal bizseregni kezd a klaviatúrám, egy blogger-köszöntő erejéig, hiszen tiszteletre méltó blogger látogat Pécsre.

Az íróknak szokott lenni munkássága

Írói munkásságáról, nyűtt bájtjaimon, nálam hivatottabb ember gyűri majd a szót, Szirtes Gábor úr (ha csak el nem felejti 🙂 ), a Pro Pannonia kiadó első embere, BéDéKá számos könyvének gondozója!
Szóval őt kértem meg a protokollmentes protokollra, és mivel kötélnek állt, én a magam részéről csak úgy, kedvem szerint zengem Balla Déről a dicsőt!

Nem lesz nehéz őt megszeretni, bár…
Ha valaki fél, hogy a másik intellektusa, humora nyomni fogja, s az kellemetlen is kicsinyt, hát az készüljön föl! Mit ne mondjak, Budapesten, ezt zengték róla legutóbb a könyv ünnepén:

“Balla D. Károly olyan liberális értelmiségi, aki a Kárpát-medence magyarságát tartja sakkban az interneten.”

És tényleg így van, szó nem rezdülhet idelent, bárki fia is mond valami zöttyentet vagy tilinkósat, hát jönnek hamar a bájtok a Kárpátok bérceiről! És akkor ugye annak az ipsének annyi, mert a net népe attól kezdve csakis az illetőn röhög!

Van olyan, hogy blogger-művész?

Ám nem csak a szellemes kritika az, amely jellemző rá. Hanem az együttműködés, a karizma, amellyel maga köré gyűji a net jóravaló népeit, s KÖZÖSSÉGET kovácsol belőlük egy-egy elmejáték köré!
Ha létezik egyáltalán ilyen, hogy blogger-művész, akkor ő az!
(Tulajdonképpen az egész fenti szöveget azért dobáltam bájtokra, hogy ezt, a leglényegesebb mondatot ideverhessem.
Bár szerintem tudja ezt ő, de nagy csalafinta is egyben, csak szerényen somolyog, vagy ilyesmi, miközben tudja!)

Ám most későre jár, leteszem a lantot – de majd valamelyik nap még pengetem! 🙂

Hja, el ne felejtsem, itt (is) lehet kapcsolódni hozzá: http://pecs.balla.biz/ .

*****

És tényleg pengetem > Blog esszé

“Pécs és Balla D. Károly (1)” bejegyzéshez 27 hozzászólás

 1. Ez igen. Amikor a blogolás elkezd hatni a való világra. nekem ez még nem jön össze.

  Amúgy meg rég jártam már. valóban kéne rss, mert így nem tudom kezelni az információdömpinget.

 2. Szia Urbangeri Barátom!
  Huh, de örülök neked, tényleg régen jártál felém! 🙂
  Azért te sem panaszkodhatsz, futnak a bájtok a kezed alól – olykor azért LÁTOM!
  Üdv neked, s ha lesz egy kis időd, csatlakozz ránk 7-én, mert “adásban leszünk” az eseményről – a blog jóvoltából.
  Nemrég próbáltuk ki, a Pécs Expo-ról jelentkeztem egy kis blog-ismertetővel, amelyben rólad is volt szó, megleled blogomban a nyomát!

 3. Szie El lobo:-)
  Húha, ez nagyon jó!!!Az életben nem láttam még olyat,hogy egyenes blogadás…el sem tudom képzelni milyen az?Mint egy TV ,vagy rádió műsor?No, itt az ideje,hogy “szembesüljek” vele:-)

 4. Szürketestvérem, köszönöm a keresetlen és keresett, sőt meg is talált szavakat, lányos zavaromban most igen elpirultam. Mielőtt dadogni is kezdenék zavarom, abbafejezem ezt a nyúlfarknyit, és dankemerszi üsmétcsak.

 5. Kedves BéDéKá!
  A hosszú levél rövid úton megjövelt! Nem kis feladat, amit magad elé tűztél, hú a betyárját… mindenesetre kíváncsivá tettél rendesen! Még szerencse, hogy foglalt helyem lesz, különben nem férnék be! Ha az egyetemisták is megtudják – miről beszélsz te a Művészetek Házában, akkor az összes bölcsész ott fog lógni a csillárokon, magyar irodalmas, nyelvész, kommunikáció szakos, meg a közgázról mindenféle marketinges-internetes egyén!
  Mivel Pécsett harmincezer egyetemista van, egy-két hétre itt ragadsz, az fix. Feltéve, hogy kiszivárog a terved! Én a helyedben őrizném a titkot! 🙂

 6. Kedves Nola!
  Tényleg jó lesz, ha figyelünk! Mert nézd csak meg, fentebb én azt írtam: leteszem a lantot. Erre a kedves Balla D. kürtről beszél (“világgá kürtölés”).
  Ha a lanthoz a balalajkát társította volna, azt érteném. De hogy miért a kürt jött neki elő?! Szóval igazad van kedves Nola, jó lesz itt résen lennünk! Gyanúm szerint máris issza a Pécsre szánt vodkát! Hm, hogy lehetne ezt leállítani?

 7. 🙂 megtaláltam (pedig nem is kerestem) az egylépéses (azaz közvetlen)szövegkapcsolatot a pécsi Dalvador Dalí-kiállítás beharangozója és önmagam írósága (szerzősége) között. és vodka sem kellett hozzá.

 8. Úgy van kedves BéDéKá, nem kell ehhez vodka: Dalvador Dalí művészeténél talán csak Dalvador Salí művészete jelentősebb. Meg kell említeni még Salvador Salí-t és Salvador Dalí-t is, bár ez utóbbi inkább a bajúszáról hírhedt…

  (Bocsi!) 🙂

 9. BéDéKá!Ne hagyd magad,hogy cikizzenek egy elütés miatt!:-)))

  Apropó Zebra! Neked Pécs csak egy köpécs, szóval sztem még időben szerezz belépőt az rendezvényre…előtte pedig olvass!:-)

  Én addig hátradőlök és iszom a finom ukrán vodkám, amit ajándékba kaptam a mestertől!

 10. Csak nem azt akarod mondani, hogy még van belőle? Stzégyent hozol a szláv szesztestvérekre. (Vagy ennyire ihatatlan?)
  Különben amire fentebb céloztam (szövegkapcsolat Dalí felé) azt a mai napon feladványként terjesztem elébetek, már készül az oldal.

 11. A Petőfi pillangószíve játék győzteseinek gratulálok! (Tegnap körbejártam a blogjaikat, szerettem!)
  Tegnap több kalandom is volt az offline világban, SZEMBESÜLÉS címen riportot fogok közzétenni, a nem-riport műfajában, melynek lényege lészen: némely pécsi könyvesboltokban a számítógép nem tudja megmondani szerző szerint, hogy milyen könyvek lelhetők fel a boltban, csak cím szerint! De nem szaladnék a dolgok elébe, mert akkor lihegnék, márpedig lihegve Dalít bámulni keservesnek ígérkezik. Másfelől ma olvasni és írni is szeretnék, amely tevékenységeket a lihegés szintén hátráltatna.
  Így aztán szembesülnöm kell mindezzel, miként Oresztésznek is szembesülnie kellett a maga időkorlátaival…

 12. El Lobo,Te farkas!Igazán megtisztelő volt találkozni veled nálam:-)

  BéDéKá, igyekszem, igyekszem, de hát ökör iszik magában, mág ha íly nemes is a nedű:-)

  No, akkor lássuk mi is az új játékod lényege…

Szólj hozzá!