blog Pécs

Energetikai tanúsítvány, CSOK – nem csak a CSOK

Pécs: energetikai tanúsítvány itt is kell

Energetikai tanúsítvány - logo

Nem mindenki tudja, hogy ingatlan vételekor, vásárlásakor kötelező jelleggel szükséges az energetikai tanúsítvány megléte!
Ez praktikusan azt jelenti, hogy a tulajdoni lapon mindaddig nem kerül bejegyzésre az új tulajdonos, amíg a hivatal nem kapja meg az energiatanúsítványt.


A szabályok tekintetében jó partnerre lelhet az eladó és a vásárló is az Energetikai tanúsítvány honlap oldalaiban.
Ez a honlap összefoglal minden lényeges információt, tudnivalót az energetikai tanúsítványokról, azok beszerezhetőségéről, feltételeiről, áráról, sőt a megtérülésről is.
Ugyanis nem csak kötelező feladatnak (eladáskor) tekinthető az energetikai helyzet felmérése, hanem beruházásnak is.

Ráadásul az Energetikai tanúsítvány oldalon nem csak információt szerezhetünk, hanem gyakorlatilag is rendelkezésére áll a pécsi polgárnak az energetikai tanúsítványa elkészítéséhez a honlap gazda.
Így lesz teljes a kör:

  • tájékozódás a honlapon
  • a szükséges dokumentumok meglétének ellenőrzése
  • kommunikáció a honlapgazdával
  • megfontolás, más oldalak böngészése is
  • árajánlat kérés a beruházás kiadás és várható megtakarítások számadataival

Mindez azért is fontos a potenciális megrendelő számára, mert a valódi rezsicsökkentést, amely tényleges energia megtakarításon alapul, csakis így lehet elérni és így lehet tartósan megtakarításhoz jutni!

CSOK

A téma egyre nagyobb jelentőségű, hiszen a CSOK (Családok Otthonteremtő Kedvezménye) erősen megnöveli az ingatlan forgalmat.
A hivatkozott honlapon a CSOK-kal kapcsolatban is minden lényeges infó elérhető:
> CSOK

Energiapartner

A pécsiek már jó partnernek tekintik az Energiapartner oldalt is.
Ez az oldal a klaszterbe tömörült, így tevékenységük minősége alapján ellenőrizhető cégek “gyüjtőhelye”. A honlapon területi alapon és szakirány szerint választhatjuk ki a megfelelő vállalkozást vagy egyéni vállalkozóként működő szakembert.
> Fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek
amely energia ügyekben szintén hallatlanul nagy segítségére van mind a cégeknek, mestereknek, mind a polgároknak. Ezt a legfrissebb szakmai és lakossági hírek közreadásával, praktikus tanácsok közreadásával érte el.
Természetesen az Energiapartner is partnerünk az energetikai tanúsítványok beszerzése ügyében. A honlap egyszerű kezelő felületén könnyen kiválaszthatjuk a Pécs vonzáskörzetében munkálkodó cégeket és vállalkozókat:
Energetikai tanúsítvány

***

Továbbá ajánljuk elolvasásra:

Egy hozzászólás

  • Héder Sándor

    Bizony jó lenne egy olyan tanácsadó, aki értene a komplexitáshoz és nem csak a saját “lovát” dicsérné. A napelemes a napelem előnyeit ecseteli, a gázos az energiatakarékos kazánt. A kéretlen levelekből azt látom, most a hőcserélőknek van divatjuk. Én azért nem vágtam bele a napelembe, mert gőzöm nincs hogy járnék legjobban az energia terén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük