Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010

Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010 – kalandjaim
Olykor elemzem, hogy a blogjaimat milyen szavakra, kifejezésekre találják meg a látogatók.
Most – miközben ezt teszem – megakad a szemem ezen itt: “szex pecs hu”!
Ráütök a kifejezésre, a gépezetem rádob a Google német nyelvű keresőjére!

Huha! Lám,  nem volt kidobott pénz a sokszámú konferencia, írók, költők esseni látogatása, a németek máris különös gonddal figyelnek ránk!

Persze, ha a tartalomra gondolok, mit is keresett a német atyafi 2010 Európa Kulturális Fővárosában, azért lohad a büszkeségem kicsit!

Persze pórul járt az illető, mert szex-ről nálam, Pécs vonatkozásában, a Balla D. Károly könyvéről írt blog-esszémben esik szó, s ott nem meztelen magyar Piroskát, hanem Salvador Dalí képeit láthatta “csupán” a kutakodó!

A kultúra édes bosszúja ez, a teremburáját neki!

 

“Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Kedves Myrtille!
  Gomolyog, gomolyog, kíváncsi is vagyok mi lesz belőle!
  Az előző posztban írtam: ketten, ha értitek! (Te azt mondtad: hárman. KapitanyG?)
  Láttam nálad a baráti segítség nyomait – köszönöm!
  (Amúgy pedig szorítok, tudod miért!)

 2. Kedves El Lobo!
  Én az kettő, + bdk összesen három. :)) BéDéKá is többesben válaszolt. Így szaporodtunk még. Látom, jobb ha nem írok számokat, azonnal gondot okozok. 🙂
  (azt pedig köszönöm, itt is, ott is)

 3. Köszönöm sűrű emlegetésemet és vizitedet fórumomban. Én is eltűnedeztem pár napra, munkám volt, most meg már harmadik napja hegesztem új blogomat. Megnyilt ugyanis a nagy nyilvánosság előtt az eddig zárt Blog.Hu rendszere, előzőleg két napig részt vehettem a tesztelésben is – és mondhatom, nagyon megtetszett. Állítom, hogy adminfelülete, szövegszerkesztője, navigációs lehetősége a legjobb valamennyi magyar szolgáltató közül. Minderről már írok is benne…
  Nagy valószínűséggel decembertől ez lesz a főblogom; addig még sok aprómunka van hátra, főleg a linkdobozokkal, rovatokkal, témákkal és műfajokkal akarok rendet tenni. De már most is jól néz ki!
  Látogassatok meg: http://bdk.blog.hu/

 4. Kedves BéDéKá!
  Látom, egyre-másra nyílnak a blogszolgáltatók, s amit ajánlasz, technikailag tényleg jónak látszik, nem afféle fapados-csakirogatós.
  Ám belepillantottam a felhasználói szerződésbe is – és eltűnődtem…
  Te olvastad?
  Amúgy tényleg kezd a blog előlépni a “semmiből”, kezdi az üzleti élet “felkarolni” az ingyen munkaerőt!
  (Amúgy a tegnapi ÉS címoldalán is szerepelt a főcímben a blog szó, igaz, nem mezei blogger blogjáról ropogott ott.)

  Más: az arab nyelvű Google-ról a “Sexbomba” kifejezésre találtak rám, de azon az oldalon sem az van, amit a keresgélő – vélhetően – keresgélt. 🙂

  Sok sikert kívánok blog-birodalmad új zászlóshajójának!

 5. Természetesen én is felhasználói szerződéssel kezdtem… És első tesztposztomban le is írtam, mi vele a gondom. Aztán rá is kérdeztem egy illetékesnél, és azt a választ kaptam, hogy át fogják kicsit fogalmazni, hogy egyértelmű legyen: a szolgáltató harmadik személynek semmiképpen nem akarja “eladni” a blogerek által létrehozott tartalmakat, saját rendszerében viszont felhasználhatja. Ez végül pontosan így van a NolBlognál is: ha írsz valamit, kikerülhet nemcsak a NOL-ra, hanem a nyomtatott újságba is. A legtöbb tehát, ami megtörténhet, hogy amit írok, kikerül az Indexre – ennek tudatában kell lennem, ha pl. olyasmit írok, amiből később cikket csinálnék máshová.

  Holnap talán eljutok a baráti blogokat ajánló box elkészítéséig is, s akkor újabb átjáró létesül köztünk.

  Láttam, rövid gyengélkedés után újra duplán vagy az élen pillangószívügyileg – amihez pedig én gratulálok.

 6. Kedves BéDéKá!

  1) A viszonttámogatást köszönöm!
  Annál is inkább, mert szépen beborít a munka, az azon kívüli terveim így szépen romokban. (Balogh Robert könyvéről akartam ezt-azt, de a meló folyton kiveri a könyvet a kezemből.)

  2) Úgy veszem észre, Pargoszban is híre ment a blognak, hogy ilyen is van, nafene, s némelyek igen bosszúsak, mert megint olyasmi ütötte fel a fejét, amit nem lehet uralni, nem lehet.
  Csak párbeszédet lehetne folytatni, de amikor a tények ott ficeregnek, akkor az nehéz, és ezen a vidéken nem szokás elnézést kérni, mert az nem pásszol az ideálhoz… De az ideálok változnak! Az Internet korában nincs az a messzi város, ahol előbb-utóbb ne kellene tudomásul venni: a régi módon már nem lehet. És ez nem pártpolitika, hanem HALADÁS és MARADÁS párviadala, erre így kéne tekinteni…

  3) Az öt hónap alatt, amíg a Pillangószívet hajtottam, szép élményekkel lettem gazdagabb: kevesebb értéket – több cicamacát kellett volna mutogatni, előrébb járnék.
  Pargoszból talán, ha öten-hatan mondtak bíztatót, amúgy meg észre se vették… Így aztán a Szombathelyről, Budapestről és Ungvárról kapott baráti támogatás különös értékkel bír!
  Na ennyit még talán a haladásról…

  4) Ám Argosz sem marad el, csak másképp!
  Visszatérve az új blogszolgáltató “felhasználói szerződésére”: igen pikáns kitétel az, hogy a szerződést akár visszamenőleg is egyoldalúan módosíthatják. Na, ne.

  Üdv, jóéjt!

 7. Kedves Látogató a PALESTINIAN TERRITORY felirattal ellátott IP cím mögött!

  Fentebb hivatkoztam az arab nyelvű Google-ban Sexbomba címszó alatt rámakadóra.
  Jelezném, kifejezetten a szex-szó miatt kevertem ide, miképpen a német látogatót is, kérem, ne vegye olybá, hogy a “bomba” szó miatt visongtam volna, vagy élcelődnék azzal! Ez akkor eszembe sem jutott, hogy emiatt akár kalamajka is keletkezhet, valamiféle arabellenes felütéssel.
  Nincs bennem sem a zsidó, sem az arab népek ellen előítélet, ilyesmivel nem tréfálok, s határozottan kijelentem, hogy minden népnek joga van saját hazához!

  Ön nem szólt hozzá a témához, csak erre járt, de ezt fontosnak tartottam leszögezni, a félreértések elkerülése végett!

Szólj hozzá!