blog

Mint kacsa a nokedlit – blogger receptek

Igazán szép eredménynek tartom, ha egy honlapot a látogatók nyolcvan százaléka a keresőkből, a kulcskifejezések és a kulcsszavak alapján talál meg és átlagosan öt percnél is többet elidőz némely oldalain, teszem azt a csülök témakörénél. Az Étterem Pécs, receptek honlap ilyen.

Étterem Pécs, receptek
Étterem Pécs

Mint kacsa a nokedlit: nem csak a csülök, a fekete kagyló és más tengeri herkentyűk receptjei is kelendők. Forrás: Google Webmester Eszközök.

Hiába na, a magyar még mindig szereti a gyomrát, estelente két televíziós csatorna is megél pusztán abból a tényből, hogy azt nézik guvadt szemekkel a népek, mit esznek mások a képernyőn! De ez még mindig nem elég, levitézlett televíziós kommentátornők szakácskönyvei is szépen tömik a kirakatokat és mint a képünkről lesüt, a neten is megy a finom étkek utáni nyomozás!

Ez utóbbi persze büszkeséggel tölt el, s nem csak azért, mert a látogatók 80 % -a a keresőkből akad rá az általam kezelt és keresőoptimalizált oldalra, hanem mert kedves bloggerbarátaim receptje mellett itt fellelhető az én hallhatatlan gasztronómiai merényem is – a tojásrántotta El Lobo módra! Persze akad itt más profi étel is és mesélnivaló is rendesen. Elárulom, hogy például a Finn erdei gombalevesnek semmi köze az erdőhöz. De muszájból a magyar nyelvben oda kell tenni az erdei jelzőt, mert anélkül kiejtve a finn gomba meglehetősen tág asszociációk kiindulópontja lehet. Márpedig rokon népek között az ilyesmi megengedhetetlen.

De nem húznám itt az időt locsifecsivel, amikor egy kitűnő gasztronómiai kaland részese lehet blogom megfáradt utazója. Receptek

És egy különlegesség ebből a blogból: Tenger gyümölcsei

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük