Mentenénk a fákat Pécsett is

Postaláda nem üzemel felirattal.
A demokratikus eljárásokra is kiírhatnák? Nem üzemel?

2019 május nyolcadikán flashmobon vettem részt Pécsett, a lakóhelyemen. Mentenénk!
A tüntetés jellegű megmozdulás azt célozta, hogy a régészeti feltárások ürügyén ne történjen a Sétatér fölötti promenádon fakivágás. A leírt, nyilvánosságra került terv szerint ugyanis a közbeszerzési kiírásban 15 fa kivágását vették terve.

De nem csak a fák sorsa kérdéses!

A város polgármestere balliberális zavarkeltésről adott ki közleményt, mert szerinte a szakemberei még azt is elképzelhetőnek tartják, hogy esetleg még sem kell fákat kivágni, vagy csak 5-6 darabot.
(Erről például a Szabad Pécs a Megszólalt Páva Zsolt a sétatéri fák ügyében c. cikkében számol be.)

Ugyancsak a nem közpénzen hízlalt online felületekről tudom, hogy a sétatéri fák miatti tüntetésről a volt és ma is majdnem fideszes Kővári úr (Összefogás Pécsért Egyesület) úgy vélekedett, hogy a tüntetők ártanak a Zöld főváros projektnek, lejáratják a várost!

Flashmob - a fákért tüntetünk. Pécs.
A fákért tüntetők – velem együtt – éppen lejáratják a helyszínen a várost

A flashmob szónokai egytől egyig a párbeszédet, a közmeghallgatást hiányolták a fák ügyében is.

Erősödő jelenség: a hibák szóvá tevői a hibásak

A minap a bodai atomtemető ügyében hangzott el, hogy nem a veszélyes, sugárzó anyag elhelyezése a gond Pécs város határában, hanem a tiltakozók, a kérdéseket feltevők, az ellenvéleményen lévők jelentik a gondot, mert azok teszik tönkre a város hírnevét.
(> Kik vágják tönkre Pécs hírnevét?)

A fák ügyében is hasonló a helyzet.
A polgármester úr zavarkeltő balliberálisokról halandzsál, az egyesületi vezető is Pécs lejáratásával vádolja a zöld értékekért aggódó embereket!

Nem csak a fák, a demokratikus közélet is védelemre szorul

Valahogy úgy fest a dolog, hogy a kérdések, felvetések, az ellenvélemények Pécsett a Világörökség helyszínén elhelyezett postaládábába dobhatóak be. Csak kár, hogy az esztétikus objektum nem üzemel!


Hasonlóan meghökkentő dolgok láthatóak itt: Marketing múzeum

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!