blog

Könyves bejegyzés – ez egy ötös

Könyves bejegyzés

Zutty, ennyire gyors lesz ez a könyves bejegyzés, s nem azért, mintha nem tartanám megtiszteltetésnek a Lucifertől érkező stafétát (egy újabb mém-kör stafétáját), hanem mert hirtelen rám roggyant annyi meló, hogy ihaj.

Nem lesz itt titok, sem meglepetés, hiszen egy nyilvánosan zajló vita kedvéért olvastam újra Károlyi Mihály Hit, illúziók nélkül c. könyvét.
Amiért kézbe vettem, az tulajdonképpen az 1919-es földosztás Károlyi-féle olvasatának újbóli megismerése volt. (Ugyanis olykor már csak arra emlékszem, hogy valakinél olvastam erről-arról valamit, de hogy mit, annak bizony már utána kell néznem.)
Amiért elővettem, arról többet itt: Királyok, hercegek, grófok? Károlyi Mihály, a vörös gróf
Károlyi egyébként – ezt most csak úgy, Lucifernek mondom – imádta a sebességet. Szeretett autómobillal száguldani, ami akkoriban 60-80 km/órás sebességnek felelt meg.
Ám az utókor sokkal gyorsabban száguld és felejt…

Nagy Lajos Képtelen természetrajzát (Olcsó Könyvtár sorozat) is újból kézbe kaptam (őt is rendesen leszólta valaki). Nagy Lajos parádés karcolatokat írt a két világháború közötti Magyarországról.
A remete engedély c. kis darabja például “arról szól”, hogy valakinek nagyon tele van már a hócipője és szívesen elmenne remetének a Mátrába. De kérdi az illetőt a mi híres írónk: vajon van-e már remete engedélye?
Ma már – hidd el Lucifer -, ebből is hasznot kovácsolna mindenki. A remete engedély mellé kivetnék a remete adót, az önkormányzat meg az állam is, az tuti! És még örülhetne is a remete, ha nem kérnének tőle ménkő nagy kopaszok VÉDELMI PÉNZT!

Moldova – a Kádár könyv és az Ormánságról szóló, Ha az Isten hátra nézne
Moldova nem éppen kedvence a hatalmasoknak, s ma meg már mindenki hatalmas, aki látott pártvezért. Moldova kíméletlenül ostorozza a rendszerváltás elitjét, a népét eláruló értelmiséget – adja Isten, hogy ne legyen igaza! De az Isten rohadt nagyot hallgat, kedves Lucifer, meg hát hátra se néz Sellye, Vajszló népére, meg a kis Zalátára pláne nem, ahonnan a nejem származik…

Larry Weber Marketing a hálón. Ez meg – mármint a szellem(iség)e – szakmai blogom minden posztjában benne van:
Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog.

***

Akitől a staféta jött öt könyv címmel: Lucifer-bazár blog

Akiknek megy:
http://bdk.blog.hu/ – nem cikiből, az e-book miatt, sőt!

FYGureout  – az önzetlen ismeretterjesztőnek;

http://cippo.freeblog.hu/ Cipponak, játékaink emlékére.

***

Az előző MÉM: Lucifer hétpöttyös blog labdája

13 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük