Havihegyi vihar meteorológussal és esztétával

A Kávéházi esték

pécsi műbarátoknak című sorozat következő darabjának bemutatására kerül sor 2012. március 9-én 18.00-kor a Caflisch Kávéházban (Pécs, Király utca 32.). A Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága ez alkalommal a Havihegyi vihar meteorológussal és esztétával című Gebauer Ernő (1882-1962) festményt mutatja be a műbarátoknak. A megnyitón Nagy András esztéta és Dr. Geresdi István fizikus, meteorológus, a PTE TTK dékánja osztják meg gondolataikat a képről.

Mint emlékezetes, a PTE TTK és a Baranya Megyei Múzeum Igazgatósága februárban indította útjára újszerű sorozatát, melyben kevésbé ismert vagy elfeledett, Pécshez kapcsolódó mesterek műveit mutatják be a nagyközönségnek, mégpedig nem a múzeum falai között, hanem a város legrégebbi, emblematikus kávéházában, a Caflischban. A kiállítás-megnyitókon a szervezők nem csak a régi kávéházi hagyományokat szeretnék újraértelmezni, de egyúttal új, izgalmas szemlélettel, több nézőpontból megközelíteni a műveket, összművészeti élménnyel gazdagítani a résztvevőket. A mostani megnyitó egyik kuriózuma, hogy Dr. Geresdi András meteorológus is elfogadta a felkérést és egy a megszokottól eltérő tudományos nézőponttal gazdagítja a beszélgetést. A kiállított mű egyébként egy hónapig látható majd a kávéházban.

Március 9-én több Gebauer Ernőhöz kapcsolódó esemény is lesz Pécsett, így délelőtt az MR6 Régió Rádióban  lehet hallani beszélgetést az ez év január 19-én indított Gebauer Ernő Emlékévről. Kora délután nyílik az Pécsi Utazás Kiállítás a Sportcsarnok – benne a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter standján a Gebauer Ernő Emlékév eseményeivel is ismerkedhet a látogató. Ugyanitt 15:30-kor az Utazás Kiállítás szakmai programjának részeként a Gebauer Ernő Emlékév idegenforgalmi lehetőségeiről beszélgetnek a meghívott és az érdeklődő vendégek.

Gebauer festmény
Gebauer Ernő: Havihegyi vihar

W.L.

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!