Megtekintési nyilatkozat

Ismerősöm ontja a szót, lakásvásárlást tervez és eme jeles alkalomból eladó lakásokat tekint meg, amely külön tanulmányt érdemelne amúgy, a sok tapasztalat bájtokért vagy nyomdafestékért kiált, hogy hogyan is él a nép, mint nyög vagy épp ellenkezőleg, miképpen urizál, az elszegényedők, a válásba belefulladók, a hitelüket törleszteni képtelenek miként menekülnének a külvárosokba, kisebb és poshadtabb lyukakba, miközben azok, akik megvastagodtak valahogy, azok miképpen nyomulnak a város érdesebb részeiből a hetyke hegy, a Mecsek oldalába, palotát játszva az átalakítás tervrajzain, teniszpályát és medencét álmodva a régi kóceráj udvarára.

Szóval lakásokat nézeget és az első alkalommal, amikor ügynök kínálta házba tért, az ingatlanközvetítő embere papírt tolt elé, megtekintési nyilatkozatot, amit ő nem írt alá, mint mondja, maga sem tudja miért.
Az ügynök addig barátságos arcát komor felhők borították be, hangja megvastagodott, pupilláját szűkebbre markolta a harag és rászólt a potenciális ügyfélre: alá kell írnia, mert ha itt betörés történne, akkor mit tudunk majd mondani magáról a rendőrségnek!?

Ismerősöm elgondolkozott, nem írom alá, megmondtam – spriccelte a szót az ügynök arcába, maga írja alá az én megtekintési nyilatkozatomat, mert ha betörnek hozzám a pénzért, amit lakásvásárlásra szántam, azt nyilván magától tudja meg a rabló, a büdös életbe.

Ismerősöm azóta dühöng és kerüli az ingatlanközvetítő irodákat, mert azok nem akarják aláírni az ő megtekintési nyilatkozatát. Ő meg az övékét nem.

“Megtekintési nyilatkozat” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. Megígéred, hogy akkor is megtekintesz, ha megtekintési nyilatkozatot is ki kell töltened?
    Semmi komoly adatra nem kérdezek rá, csak olyasmik lesznek az én megtekintési nyilatkozatomban, hogy vannak-e millióid (lakásvásárlásra teszem azt), hol laksz, napközben otthon vagy-e (hol érhetlek el napközben, vagyis te mikor nem érsz el engem, ha nálad járnék!)
    És mindez kutya füle a Kubatov-listához képest, mert engem csak a pénzed érdekel és teljesen hidegen hagy a párthűséged.
    De most elköszönök, mert el akarom készíteni a blog megtekintési nyilatkozatot!

Szólj hozzá!