Che Guevara - gerillamarketing
blog

Gerillamarketing: gerillák a gyakorlatban

A gerillamarketing

Eredeti megjelenés időpontja: 2009. január 28. Első frissítés: 2009.01.30.
Aktualizálás: 2020.02.16.
A gerillamarketing szó igen erős érdeklődést vált ki, hatása szinte rokon erejű a kézrátételes gyógyítással vagy a Hogyan gazdagodjunk meg munka és ész nélkül címre hajazó bestsellerekével.
Persze vannak, akik komolyan gondolják a gerillamarketinget, s a fentiekkel éppen ellenkezőleg gondolják – vagyis igenis ész, kitartás, intuíció, kreativitás és sajna munka is kell hozzá.

Viszont ha így állunk hozzá, akkor egy nagyon hatékony, olcsó és gyorsan ható marketing eszköz (látásmód és cselekvési minta) kerül a kezünkbe.

Ezt ismerte fel a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, amikor a Válságmenedzsment a KKV szektorban címmel 2009-ben fórumot hirdetett meg.

Ennek programját ismertettem szakmai blogomban is, melynek következményeként a Gerillamarketing napirendi pont előadója, Dr. Orosdy Béla felkért, hogy mutassak majd én is ízelítőül néhány gerillamarketinges megoldást a gyakorlatból.
És íme, nekikezdtem. Vázlatom:

Gerillamarketing: gerillák a gyakorlatban

Slideshare
Slideshare bejátszás következik

Az előadás arra is módot ad majd, hogy kipróbálhassam: lehet-e az Internetről, a SlideShare oldalamról – és nem a flashdrive-ról gördülékenyen prezentációt nyújtani.

A program és a hivatkozott hely a szakmai blogomban itt található:
Kamara: válság elleni KKV orvosságok, pl. gerillamarketing

Még többet a gerillamarketingről: > Gerillamarketing

***

P.S. 2009. január 30.
Tegnap egészen az estébe hajlott a rendezvény – erre mondják azt, hogy óriási volt az érdeklődés. A Kamara nagyon a témába nyúlt most.
A gerillamarketing a végén került terítékre – de az emberek maradtak, kivárták még ezt is!
Orosdy Béla nagyon jó összefoglalót adott a gerillamarketing elméletéből – jómagam zömmel pécsi példákkal operáltam, nem tudom, mennyi haszonnal.
Ha több időm lett volna ezeket a nem pécsi alkotásokat is megmutattam volna:

8 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük