Meglátja, erről még hallani fog: Leonar3do

Új Dimenzió – Vimensio

Kreatív fiatalok számára hirdet ötletversenyt a Leonar3do, a számos szakmai díjat nyert háromdimenziós rajzoló szoftver magyar fejlesztőcsapata. November 20-ig várják az egymillió forint összdíjazású versenyre az érdeklődők jelentkezését, akiknek még sok éves tapasztalattal sem kell rendelkezniük, ugyanis a szoftvert a programozói tudás nélkül is bárki használhatja.

A Leonar3do a világon az első komplex virtuális valóság-termék, amellyel egy hagyományos személyi számítógépet is komplett interaktív 3D-s konfigurációvá alakíthatunk át. A monitoron elhelyezett szenzorok érzékelik a háromdimenziós szemüveg és egér helyzetét, így mindig a felhasználó fejpozíciójához megfelelő, valós benyomást keltő kép keletkezik. A termék segítségével gyakorlatilag a monitor előtti térben lehet például rajzolni, tervezni, képekkel tudunk interakcióba lépni, hiszen térbeli kiterjedést kapnak.

A versenyen való részvételhez tehát nem szükséges programozói tudás; a pre release állapotban lévő, a Leonar3Do technológiát használó Vimensio a világ legjobb, legkönnyebb és legélvezetesebb 3D oktatási szoftvere, amivel nemcsak oktatni és tanulni, hanem 3D oktatási tartalmat létrehozni is lehet. A termék hivatalos bejelentése és forgalomba hozatala 2013 januárja. Magyar fejlesztőknek kínálkozik most az a különleges lehetőség, hogy ötleteiket beépíthessék egy egyedülálló termék fejlesztésébe. A feladat olyan edukációs programok lefejlesztése, amelyet később különböző felsőoktatási intézmények használhatnak demonstrációs céllal.

November 20-ig várják tehát a szervezők a versenyzők jelentkezését. A legjobb ötleteket egy háromnapos rendezvényen, a Vimensio Mobil Weekend-en meg is valósítják, ahol szakavatott mentorok segítik majd a versenyzőket az alkotásban, majd egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A legjobb csapat 500.000 forinttal lesz gazdagabb, de számtalan különdíjjal is jutalmazzák a legtehetségesebb és legkreatívabb versenyzőket.

A rendezvény három napja alatt a versenyen kívül számtalan előadást is meghallgathatnak a versenyzők a 3D technológiát érintő témákban. A 3D Kreatív Innovációs Klaszterral együttműködve 2012. november 22-én 14.30-tól „3D MOST!- Az oktatás új dimenziója” címmel szakmai nap várja az érdeklődőket.

A verseny szabályai és további részletek a verseny honlapján http://www.mobilweekend.hu/, valamint a Facebook rajongói oldalán találhatóak.

A rendezvény időpontja: 2012. november 22-24.
Helyszín: Budapest Kommunikációs Főiskola, Rózsa utcai campus

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!