blog

Pécs: a városi tv lement kutyába

Ebrendeletről a pécsi városi tv-ben
Kutyába vett közszolgálat

A minap mutattam be azt a kritikán aluli küldeményt, amellyel Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata lepte meg Európa egykori Kulturális Fővárosának lakóit Adatszolgáltatási kérdőív ebösszeíráshoz (2014) címmel. Itt találja: > Kutyául működik Pécsett az ebrendelet.
A küldeményben nem volt “hiteles” se a feladó, se a címzett, a küldemény nem tartalmazott megszólítást, de aláírót sem, viszont fenyegetést azt bezzeg tartalmazott, miszerint jól meg lesz büntetve a polgár, ha nem küldi vissza a papírt, még akkor is, ha nincs kutyája!

Ez a príma dokumentum arról az arroganciáról és hozzá nem értésről tanúskodik, amely a büntetés kiszabásának, az állampolgár nyaggatásának és fegyelmezésének kedveléséről vall és kutyába sem veszi a kultúrát és magát a témát is igen lengén kezeli!

Ma legnagyobb szerencsétlenségemre véletlenül rákattintottam Pécs város televíziós csatornájára, ahol a kedves riporternő az ebrendeleti izé kapcsán a város alpolgármesterével közszolgálati beszélgetést folytatott.
Hangsúlyoznám a közszolgálati jelleget, melyet Csizi Péter alpolgármester úr olyan kijelentésekkel domborított ki, hogy a lakosság a rezsicsökkentésből is láthatja, hogy mi az emberek pártján állunk. Ebből következően, hiába terjesztik itt egyes politikai erők, hogy az ebösszeírást ebadó fogja követni, mert mi nem olyanok vagyunk!
A kedves riporternőnek szeme sem rebbent, hogy ebügyi kérdésére gyakorlatilag az ellenzéki pártok alázása volt a válasz (akik galád módon, tudatosan ebadóval vádolják a fideszes városvezetést, és akik nyilván nem az emberek pártján állnak, mert ott a Fidesz és a KDNP áll.)
Megértem amúgy a riporternő kényes helyzetét, elvégre mégiscsak a város vezetőitől függ a karrierjének az alakulása és az a tény nehezen jut érvényre a keserves mindennapokban, hogy a pénzt mégiscsak a város népétől kapja. Ez annyira áttételesen jelentkező momentum, hogy figyelemre sem méltó. Mentségére mondom, hogy legalább a hanghordozása nem hasonlított az észak-koreai televízió riporternőjétől megszokotthoz.
Szóval így esett, hogy a városi tv lehajolt a kutya témához, vagyis lement kutyába! Így aztán senki sem mondhatja, hogy ugatják a közszolgálatiságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük