Étterem, receptek – Pécs. Mi szem szájnak ingere

Ételreceptek a Dél-Dunántúlról

Az Étterem Pécs honlap nem csak dél-dunántúli és pécsi éttermeket, hanem étel recepteket is kínál. Sőt a Balkán felé is nyit a gasztronómia szintjén.

Az Étterem Pécs honlap nem csak egy egyszerű pécsi étterem ajánló, hanem több annál.Nem csak azért, mert Pécsnél tágabb körből merít, s harkányi, szigetvári, sőt bolgár ételek receptjeit is közreadja, s ezzel egyfajta receptgyűjteményt is nyújt az interneten böngészőnek.
Hanem ezáltal a dél-dunántúli régió, sőt a Balkán felé is megnyitja a gasztronómia vagyis az ízek zsákját.

Bárányborda szépen tálalva - az Étterem Pécs oldalról
Bárányborda – Antal Ildikó receptes könyvéből

A honlap lapjain a gasztronómiai kalandokat a pécsi Elefántos Ház egy korábbi története is színesíti.
A honlap gazdája egyébként a pécsi Bognár Stúdió – a keresőoptimalizáló.

Mindezen tartalmak miatt jó szívvel ajánlom az étel recepteket, az „ízekben megénekelt” történelmet (pl. Zrinyi Ínyenctál), a tájjelleget (Mecseki boros csülök), a bolgár Küftetát, a Finn gombalevest – egyszóval magát a honlapot.

Ám nem csak a tartalom fontos, hanem az a fajta korszerűség is, amely a honlapot jellemzi. PHP7-en fut az SSL tanúsítvánnyal rendelkező „számítástechnikai termék”. Vagyis a kommunikáció honlap és látogató között biztonságos, nem lehallgatható csatornán zajlik!
Persze indokolt is az óvatosság, nehogy már elvigye valami agyafúrt csaló a legjobb étel recepteket! 🙂
> Étterem Pécs

A Küfteta receptje

Íme egy klasszikus török köfték (küfteta) receptje:

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 közepes méretű vöröshagyma, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva vagy finomra aprítva
  • 1/2 csésze friss petrezselyem, finomra aprítva
  • 1/2 csésze friss koriander, finomra aprítva (opcionális)
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál só (ízlés szerint)
  • 1/4 csésze zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a darált marhahúst, a finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet és a koriandert (ha használsz).
  2. Adj hozzá az őrölt köményt, pirospaprikát, őrölt koriandert, őrölt fekete borsot és sót. Keverd jól össze az összetevőket, hogy egyenletesen eloszoljanak a fűszerek.
  3. Add hozzá a zsemlemorzsát és a tojást. Keverd össze alaposan, hogy a hozzávalók jól összeálljanak és a massza formázható legyen.
  4. Formázz kis, gömb alakú köftéket a masszából, és helyezd őket egy tányérra vagy tálcára.
  5. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Tedd bele a köftéket, és süsd őket mindkét oldalukon aranybarnára. Ez általában 6-8 percig tart.
  6. Ha elkészültek a köfték, távolítsd el őket a serpenyőből, és helyezd őket papírtörlőre vagy konyhai papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.
  7. A köftéket melegen vagy hidegen tálalhatod. Akár friss zöldségekkel, salátával vagy pitával is kínálhatod.

Jó étvágyat kívánok!

S ha már Pécsett járunk:
Fogászat Pécs
Keresőmarketing Pécs
Szállás Pécs

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!