Az Index jelenleg: veszélyben
blog

Index dosszié – szétaprózási terv, más irány felvétele a portálon

Már megint az Index

Nyilvánosságra került a terv, amely az Index szerkesztőségét feldarabolná és külső rovatszerkesztőségekre, vállalkozásokra bontaná.
Ez így érdekesen hangzik, csak éppen azt is jelenti, hogy szétverik Magyarország piacvezető online hírportáljának sikeres, a kormánykritikától sem elzárkózó szerkesztőségét.

A Fidesz szándéka, amely az Index ellehetetlenítését célozza – nyilvánvaló.
Formáját tekintve ismerős a megoldás: a NER-en hízlalt vállakozók felvásárolják a média és az azt kiszolgáló területek műhelyeit, hogy aztán eltüntessék azokat, mint például a Népszabadságot, vagy origósítsák őket, mint a megyei lapok online kiadásait.
Uj Péter alapító, egykori főszerkesztő – immár távol az online laptól – fojtószorításról beszél.
Lehet, a mostani átalakítási tervet, a szerkesztőség feldarabolását, esetleg megakadályozza a szerkesztőség, a társadalom vagy valamilyen égi erő, de az egészen bizonyos, hogy a rendre előbukkanó botrányok nem tesznek jót Magyarország legolvasottabb, piacvezető hírportáljának.

A vezetés máris átalakulóban van. A főszerkesztő elveszítette helyét az igazgatóságban, a vezérigazgató pedig távozott.

Elbizonytalanodás

Elbizonytalanodik az olvasó, elbizonytalanodik az újságíró, elbizonytalanodik a hirdető és elbizonytalanodik a közéleti témákat kedvelő blogger is a jövő kilátásaival kapcsolatban.
Igaza lehet Uj Péternek – nem Népszabadság mintájú bezárás, hanem a fojtószorítás kíméletlen folytatása miatt bekövetkező változások, oxigénhiányos tünetek kierőszakolása lehet a cél.

Ki fizeti a zenekart a hamis dallamokért?

Orbán Viktor is megmondta (bár kinevették): “Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.”
Ugyanez az orbáni gondolat kicsiben, alulnézetből, az én szempontomból – a legutóbbi Index botrány során egy elemzésben, ebben a blogban már felbukkant: Blogvilág: Index, Blog hu

***
Friss: Veszélyben az Index függetlensége
Blogokról korábban:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük