blog

Nyugdíj ügyek nyugalom nélkül

A családban most a “Nők negyven” nyugdíj-ügy a sláger. Ezt a Fidesz ígérte és törvénybe is iktatta, miközben minden egyéb intézkedésével a nyugdíjkorhatár előtti nyugállományba vonulást akadályozza. Cél, hogy a munkaképes emberek 75%-a dolgozzék.
A legfrissebb esemény az alkotmány módosítása, amely egyebek mellett a korhatár előtt nyugdíjba vonulók nyugdíját változtatná át segéllyé. Most hallom a saját fülemmel, látom a saját szememmel, ahogy a miniszterelnök személyes szóvivője szerint ezt a módosító javaslatot nem fogják visszavonni, a kormány ezt támogatja.

Vagyis hazudott Lázár János, amikor az alkotmánymódosító javaslatot csupán a rendvédelmi szervekre vonatkoztatta. Az a módosítás bármikor, bármely társadalmi csoport nyugdíj-státuszát megváltoztathatja.

A nők most nem mernek élni a “Nők negyven” formulával. Mikor ténylegesen nyugdíjba lépnének, nem ismert összegű segéllyé válik-válhat a remélt nyugdíjuk, amelynek összege jelenleg természetesen ismert.

Ebben a közegben lehetetlen jól dönteni. Ez a helyzet, amely hazugságokkal, féligazságokkal, visszamenőleges hatályú parancsuralmi ukázokkal terhelt, amely a bizonytalanság légkörét sugározza – méltatlan azokhoz a nőkhöz, akik végiggürcölték az életüket. Mindannyiunkhoz méltatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük