blog

Hangos blog: Nero ritkán sercint

Nero, a császár

Kétségtelen, hogy ez egy kísérleti bejegyzés, amelyben mp3 formátumban helyezkednek el a szövegek.

Reggeli marketing, csapjunk a lecsóba!

Megkérdeztem online különféle csatornákon barátaimat, ismerőseimet, mit szólnak hangos próbálkozásomhoz. Mivel nagyon erős “elmarasztalást” senkitől sem kaptam, készítettem több újabb hangfájlt, korábbi írásaim alapján.

Magyar kisbefektető

Nyári emlék – avagy amikor profi mondja a blogot

Tíz évvel ezelőtt, 2010-ben, amikor Pécs viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet, védnökséget vállaltam a pécsi szerelmi sóhajok felett. Ezen ne lepődj meg, gerillamarketingben (is) utazótól az ilyesmi egyenesen elvárható, neoavantgárd lépés.
Az alapul szolgáló írásomat, akkor, kérésemre az egyik “legszebb hang”, Németh Kriszta – aki Cippo nick néven ma is vezet blogot – volt szíves hangjával, érzékenységével megajándékozni:

Nyári emlék – szerelem – Pécs

Az akkori blogger összefogás eredményeként – a blogoszféra hőskoráról beszélünk – számos nyelvre lefordították ismerős és ismeretlen barátaim és terjesztették szerte Európában. Vagyis védnökségem eredményeként széthordtuk Pécs hírnevét a világban.
Ennek nyoma még itt megtalálható: Virtuális védnökség: a szerelmi sóhajt vállalom.

Közmunka a forradalomban

Közmunka, ásás
Közmunka, ásás olcsó munkaerővel

2020 május elseje van, a munka ünnepe. Tehát abszolút releváns, hogy hangot adjak a munkáról, nevezetesen az oly sokféleképpen dicsért illetve átkozott közmunkáról írott bejegyzésemnek. Csiszolva rajta, rövidítve, nehogy elaludjon rajta a hallgató, a fülével internetező polgár.

Nero ritkán sercint

Egy régi, más formában írott szövegem rövidebb, átdolgozott kiadása volt ez a “hangoskodás”:

6 hozzászólás

 • Weinreich László

  Meghallgattam én ezt az irodalmi körmondatot rendesen, – nem egyszer. Egyrészt Nero mindennapi szokásaiban sem nagyon vagyok otthon, – nemhogy, – mit tett alkalomadtán, vagy még gyérebb időközönként a történelem alakja.

  De megvallom az érdekelt legjobban, hogyan sercinthetett Nero?!

  Jó-jó, így útólag már bevallom, felkészült hallgatságnak számíthatok, ugyanis előzetesen a Wikiszótárt segítségül hívtam, mi is az a sercintés?!

  “sercint (ige)
  Nyálat kiköp a fogai között úgy, hogy a nyelvével hirtelen nagy erővel kilökött nyál sercenő hangot ad.”

  Ez nagyon érdekes, gondoltam, – s olvasása közben már éreztem is a nyelvem hegyét a fogsorom belső részéhez simulni… És a gondolatot tett követte. Jó pár percet gyakoroltam is a fürdőszobában. Bár énekelnem nem sikerült, – de hol vagyok én Nerohoz?!

  Viszont a tükör legalább tiszta lett, miután eltakarítottam gyakorlásom materiális valóját.
  A történelmi tanúsága így talán az lehet: Köpni demokratikus jogunk maradt, – e kiváltság nem csak a császároké!

 • Bognár László

  Kiköpött weinreichlacis hozzászólásodat köszönöm! 🙂
  Hogy hozzányúltam a témához, azt harmadik PIA tagtársunknak köszönhetem. (PIA = Pécsi Internet Akadémia).
  Héder Sanyi A női vezetők jobban kezelik a vírusválságot c. bejegyzésében https://forlong.hu/2020/04/a-noi-vezetok-sikeresebbek-a-virus-helyzet-kezeleseben/
  némi magyarázattal szolgál arra a kérdésre, hogy miért törhetnek a Nero-félék hatalomra sikerrel. Szeretjük a karizmatikus és a nárcisztikus vezetőket.
  Amikor ezt olvastam – csettintettem és nem sercintettem egyet – egy ilyen vezetőről már én is írtam egyszer. Egy kicsit rövidítettem rajta és próba szerencse alapon felmondtam.

 • Héder Sándor

  Lacikám, vissza a gyökerekhez, a rádiózáshoz?
  Köszönöm a hivatkozásod!
  Téged az foglakoztat, hogy választhatta meg Nérót a nép. Ami e mellett még engem izgat az az, hogy miért nem tanulunk a hibáinkból? A történelem miért nem a tanító mesterünk?
  Több, mint 20 éve foglalkozom vezetőképzéssel. Az újonnan kinevezett vezetők 20 éve is ugyanazokat a tipikus hibákat követték el, mint a ma megválasztottak.
  Miért olyan nehéz nekünk embereknek tanulnunk a hibáinkból? Kíváncsi vagyok mit fogunk tanulni a koronavírus okozta helyzetből!

  Most veszem észre miközben írtam e sorokat jól felhúztam magamat!
  De jó lenne elmenni valamelyik stadionunkba és megnézni egy jó meccset! Sajnos azt sem lehet mert itthon rohadunk a karanténban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük