Megtekintési nyilatkozat – eladó lakások

Eladó lakások megtekintése és a megtekintési nyilatkozat

Ismerősöm ontja a szót, lakásvásárlást tervez és eme jeles alkalomból eladó lakásokat tekint meg, ahol megtekintési nyilatkozat várja, amely külön tanulmányt érdemelne amúgy, a sok tapasztalat bájtokért vagy nyomdafestékért kiált, hogy hogyan is él a nép, mint nyög vagy épp ellenkezőleg, miképpen urizál, az elszegényedők, a válásba belefulladók, a hitelüket törleszteni képtelenek miként menekülnének a külvárosokba, kisebb és poshadtabb lyukakba, miközben azok, akik megvastagodtak valahogy, azok miképpen nyomulnak a város érdesebb részeiből a hetyke hegy, a Mecsek oldalába, palotát játszva az átalakítás tervrajzain, teniszpályát és medencét álmodva a régi kóceráj udvarára.

Betörőkre tekintettel

Szóval lakásokat nézeget és az első alkalommal, amikor ügynök kínálta házba tért, az ingatlanközvetítő embere papírt tolt elé, megtekintési nyilatkozatot, amit ő nem írt alá, mint mondja, maga sem tudja miért.
Az ügynök addig barátságos arcát komor felhők borították be, hangja megvastagodott, pupilláját szűkebbre markolta a harag és rászólt a potenciális ügyfélre: alá kell írnia, mert ha itt betörés történne, akkor mit tudunk majd mondani magáról a rendőrségnek!?

Ismerősöm elgondolkozott, nem írom alá, megmondtam – spriccelte a szót az ügynök arcába, maga írja alá az én megtekintési nyilatkozatomat, mert ha betörnek hozzám a pénzért, amit lakásvásárlásra szántam, azt nyilván magától tudja meg a rabló, a büdös életbe.

Ismerősöm azóta dühöng és kerüli az ingatlanközvetítő irodákat, mert azok nem akarják aláírni az ő megtekintési nyilatkozatát. Ő meg az övékét nem.

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Megtekintési nyilatkozat – eladó lakások” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. Lehet kedves Izabella, hogy eljutunk odáig is, hogy a blogolvasónak is ki kell majd töltenie egy megtekintési nyilatkozatot – biztos, ami biztos 🙂

  2. Megígéred, hogy akkor is megtekintesz, ha megtekintési nyilatkozatot is ki kell töltened?
    Semmi komoly adatra nem kérdezek rá, csak olyasmik lesznek az én megtekintési nyilatkozatomban, hogy vannak-e millióid (lakásvásárlásra teszem azt), hol laksz, napközben otthon vagy-e (hol érhetlek el napközben, vagyis te mikor nem érsz el engem, ha nálad járnék!)
    És mindez kutya füle a Kubatov-listához képest, mert engem csak a pénzed érdekel és teljesen hidegen hagy a párthűséged.
    De most elköszönök, mert el akarom készíteni a blog megtekintési nyilatkozatot!

Szólj hozzá!