Jön a romkocsma szezon

Pécs-Budapest

Amióta elkészült az M6-os, azóta pillanatok alatt felérni Pécsről Budapestre.
Na, jó, a pillanat a régi hatoshoz viszonyított mérték, így ha pontosítani akarunk, akkor 2-3 órát mond az autóval Budapestre vagy Budapestről utazó.
S bár az M6-os nem a “legforgalomdúsabb” magyar autópálya, azért sokan utaznak rajta, s számosan a saját autójukkal, méghozzá esti programokra.


Céges buli, esküvő, blogger találkozó, színház, koncert majd vacsora – és még ezernyi dolog beüthet, amiért utazni, autózni kell Pécs és a főváros között.
Ráadásul Budapest mostanában Európa-szerte kedvelt bulifővárossá vált, amolyan legénybúcsú fővárossá, az utolsó lányos este sörbe-borba forduló ünnep helyévé.
A romkocsmáink lassan olyan világhírnevet szereznek maguknak, mint a határokon húzódó drótkerítés.

Szóval irány Budapest saját autóval – és azt gondoljuk buli közben, hogy mi nem is ihatunk, mert a pesti szállásig még autóznunk kell a romkocsmától, az esküvői koccintás helyszínétől, az elegáns fogadás pezsgős koccintásaitól vagy bárhonnan, ahol inni – hivatalosabban: alkoholt fogyasztani – muszáj!
Hiába, na, ez egy ilyen kultúrkör.

Most jön képbe a sofőrszolgálat

– Ha iszom, nem megyek autóval.
– Ha autóval megyek, nem iszom.
A Dreher Feszten megkérdezett emberek 95%-a így válaszolt. Alternatívaként fel sem merült, hogy sofőrszolgálat is van a világon.
Akikben igen, úgy gondolják, az biztosan az urak luxusa – pedig vö. a Sofőröm Sofőrszolgálat 1 taxi+1 buszjegy árából a célhoz visz.
De mi is az a sofőrszolgálat?

A sofőrszolgálat – például az egyik leghíresebb budapesti, a Sofőröm Sofőrszolgálat – gyakorlott gépkocsivezetőt küld a kívánt helyre, és az autót a tulajdonosával együtt (aki ihatott, mert lám, nem ő vezet) a kívánt helyre fuvarozza.

Tehát érdemes a pécsieknek is felvenni a telefonjukba a Sofőröm Sofőrszolgálat honlapját, mert Budapesten nagy hasznát vehetik. Mondhatnám nagyvonalúan: pécsiek, irány autóval a budapesti romkocsmák! 🙂 és íme, a szükséges honlap cím:
> Sofőrszolgálat

Szólj hozzá!