Gerillamarketing alapok: Csiszár-effektus

A megjelenés gerillamarketingje

A minap kapcsolgatás közben véletlenül (!) az m1 televíziós csatornára tévedtem, ahol valamilyen vetélkedő-formába öltöztetett szórakoztató (?) műsor zakatolt.
Percen belül egy meglehetősen furcsa alakon akadt meg a szemem, jé, ez itt alighanem az ős Heti Hetes műsorvezetője, a Csiszár lesz.
A hitleradolfosra felnyírt hajzat, a nagyapám SZTK-keretére hajazó vastag, fekete szemüveg-keret, a kakadu-hang együttesen egy valóságos borzalom erejével ért fel.

Napok múltán – már nem is tudom miért – , eszembe jutott az amúgy gyorsan tovább kapcsolt kép, és a bennem lakozó gerillamarketinges kajánul így fordult hozzám (!!):

  • Emlékszel-e bárki másra, egyetlen arcképre is, normális fazonra abból a majdnem hatvan másodperces képsorból?

És azt kellett mondanom magamnak, hogy nem, nem emlékszem a normális fazonok közül senkire!
És ebből alighanem le is vonhatjuk a tanulságot: ki-ki amit akar!
Mindenesetre Csiszár Jenő immár milánói főkonzul – vagyis érdemes furának lenni, ha a politikában akar előre haladni?


Gerillamarketing kapcsolódások:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

“Gerillamarketing alapok: Csiszár-effektus” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Egyes társadalomkutatók, pl. a bolgár Ivan Krastev a TED-en elmondott előadásában odáig megy, hogy azt állítja, a demokrácia alapjai vannak veszélyben, mert ?a demokráciában a versengő elképzelésekből a vita során a legjobbat választjuk ki? idea mára már idejétmúlt. Nincsenek nagy ideák, elképzelések és pláne megtermékenyítő viták. Érzelmekre ható, zsigeri válaszokat előhívó manipuláció uralja a világot.

  2. Este megint kapcsolgattam a tv-n, az m1-en beszélgetős műsorban duruzsoltak néhányan, s a műsorvezető nő – nem emlékszem az arcára, mert normális sztájlisztje lehet vagy nincs neki egyáltalán, s ebből következően normálisnak nézett ki, csak a közszolgálati szövegére emlékszem, azzal lehet valami bibi, ugyanis szerinte nincsenek gondok Magyarországon, a helyzet jobb, mint gondolnánk – ekkor eszembe jutott Sanyi a fenti hozzászólásod a manipulációról; de végül is nem csodálkoztam, néhány órával előtte biztosan bejátszották a képet a híradójukban, ahogy a miniszterelnökük szerint nincs válság Magyarországon, s biztosan nem játszották be, hogy emberek akarták megakadályozni egy terhes nő kilakoltatását Budapesten, s gondolom, arra se pazaroltak túl sok időt, hogy megint romlott a negyedéves GDP, méghozzá 1,5%-kal, gondolom a külföldre szakadt hazánkfiairól sem esett szó, vagy csupán indirekt módon – minek mentek el, amikor itthon annyira jó!
    Lám, a közszolgálati szövegen is lehet fekete keretes SZTK-szemüveg – a rézangyalát!

Szólj hozzá!