Hangos blog: Nero ritkán sercint

Nero, a császár

Kétségtelen, hogy ez egy kísérleti blogbejegyzés, amelyben mp3 formátumban helyezkednek el a blog szövegei.

Reggeli marketing, csapjunk a lecsóba!

Megkérdeztem online különféle csatornákon barátaimat, ismerőseimet, mit szólnak hangos próbálkozásomhoz. Mivel nagyon erős „elmarasztalást” senkitől sem kaptam, készítettem több újabb hangfájlt, korábbi írásaim alapján.

Magyar kisbefektető

Nyári emlék – avagy amikor profi mondja a blog szövegét

Tíz évvel ezelőtt, 2010-ben, amikor Pécs viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet, védnökséget vállaltam a pécsi szerelmi sóhajok felett. Ezen ne lepődj meg, gerillamarketingben (is) utazótól az ilyesmi egyenesen elvárható, neoavantgárd lépés.
Az alapul szolgáló írásomat, akkor, kérésemre az egyik „legszebb hang”, Németh Kriszta – aki Cippo nick néven ma is vezet blogot – volt szíves hangjával, érzékenységével megajándékozni:

Nyári emlék – szerelem – Pécs

Az akkori blogger összefogás eredményeként – a blogoszféra hőskoráról beszélünk – számos nyelvre lefordították ismerős és ismeretlen barátaim és terjesztették szerte Európában. Vagyis védnökségem eredményeként széthordtuk Pécs hírnevét a világban.
Ennek nyoma még itt megtalálható: Virtuális védnökség: a szerelmi sóhajt vállalom.

Közmunka a forradalomban

Közmunka, ásás
Közmunka, ásás olcsó munkaerővel

2020 május elseje van, a munka ünnepe. Tehát abszolút releváns, hogy hangot adjak a munkáról, nevezetesen az oly sokféleképpen dicsért illetve átkozott közmunkáról írott bejegyzésemnek. Csiszolva rajta, rövidítve, nehogy elaludjon rajta a hallgató, a fülével internetező polgár.

Nero ritkán sercint

Egy régi, más formában írott blog szövegem rövidebb, átdolgozott kiadása volt ez a „hangoskodás”:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Hangos blog: Nero ritkán sercint” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Meghallgattam én ezt az irodalmi körmondatot rendesen, – nem egyszer. Egyrészt Nero mindennapi szokásaiban sem nagyon vagyok otthon, – nemhogy, – mit tett alkalomadtán, vagy még gyérebb időközönként a történelem alakja.

    De megvallom az érdekelt legjobban, hogyan sercinthetett Nero?!

    Jó-jó, így útólag már bevallom, felkészült hallgatságnak számíthatok, ugyanis előzetesen a Wikiszótárt segítségül hívtam, mi is az a sercintés?!

    „sercint (ige)
    Nyálat kiköp a fogai között úgy, hogy a nyelvével hirtelen nagy erővel kilökött nyál sercenő hangot ad.”

    Ez nagyon érdekes, gondoltam, – s olvasása közben már éreztem is a nyelvem hegyét a fogsorom belső részéhez simulni… És a gondolatot tett követte. Jó pár percet gyakoroltam is a fürdőszobában. Bár énekelnem nem sikerült, – de hol vagyok én Nerohoz?!

    Viszont a tükör legalább tiszta lett, miután eltakarítottam gyakorlásom materiális valóját.
    A történelmi tanúsága így talán az lehet: Köpni demokratikus jogunk maradt, – e kiváltság nem csak a császároké!

  2. Kiköpött weinreichlacis hozzászólásodat köszönöm! 🙂
    Hogy hozzányúltam a témához, azt harmadik PIA tagtársunknak köszönhetem. (PIA = Pécsi Internet Akadémia).
    Héder Sanyi A női vezetők jobban kezelik a vírusválságot c. bejegyzésében https://forlong.hu/2020/04/a-noi-vezetok-sikeresebbek-a-virus-helyzet-kezeleseben/
    némi magyarázattal szolgál arra a kérdésre, hogy miért törhetnek a Nero-félék hatalomra sikerrel. Szeretjük a karizmatikus és a nárcisztikus vezetőket.
    Amikor ezt olvastam – csettintettem és nem sercintettem egyet – egy ilyen vezetőről már én is írtam egyszer. Egy kicsit rövidítettem rajta és próba szerencse alapon felmondtam.

  3. Lacikám, vissza a gyökerekhez, a rádiózáshoz?
    Köszönöm a hivatkozásod!
    Téged az foglakoztat, hogy választhatta meg Nérót a nép. Ami e mellett még engem izgat az az, hogy miért nem tanulunk a hibáinkból? A történelem miért nem a tanító mesterünk?
    Több, mint 20 éve foglalkozom vezetőképzéssel. Az újonnan kinevezett vezetők 20 éve is ugyanazokat a tipikus hibákat követték el, mint a ma megválasztottak.
    Miért olyan nehéz nekünk embereknek tanulnunk a hibáinkból? Kíváncsi vagyok mit fogunk tanulni a koronavírus okozta helyzetből!

    Most veszem észre miközben írtam e sorokat jól felhúztam magamat!
    De jó lenne elmenni valamelyik stadionunkba és megnézni egy jó meccset! Sajnos azt sem lehet mert itthon rohadunk a karanténban!

Szólj hozzá!