Nyugdíj ügyek nyugalom nélkül

A családban most a „Nők negyven” nyugdíj-ügy a sláger. Ezt a Fidesz ígérte és törvénybe is iktatta, miközben minden egyéb intézkedésével a nyugdíjkorhatár előtti nyugállományba vonulást akadályozza. Cél, hogy a munkaképes emberek 75%-a dolgozzék.
A legfrissebb esemény az alkotmány módosítása, amely egyebek mellett a korhatár előtt nyugdíjba vonulók nyugdíját változtatná át segéllyé. Most hallom a saját fülemmel, látom a saját szememmel, ahogy a miniszterelnök személyes szóvivője szerint ezt a módosító javaslatot nem fogják visszavonni, a kormány ezt támogatja.

Lázár János nem bontota ki az igazság teljességét

Vagyis hazudott Lázár János, amikor az alkotmánymódosító javaslatot csupán a rendvédelmi szervekre vonatkoztatta. Az a módosítás bármikor, bármely társadalmi csoport nyugdíj-státuszát megváltoztathatja.

A nők most nem mernek élni a „Nők negyven” formulával. Mikor ténylegesen nyugdíjba lépnének, nem ismert összegű segéllyé válik-válhat a remélt nyugdíjuk, amelynek összege jelenleg természetesen ismert.

Ebben a közegben lehetetlen jól dönteni. Ez a helyzet, amely hazugságokkal, féligazságokkal, visszamenőleges hatályú parancsuralmi ukázokkal terhelt, amely a bizonytalanság légkörét sugározza – méltatlan azokhoz a nőkhöz, akik végiggürcölték az életüket.
Mindannyiunkhoz méltatlan.

*****
Botránykedvelőknek még az élet különböző területeiről:

Alföldi és a cenzúra avagy kőfaragók és balett-táncosok

A reklám beazonosítja a céget

A Volkswagen botrány

Kritika: Fishing & Hunting TV, Mesterkurzus

Politikai marketing: lejáratás, botrány, ellehetetlenítés

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!