Géppuskalábúak szállják meg Pécs városát!

Pécsett lép fel az Irish Dance Experience 2011. március 20-án 19.00 órai kezdettel a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban. – Az Irish Dance Experience egy új különleges színfolt az ír tánc világában, amelyet olyan gyönyörű zene kísér, mely felemeli és gyönyörködteti a közönséget. A produkciót nézve megtapasztalhatjuk az autentikus ír tánc varázsát, de Catherine izgalmas koreográfiákat készített modernebb stílusú zenei alapokra is, ezzel minden alkalommal bámulatba ejtve közönségét. A gyönyörű jelmezek, az élő zene, a látványos díszlet mind csak tovább fokozzák az élményt, amiben részünk lehet az előadáson.

The Irish Dance Experience

Catherine Gallagher büszke arra, hogy a világ élvonalába tartozó pezsdítő tánc-produkciót valósít meg a színpadon. Az Irish Dance Experience egy új különleges színfolt az ír tánc világában, amelyet olyan gyönyörű zene kísér, mely felemeli és gyönyörködteti a nézőt.

Catherine dinamikus táncos szenzációs és lélegzetelállító szólókat táncol. Tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek, írországi és világbajnokságok nyertese. Az ír táncnak e színpadi változatában elképzeléseiket olyan invenciózus koreográfiában valósítják meg, amelyet ember még soha nem látott, és amelytől az embernek leesik az álla.

Az ír szteptánc legkiválóbb táncosaiból álló együttes kíséri őt. Ebben a show-ban ez azt jelenti, hogy az általuk táncolt ritmusra megmozdul a láb, a szem szinte alig tudja követni az elképesztő ritmusú táncmozdulatokat és a zenét. Mindettől az ember hátán valósággal végigfut a hideg.

Catherine 5 évesen kezdett táncolni. A tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált,  19 éves korában kitüntették, az Írország Nemzeti Bajnoka címmel. Ezzel ő lett minden idők legfiatalabb ír sztepp táncosa, aki viselhette ezt a címet.

Catherine mindhárom testvére szintén az ír sztepp tánc meghatározó szereplőivé váltak. Michel Patrick 14 éve a Riverdance principal szólótáncosa, másik testvére Barry John kilenc éve Las Vegasban táncol a Lord of the Dance együttessel,és végül a legfiatalabbik testvér George Bernard jelenleg a Riverdance-szel turnézik világszerte. Catherine létrehozta saját produkcióját The Irish Dance Experience néven.

Nemrég alkotta meg és koreografálta az Irish Dance Experience produkciót, amely az ír táncot a legmagasabb szintre emeli, anélkül, hogy kihagyná a hagyományos elemeket.  Valóban meg fogja lepni a közönséget az, amit eben az ír tánccal művel.

Az előadás nem egyetlen történeten alapul, hanem sok kisebb témán, amelyek igazi megbecsülést váltanak ki a nézőben az ír tánc iránt.

?Régebben nagyon sok produkció használt már kelta legendákat és mítoszokat, de én mindig úgy találtam, hogy összezavarják a nézőket, és mindig eltérnek a történettől.

Nem akarok történelemórát tartani a közönségemnek. Inkább azt szeretném, hogy megtapasztalják az ír tánc mélységeit és érzékeljék, hogy ez egy erőteljes és dinamikus művészi kifejezésmód!?

/Catherine Gallagher/

Jegyek elővételben az Alexandra Könyvesboltokban vásárolhatók!

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!