blog

Hány óra van Frankfurtban?

Az idén fura ajándékokat kaptam a szülinapomra. A “pendrájvom” történetét, mint szakmai tárgyét, a szakmai blogomban tettem közzé: Szülinapi ajándékom: 4 GB-os SONY MICROVAULT
Néhány nap késéssel, de annál nagyobb szeretettel faliórát is kaptam, amit örömmel csomagoltam ki, s amikor az elemet belé helyeztem, iszonyú tempóban nekieredtek a mutatók, mintha megőrültek volna! Keresve a szörnyű sietség okát, ráleltem a titokra: Radio Controlled!

 Azaz, egy Frankfurtban elhelyezett rádió adó tartja benne a mindenkori pontosságot, rádiójelek zabolázzák benne a múló időt. Tehát ezért igyekeztek az én mutatóim 12 óráról el, hogy mihamarabb elérjék az esti nyolcat. Igen ám, de 16 óránál megállt a menetelésük, leállt a tempó, és teljesen abbamaradt a mocorgás!

A leírás szerint nincs semmi gond, konstatáltuk, most várja a rádiójeleket. De Frankfurt roppant messze van, az előírt negyed óra után sem történt semmi, sőt egy óra múlva sem. Vittük ablakhoz, aztán lifttel fel a tizedikre – de semmi!

Más ugye, este a Rókus domb alján kutyát sétáltat, de mi a lányommal az órát sétáltattuk meg!
Aki látott minket, ahogy keressük a jó irányt a bazi nagy órával forgolódva a domb tetején – az gondolhatott rólunk valamit!
Na, de ennek az órának a Rókus teteje sem volt elegendő, hogy beszopja a távoli időtejet, 16 óra, slussz-passz!

Reggelve kelve, ahogyan ez itt szokás – nem tejért mentünk, mint János és Tamás, hanem ugrottunk nézni az órát. És csoda lőn, ment, mutatta a vidám időt!

Csakhogy…

Vagy három napja pontosan egy óra késésben áll. Ha tudja valaki, hogy Frankfurtba most hány óra van: könyörgöm, írja meg!

12 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük