blog

Magyar Gárda – balettcipőben

Kapával a hadisíroknál?

Hej, barátaim, azok a szép szavak, a la Wittner Mária, hogy a büszke Gárda, a sok hazafi, a szeretet láncában! – no, gondoltam, végre a hadisírok ápolása is megoldódott örök időkre! A bakancs ugyan zavart picinyt, de nyilvánvalóan balettcipőssé lesz a társaság. S így, a legújabbkori Timurék a fegyver helyett, amelynek kezelésére is történik itt-ott utalás, mégiscsak kapával jelennek meg az elhanyagolt katonasírok dombjain!

Ez a sok álduma, ami dől most mindenünnen – brrrrr….

A háttér? (Egy kis politikai marketing)

A magyar szélsőjobb először egy jelképet legitimált, a sávos zászlót.
Nem arról van szó, hogy egyszer csak behatolt a köztudatba az Árpád-kor jelkép világa, hogy megannyi ember egyszerre lett történelemtudós, hanem az történt, mint amikor a polgár szót a FIDESZ kisajátította!
A sávos nem a történelmi jelentősége miatt lett “a” zászló, hanem a radikális ellenzékiség, a szélsőjobb “jeleként”!
A marketing nyelvén szólva mára már bevezetett márka lett.

A Gárdával ugyanez történik. A cél nyilvánvalóan nem a hadisírok ápolása, ezt mindenki tudja! (Vagyis nem kéne balettcipőt hazudni a bakancsos lábra!)

A Magyar Gárda nyilvánvalóan a politikai nyomásgyakorlás eszköze lesz, a félelemkeltésé – a szervezett erő felmutatásával!
Most még a jobboldal szélre kacsintó vezetői is azt gondolják: majd kezünkben tartjuk őket, majd mi irányítunk, a zsugagyerekeket akkor kapjuk elő, amikor kell, s ha nem lesz rájuk szükség, akkor fiókba tuszkoljuk a pakkot!

Usztics azt mondja, Belgrád csak 260 kilométer, és a hadseregnek jól jöhet a segítség. Wittner a rendszerváltást akarja befejeztetni velük. Bencsik a tömegütközés ügyeiben lát fantáziát. Orbánnak szavazatok kellenek. Na, de melyikük füttyére hallgatnak majd a balettcipősök?

A marketing nyelvén kérdezve: ki itt az igazi márkatulajdonos?


Nem véletlenül jut eszembe:

A Don másképpen

8 hozzászólás

 • BDK piréz

  érdekesnek találom, hogy a politikai marketing felől közelíted meg a kérdést. kétség kívül ez is lehetséges olvasata ennek a szerenecsétlen dolognak. én eredetileg annyira szánalmasnak találtam magát a dolgot is, meg azt is, ami körülötte zajlik, hogy nem akartam írni róla, aztán egy keserű epeömlésre csak futotta.

 • morvax

  Az ellentüntetésen ott voltam, bemutatkoztam Tomcat-nek.
  De ezt leírtam Apáthy Laci blogjában:

  http://antifasiszta.nolblog.hu/?post_id=28347

  Azt azért nem értem parlafűírtáshoz miért kell menetelni, s miért kell rá az egyház áldása.

  Neked elárulom, hogy a két bohóc lány tagja a panaszkórus vezetője volt:))
  Jó poén volt, de a zsaruknak nincs humorérzékük, sajna:(

 • Kaktuszka

  Örülök, hogy ott voltam a Dózsa György téren és ezzel állást foglalhattam: kifejezhettem undoromat, nemcsak a M. G.-val (és a jelenséggel kapcsolatban maszatoló szervezetekkel, intézményekkel) szemben, de az egyre általánosabbá váló arroganciával, erőszakossággal szemben is.

  A feketeruhás terminátor blogger mindenáron ki akart tűnni a tömegből, pedig a franc se kíváncsi rá. Viszonylag sikerült neki a feltűnés, mert le-föl szaladgált mint a mérgezett egér, nyomában a fotósok mágneses korongként követték… hátha lesz valami eksön.
  Daróczi Ágnes beszédéből azt emelném ki, ami annyira jellemzi a mai “közönség” hozzáállását. Azt mondta, mit fog mondani később, ha történik “valami”, hogy hol volt, amikor pl. a M. G. alakult? Épp főzött, vagy más egyéb fontos dolgot tett, ahelyett, hogy tiltakozott volna?
  Palya Bea szépen énekelt.
  TGM a tőle elvárható módon nem untatta a tömeget, provokatív volt.

  Remélem nem lesz szükség hasonló akciókra, de attól tartok, hogy az erőszakosság erőszakká fog fajulni.

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Myrtille, Morvax és Kaktuszka!
  BéDéKá “epeömlős” írásához tettem hozzá hsz.-ben valami olyasmit:
  azt nem tudjuk, hogy mi fog történni, de arról lehet sejtésünk, hogy mi az, ami akár meg is történhet!
  Tehát muszáj odafigyelnünk, bármilyen mókásnak is tűnik némely mozzanat!

 • Kaktuszka

  Némi konkrét fizikai tapasztalatot már szerezhettünk a jövőre nézve az elmúlt év utcaterrorjából, nem beszélve az ünnepi rendezvényeken való zaklatást, a baloldali rendezvényeken való rendzavarást, stb. Tehát szimpla sejtelemnél már azért többre alapozhatunk, annak kapcsán, hogy mire számíthatunk. (A valóság tuti felül fogja múlni a képzeletünket. De ne legyen igazam.)

 • morvax

  Most nagy elhatárolódásoknak vagyunk tanúi, de jól írta most Debreczeni József, a kis párt (Iobbik) mögött ott a nagy.
  S nem lennének ilyen bátrak, ha nem onnan kapnák a municíót.
  S emlékezzünk, a JObbik-ot Orbán találta ki, ők pénzelték a lapjukat, élére Kovács Dávidot (a szépfiút rakta Orbán), hogy majd megnyerje a fiatal lányokat.
  Aztán Kovács a jóarcával lelépett, s maradt a fajgyűlölet, illetve a fajvédelem, mint fő arspoetica.
  Innen már nincsen visszaút Orbánnak, hiszen eleget emlegette, az idegeneket,az idegenszerűeket, az élettér elvételét, a haza nem lehet ellenzékbent, a majd kérjük szépent, hogy adják visszát! A lakat leverést, ha a kapu előtt állunk.

  Most már parlagfűírtó, fenyegető ököl-hadseregük is van mindehhez a nemes célhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük