Fantasztikus fogászat II. – a titok felfedése

Implantáció előtt
Implantáció előtt

Vendég bejegyzés, írta Botos Tibor.

Ebben a bejegyzésben felfedem a titkot – ahogyan azt az első részben ígértem is ( Fantasztikus fogászat ) – hogy miképpen lehetséges az, hogy az eddigi több hónapos, akár több éves várakozási idő helyett, néhány nap alatt olyan betegek is kaphassanak fogakat, akiknek eddig az egyetlen opció a műfogsor volt.
A titok egy új, Svájcból származó implantációs rendszer.
Megpróbálom egyszerűen leírni az eljárást, amit a hagyományos implantátumok áttekintésével kell kezdenem.

A hagyományos implantátumokról

A hagyományos „implantok” két részből állnak, ezt a két részt össze kell csavarozni, ezért mindenképpen szükséges egy viszonylag nagy átmérő, hogy a két részt össze lehessen úgy csavarozni, hogy azok erősek maradjanak.
Ezek az implantátumok 8-10 mm hosszúak általában, és a jobb csontosodás érdekében felszínüket felület kezelik.

Olyanoknál, akik valamilyen oknál fogva hosszabb ideje elvesztették fogukat, sok esetben annyira vissza sorvad a csontjuk, hogy a hagyományos implantátumok már túl szélesek ahhoz, hogy be lehessen ültetni azokat.
Az új eljárásban szereplő implantátumok egy részből állnak, így jóval vékonyabbak és hosszabbak is lehetnek úgy, hogy emellett erősek is maradnak.

Ezek az implantátumok sokszor 20-24 mm-es hosszúságot is elérnek, ami a kulcsa az egész rendszernek , mert ezáltal egy olyan csontállományt tudnak elérni a felső-, vagy alsó állcsontban, ami jóval keményebb és erősebb, mint a fog körül lévő csontállomány, így olyan betegek is megkaphatják ezt a típusú implantátumot, akiknek nem volt elég csontjuk eddig a hagyományos implantátumokhoz.
Az új fogászati implantátumok nem felületkezeltek, így a baktériumok sem tudnak megtapadni rajtuk, így a fertőzés veszélye is jóval kisebb.

Röntgen előtte
Röntgenkép előtte
Röntgen utána
Röntgenkép utána

Hogy lehet mindezt 5 nap alatt beültetni, elkészíteni?

Mivel ezen „implantok” hosszabbak és elérik az erős csontállomány, így azonnal lehet is terhelni azokat.
Tehát első nap megtörténik a beültetés, majd pár nap múlva elkészül a korona vagy a híd, amivel a páciens boldogan mosolyoghat.
Ez a forradalmi eljárás új mérföldkő a fogászatban, amivel szinte mindenki új fogakat kaphat, és megszabadulhat a fogsor okozta kényelmetlenségektől.

Implantáció után
Implantáció után

Egyre több külföldi betegünk választja ezt a megoldást, és ez a tendencia Magyarországon is.
Gondolhatnánk, hogy biztosan jóval drágább implantátumokról beszélünk, pedig a valóság az, hogy egyszerűségénél fogva kevesebbe kerül, mint a hagyományos implantátumok.
Sokszor hajlamosak vagyunk túlbonyolítani az életünk, és minden mást, ami körülöttünk van, pedig néha a dolgok sokkal egyszerűbbek, mint gondolnánk.
Ha bárki többet szeretne megtudni a rendszerről, szívesen válaszok a kérdéseire.

***

A szerző honlapja:
Implants teeth in 5 days

***

Botos Tibor (Tibor Dental) korábbi vendég bejegyzései:

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!