Nyílt levél Szász Andreának, EKF, Pécs

Szász Andrea (Communications and Marketing Director), EKF, Pécs
Kedves Andrea!

Az imént pillantottam rá megint az EKF hivatalos honlapjára és meglepve láttam, hogy a Sajtószobában, az Internetes megjelenések rovatban az utolsó bejegyzés február 14. (Ma március 30. van.)
Látom továbbá, hogy a közpénzből fenntartott és civil támogatást is élvező honlapjuk Linktárából, az Ön fél éve tett ígérete ellenére link szalad a pécs.lap.hu oldalra, onnan pedig harmadrangú kiskocsmák és elsőrendű, de Pécshez nem kapcsolható vállalkozások felé.

Mivel évekkel ezelőtt a szabadidőmben, mások lelkesedését is átvéve, a magam szerény civil eszközeivel indítottam akciót az EKF honlapjának támogatására, s tucatjával csatlakoztak akciómhoz cégek, iskolák, közintézmények (linkfelhővel adtunk támogatást) – most szomorúan látom a linkekkel történő bűvészmutatványt, s elmondhatom, a saját lelkemben érzem, milyen hatása van annak, amikor a civil támogatásból csúfot űznek!

Mára már folyamatosan olyan látszat keletkezik, hogy Önöknél az Internet nem számít, a figyelmetlenség pedig (vagy a korrupció) olyan szemérmetlen nagyságrendű, ami alkalmas arra, hogy gutaütést kapjon az ember.
Gondoljunk bele a következményekbe: nem lesz olyan épeszű pécsi portáltulajdonos, aki azért támogatná az EKF honlapját, hogy a linkje haverok és idegen cégek, például egy gyöngyösi cég (egészen konkrétan a IOSZIA Kft.) link erejét növelje. Ezt én elmondtam már Önnek, s elmondtam másoknak is, botrány is kavargott ekörül újságban, az Interneten és a helyi televízióban, de ez egy esztendeje hatástalan!

Aki az elmúlt hat hétben járt az Interneten, az nagyon jól tudja, hogy az EKF-fel kapcsolatban hemzsegtek a hírek a világhálón, annál a semminél, ami az EKF honlapján szerepel, néhány száz egységgel több volt fellelhető.

Azért állok értetlenül és megütközve ezen jelenségek előtt, mert Önök elméletileg egy negatív véleményspirál megállításán kellene, hogy fáradozzanak, a negatív attitűdök megváltoztatásán, a semleges állásponton lévők megnyerésén, de eközben – legalábbis ezen a területen – hozzá nem értést és a felvetett problémák iránti közömbösséget tanúsítva az EKF-ért cselekvően fellépőket is eltaszítják maguktól.

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy ismereteim szerint attitűdváltozások eléréséhez – most csak az Internetre koncentrálva -, egy bármilyen jól funkcionáló statikus honlap és a hírlevél önmagában nem alkalmas eszköz. Sok szempontból lendíthetne ezen a web. 2.0 névvel fémjelzett platform. (És a honlap valódi gondozása sem volna mellékes.)
Kihasználva azt a tényt is, hogy a blogoszférában Pécsnek számos pártolója van, megfontolandónak tartom egy interaktív EKF Klub létrehozását. Ehhez támogatásként, igény esetén, ingyen átadom Pécs városának a birtokomban lévő blogpecs.hu domaint. Arra persze készüljön fel, hogy a „Pécs blog” kifejezés beütésére a keresőkben éppen az a gyöngyösi IOSZIA Kft. veri majd meg az EKF webegységét, amelyet Önök a pécs.lap.hu-n keresztül olyan szorgalmasan támogatnak, immár több, mint egy éve!

Üdvözlettel:
Bognár László pécsi polgár

Kapcsolódó bejegyzéseim:
Szentlőrinci Lobbi-Parti avagy debütált a blogger-lobbi
A blog és a hivatalos városi honlap
Hadüzenet: blogháború egyenes adásban, Pécs
A SEO, a szivar és Mészáros András EKF igazgató

Civilekről ebben a blogban még egy fontos bejegyzés: Civilek

“Nyílt levél Szász Andreának, EKF, Pécs” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Mire gyúrunk wazze??! Tudásalapú társadalom csak maszlag?

    Az elégedetlenséget és a rosszallást értem, de a rácsodálkozást nem?

    Kevesek vannak abban a helyzetben, hogy rálátásuk/érdekük legyen azokat a néha ingyenes lehetőségeket kihasználni. A web2-ben rejlő lehetőségek megértését elvárni, egy átlagos ?közalkalmazottól?? Ugyan már, amikor nagyon sokan még a web ?1-nél tartanak?
    Természetesen mindenkit megkövetek, akire ez nem áll.
    Nem régiben egy alapítvány blogján kértem számon, releváns információkat, ha már ?közpénzekből? utazgatnak, tapasztalatszerzés címén, de a tapasztalatok, átadása elmarad.
    Tudásmenedzsmentet és hasonlókat ne várjunk el olyan emberkétől, aki egy ilyen tapasztalatszerző körút után a kiszolgálásról, a környékről számol be 2 db A4es oldalon, szakma egy szál se?
    Hasonló képpen olyanoktól sem akik feladatként kapták, esetleg az ölükbe hullott egy ilyen lehetőség.
    Azt mondja működik ez így is, életen át tartó tanulás meg ilyenek ugyan már?

    Provokátor

    Válasz
  2. Mire gyúrunk? – kérded.
    Én speciel arra, hogy sikeres legyen az EKF, mert mindannyiunknak ez az érdeke!
    Arra gyúrok, hogy például az EKF honlapja legyen normális, tisztán átlátható elvekkel bíró, naprakész, korszerű és hatékony.
    Arra gyúrok, hogy kis csibészségek se legyenek!
    Arra gyúrok, hogy a miniszter legközelebb ne azt mondja, hogy EKF-ügyben számítok a pécsiekre, hanem azt: a pécsiek számíthatnak rám!
    Arra gyúrok, hogy megőrízzem a lelki egészségemet, hogy a város (velem, mint városlakóval együttműködve) teljesítse a funkcióit, biztosítson számomra élhető, egészséges, kultúrában, közösségben és anyagiakban nyerő helyzetet. Mert elvileg, mint „elvont városlakó” ezért lakom itt!
    B.L.

    Válasz
  3. Az EKF – szerintem – már van. Már több, mint kettőezer éve. Most kaptunk egy lehetőséget, hogy megmutassuk a világnak a kétezer évünket.
    Kitűzték a bemutatkozás évét, amikorra ünneplő ruhát kell húzni, a cipőt ki kell fényesíteni, az asztalokat feldíszíteni, pohár-tányér-evőeszköz csillogjon.
    2010 ez az időpont, és már el kell kezdeni takarítani a tisztaszobától a kamráig mindent (tudjátok milyenek a vendégek: mindenhova beleütik az órukat).
    És kommunikálni kell a szomszédokkal – van aki segít, van aki csak támaszkodik a kerítésre, és van aki a hibákról pletykál, és akad, aki irigyen fröcsköli rosszindulatát.
    A ház asszonyának, és a ház urának kutya kötelessége mindezeket összefogni, szervezni, irányítani úgy, hogy az ünnep ünnep legyen, utánna jóleső fáradtsággal, nem keserű szájízzel.

    Ha a háziasszony és a háziember eljár idegenbe kocsmázni, mások ünnepére mutogat, nem használja saját seprűjét, hanem bértakarítót hív, előre elherdálja a még nem létező ajándékok árát, és koszos marad a küszön, szaros a wc-akkor nagy baj van.

    Mi maradunk kétezer éves történettel rendelkező, csodaszép mediterrán város, csak ezt nem fogja senki elhinni, és ebből következően soha többet nem hisznek nekünk, és el kezdődik a hanyatlás, megállíthatatlanul.

    Saját (köz)pénzükből biztosan nem ezt akarjuk, de tehetnénk valamit.

    Szerintem.

    Válasz
  4. Igen, a IOSZIA Kft. kitüntetett szerepét nem nagyon értve mondhatjuk így is, ahogyan mondod: gondunk akadt.
    Mára már nincs ez a cseles „civil támogatást leszívó” link-biznisz – mert civil erőként már tűrhetetlenné tettük. Nem volt könnyű!

    Válasz

Szólj hozzá!