blog

Gerillamarketing – tovább támadok! bejegyzés blog-óvodás koromból :-)

Gerillamarketing

A gerillamarketing terepén – egy egyetemi előadásra készülődve -, osztagtámadást indítottam a Google.hu találati tábláját uraló, elhízott, szivarozgató, önmagukat partizánnak nevező, de viselkedésükben nagyon is imperialista-gyanús, piacot uraló web-hely birtokosok ellen! A gerillamarketing szó beütésére a Google találati listáján, induláskor sehol sem álltam, de mára már az első húsz találatból nyolc az enyém! Az első táblán három magaslatot is elfoglaltam, rezeghet továbbra is a mű-partizánok Pierre Cardin-es “gatyaszára”!

Támadás és ellentámadás jellemzi az elmúlt hónapokat. Legutóbb azzal támadták meg rohamozó egységeimet, hogy nem külön írom a gerillamarketing szót, hanem egybe! Mivel az ellenfél három különböző módon is írja ugyanazt a szót, mondhatnám a kézigránátos láda kulcsát adták a kezembe!
Nyomban el is kezdtem hajigálni közéjük a nyeles gránátokat: az írásmódban megmutatkozó következetlenségükkel – áttételesen azt bizonyítom – egyszerűen a tükörfordítás(ok)ból élnek, nem egyeztetik a fordítottakat a magyar helyesírás szabályaival – miközben én új gerillamarketing szabályokat állítok fel és rávilágítok, hogy megverhetők. Azaz a kreativitás terén mérek rájuk újabb csapást!
Így egyebek mellett a Wikipedia oldalain is támadásba lendültem, megtekinthető a wiki gerillamarketinges vitaoldalán.

A gerillamarketing akademistái fáradt szemekkel bámulhatják: már a gerillamarketing fogalma sem azt jelenti, amit gondolnak. Osztag, osztagtámadás – mi lehet az? Pedig én ezt a gyakorlatban mutatom meg nekik!

Venceremos!

***
Osztagtámadás

Hogy milyenek az igazi gerillák? Íme: Partizánok (sperhaknival)

PS 2010.06.16.
Ma azt látom, hogy újra vírusos – erre a Google vészjelző szöveggel hívja föl a böngészők figyelmét – az önmagát Magyarország leg-jeként árusító fő-fő-gerilla, vagyis Guerilla úr honlapja. Nem először. Talán mondhatnók is: Magyarország legtöbbször vírusos gerillamarketinges honlapja az övé. Persze az is lehet, hogy összekeveri a vírusmarketinget a számítógépes vírusokkal valaki.

***

Az igazi gerillamarketingről: Gerillamarketing

12 hozzászólás

 • EL LOBO - A farkas

  Sziasztok!

  Köszönöm! 🙂

  (Amikor délelőtt feltettem ezt a bejegyzést, hivatkozva az “El Lobo – A farkas * gerillamarketing” blogomra (ellobo.freeblog.hu) még nem tudtam, hogy a gerillamarketingre specializált szatelit blogom estére “híresebb” lesz, mint a vezérblogom-szívemcsücske, azaz ez!
  Namindegy.)

  Viszont, kedves BéDéKá, a gratula visszafelé is érvényes, mert a http://bdk.blog.hu blogod, amelyet a maga igazi kategóriájában is (a KOMPLEX BLOG kategóriájában!) Közép-Kelet Európa egyik legjobb blogjának tartok, benne van a legjobbak csoportjában!

  Kedves Myrtille!
  Bár a zsűri “nem vette észre” különleges blogodat, a Myrtille Sörkert-et, számomra továbbra is kitüntetett net-hely. (Bocsánat, ha esetleg kellemetlenséget okoztam azzal, hogy én neveztem be a blogod. Mentségemre: az egy nagyon jó blog, miképpen KapitanyG blogja is!)

 • Myrtille

  Kösz. Tudod rendetlen mint én. semmi tematika, semmi besorolhatóság, központosítás meg kitudja mennyi mifene hiányzik még belőle, igaz figyelek, nehogy előforduljon vele az ilyesmi. de a sör.lap.hu – n kint van (azt hiszem ott) :)))
  nem tudom hogyan került oda.
  Köszönöm, hogy szereted sörkertet, a szívemcsücske:)

 • urbangeri

  Nagyon örülök, hogy végre használod a Blogtert és azon belül is az AC-t, mert végre újból rendeszeresn vannnak számomra érdekes bejegyzések ott.

  Gratulálok, hogy bejutottál Lobo koma! Én most sasjnos semmi ilyesmivel nem büszkélkedhetem, bár én is bejutóban vagyok, ha nem is a Goldenblogba. Liberális Gazdasági kabinet a célállomás, meg a GKM Stratégiai főosztálya. AZ egyik SZDSZ projekt, a másik ‘szimpla’ karrier, de ha a kettőt össze tudom kapcsolni, abból rendkívül vicces dolgok is kisülhetnek, valami olyasmi, mint amikor egy gerilla az establishment részévé kezd vállni. De a tizes döntő arról szól, hogy nem én vagyok az egyetlen a gerillaklubban 🙂

  Az újkori gerillák bizony annyiban eltérnek előfutáraiktól, hogy fel kell, hogy készüljenek és talán fel is vannak készülve az intézményesülésre, nem úgy mint pl Guevara.

  (Remélem nem voltam túl zavaros)

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Urbangeri!

  1) A gratulát köszönöm!
  2) Céljaid eléréséhez sok sikert kívánok!
  3) Amit az újkori gerillákról mondasz, az elindított bennem egy sor gondolatot, talán egy külön posztot is írok erről!
  Ami biztos (hipotetikusan):
  a) normális gerilla nem akar halott gerilla lenni!
  b) nem önmagában a folyamatos harc a cél, semmi esetre sem a rombolás, a harc csupán eszköz a gondolatok érvényesítéséhez
  c) a modern gerillának nem lehet hiba a felkészültségében, többet kell tudnia, mint azoknak, akikkel viaskodik. Ui. ha “csak” annyit tud, mint az ellenfelei, akkor semmi sem indokolja a győzelmét!
  d) a modern gerillaharc lényege az egyén oldaláról: nem szokványos úton (mivel a szokványos úton ez lehetetlen, vagy kibírhatatlanul hosszú folyamat) jutni olyan pozícióba, hogy hatással lehessen a döntési folyamatokra azon a területen, amely a gerilla érdeklődésének a középpontjában áll (pl. Pécs és a blogkultúra, EKF és a blog stb., amelyben a lényeg: az ellenőrizetlen, de felelős nyilvánosság megteremtése, a demokratikus párbeszédhez szükséges kritikus tömeg elérése…) Korszerű ismeretek, kritikus hangvétel, DEMOKRATIKUS VERSENY kikövetelése – talán ezek a legfontosabb kulcsszavak.
  Hipotetikusan ennyi.
  Venceremos!
  Üdv neked Commandante

 • EL LOBO - A farkas

  Megjött a mél, a mélábúról szóló (vicces) írással, teszem is föl! De előtte kérlek, küldj egy Panaszkórusos képet is!
  Mindkét dologért köszönet 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük