Mézeskalács nagymami módra

Vendég bejegyzés, írta Bognárné Kapes Klára.

Mézeskalács, ahogy nagyanyáink készítették

Most van a mézeskalács készítésének ideje, megosztok egy viszonylag egyszerű, de annál finomabb mézeskalács receptet. Ráadásul az elkészült süti sokáig eláll.

Hozzávalók:
16 dkg méz
16 dkg kristálycukor
12 dkg margarin
1 evőkanál zsír
50 dkg kenyérliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
4-5 őrölt szegfűszeg
1 citrom héja
2 egész tojás + 1 sárgája

A liszttel elkeverjük a fűszereket. a mézet, a cukrot. a margarint és a zsírt felolvasztjuk és még forrón a liszthez adjuk. Fakanállal jól összedolgozzuk.
Egy éjszakát pihentetjük (nem szükséges hűtőben).
Másnap a kívánt formákra szaggatjuk. A tészta ne legyen kemény!
A tepsiben még kicsit megnőnek, ezért ne rakjuk túl sűrűn egymás mellé a sütőpapírra.
Előmelegített sütőben sütjük. Amikor kihűlt, tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, ettől szép fényes lesz.
Lehet a szokott módon is díszíteni.

Jó sütögetést, boldog karácsonyt kívánok!

*****

Más receptek gyűjteménye: Receptek

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!