blog

Fizetünk, parkolunk, vígan vagyunk

Naná, hogy fizetünk

Az imént hívott a lányom, hogy az utcájukban váratlanul, a tartós havazás leple mögül előbukkant egy parkolóautomata, s mire az Őz utca népe észbe kapott, már minden lakó autóján ott virított valami hó maszatolta piros csomag.

Semmi bajom az Őz utca népeivel, fürgének kellett volna lenniök, miképpen én már tegnap fürge voltam!

Ugyanis a Zója utcában is ott az a fránya szerkezet, s 29-én este, teljesen véletlenül észrevettem a tacepaót, amit 28-án írtak alá, hogy ezentúl itten, mármint elsejétől, fizetni kell.

Tegnap, tehát az első munkanapon, rendes pécsi polgárként indultam el az első újságos bódé felé, hogy buszjegyet vegyek, s tömegközlekedési eszközzel közelítsem meg az illetékes kft irodáját (a büdös francban van) s kiváltsam az éves parkolóbérletet.
Új típusú, drágított jegy nema, vegyek a buszon.
280 oda, 280 vissza – azannya!
Mellesleg azért mentem busszal, mert a Zója utcai öbölben parkolóóra már van, de hóeltakarítás, útnak jégmentesítése az nincs.
Tehát most tényleg baromi nagyot parkolászok, kétségtelen, hogy egy hosszabb téli időszakban a parkolóbérlet (hacsak nem tekintem cudar lenyúlásnak) jogos is lehet.

Mivel az autóm a cég nevén van, 30500 Ft-ot fizettettek velem, többszörösét annak, amit akkor fizetnék, ha ugyanaz az autó “magánként” ácsorogna a jéggel betakart és önkormányzatilag télelhárításilag nem háborgatott utcában.

Ehhez képest az a tény, hogy az illetékes kft irodája előtt az utcán kellett a téli hidegben sorban állnom – elhanyagolható. Igazán nem várhatom, hogy rongyos harmincezerötszázért, amikor egyszer odamegyek, hellyel és meleg teával fogadjanak! Nehezebb idők ezek annál…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük