blog

Önmagam főnöke voltam

Nézem Jason Fried interneten elérhető TED-előadását, amely azt a meghökkentő címet viseli: Miért nem folyik munka a munkahelyeken?!
Fried szemléletesen írja le, mi is történik voltaképpen: az embereket egy helyre terelik, íróasztalt tolnak eléjük és széket a fenekük alá, megmondják nekik, hogy hány órától hány óráig kell az adott helyen maradniok, megmondják nekik, mit nem csinálhatnak és menedzserek tördelik szét – hol értekezletre, hol továbbképzésre, hol másra hivatkozva – a munkanapjukat.

Ha megkérdezzük, kinek, hol jutott eszébe valamilyen érdemleges dolog, aligha csoda, hogy nincs ember a bolygón, aki azt felelné: az irodában!

Gyors próbát is tettem, kineveztem magam önmagam főnökévé, szokványos irodává nevezve ki a saját (home office) munkakörnyezetemet.
Máris elmarasztaltam önmagam, hiszen nem csak hogy nem írtam be a jelenléti ívre, hanem ki sem találtam azt. Így aztán most honnan tudhatom, hogy itt vagyok-e egyáltalán, vagy valahol kinn a városban ügyfelet zavargatok tervezett ügyfélkontaktus címén.
Na és akkor ez a netezés is, előadás nézéssel és blog írással ? munkaidőben. Egyre jobban felemeltem a hangom, ahogy leszúrtam magam, mint alkalmatlan, trehány, felelőtlen figurát!
Néztem közben a főnökömet, ezt az idiótát, aki itt borong, teszi-veszi magát, s talán az az egyetlen megnyugtató dolog, hogy az arca már vöröslik, s talán megérjük végre, hogy megüti a guta!

Jason Friednek alighanem igaza van.

***

Témába vág:
Távmunka helyzet egy munkaerő közvetítő szemszögéből
Karrier: álláshirdetésben nagyon erős az Aarenson
Kelet-európai álmok

8 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük