blog

Lucifer hétpöttyös blog labdája

Szepesi hangja: “- Hajrá fiúk, gyerünk gyerekek, Lucifernél a labda, egy csel jobbra, egy csel balra, úgy dőlnek a védők, mint a bábuk, és az aranylábú Lucifer pillantásával keresi a gyémántszívű El Lobot, s passzolja-tolja-pöcköli-gyötri a pöttyöst, gyönyörű magyar támadás, ördögi játék kedves hallgatóim, s a labda máris El Lobo – A farkas birtokában, a zseniális csatár felnéz és egy elegáns mozdulattal máris gurítja tovább…”

De mielőtt tényleg tovább lőném a lasztit, azzal az elegáns mozdulattal, amely miatt felhördül a legnagyobb stadionok torkából is az elégedett moraj, amely miatt a képzeletbeli magyar gombfociválogatott tagja vagyok, hét dolgot kellene elárulnom magamról.

1) Szeretek játszani. Ma bementem egy óráshoz, hogy a rojtos szíjat a karórámon újra cseréljem.
Egy vevő már volt a kicsinyke órásműhelyben, s az ifjú vásárló erős dilemmán tűnődött méregetve-matatva a számtalan szíjat:
– Hm, sportos legyek vagy elegáns, ez itt a kérdés…
Nem győztem kivárni a “sorom”, mert a súlyos dilemma az istennek se akaródzott feloldódni, s megszólaltam:
– Én egy olyan óraszíjat kérnék, amelyik okossá tesz!
Vevő és eladó egyaránt rámmeredt, aztán szerencsémre nem ütni-verni kezdtek, hanem nevetni.
– Na, jó, meggondoltam magam, – mondta a sorban előttem lévő egyszemélyes tömeg -, olyat kérek, amelyiktől gazdaggá leszek!

2) Ma komolyan vettem a családi “Kóka-projektet”, amelyről a kettővel ezelőtti, “tőzsdés” bejegyzésben már írtam, s az egyik banknál internetes hozzáférést intéztem a részvénypiachoz.
– A kettő közül melyik hozzáférési csomagunk nyerte el a tetszését? – kérdezte a banki alkalmazott.
– A nevüket már elfelejtettem, de Ön biztosan érteni fogja, ha azt mondom, nem a tőzsdecápás, hanem a keszeges kategóriában indulnék el!

3-7) Mivel öt dolgot, méghozzá öt titkot, már korábban közreadtam egy hasonló játék során, továbbá tekintettel a világgazdasági válságra, itt most nem lesz új beruházás, hanem, hogy kilegyen a hét – könyörgöm – a korábbi öt reprintjével érjétek be. (Ráadásul milyen a véletlen: Lucifer nevű személy abban is szerepel. Ördögi, nem?)
> Öt titok

*****
Akitől a laszti jött: Lucifer -kaptam egy labdát

Akiknek gurítom (hét helyre), hogy ők is hét helyre pöccintsék tovább:
– Myrtille blogja

– KapitányG napló-féléje

BDK blog

Bélyegzőexpressz blog

Sakraft blog

Weinreich Laci blogsulija

E-Vita blog

18 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük