blog

CinePÉCS International Filmfestival Arculati jelképrendszer: CSIBE

CinePécs logo
CinePécs logo

Vendég bejegyzés.
Írta: Dávid Norbert

A filmfesztivál jelképrendszere azt tartja a legfontosabbnak hangsúlyozni, hogy ez egy elsőfilmes rendezők által delegált filmek fesztiválja. Mindez sok mindent magában foglal. Hordozza és kommunikálja az elsőfilmesek bátorságát a kreatív megvalósítás terén. Bemutatja az őszinte gondolatok kimondhatóságát, használja annak nyersességét, lendületét és ezzel meglepő, felrázó eredményt, vizuális élményt ér el. 

 A kiscsirke figurája mind a fotóban mind a vektorgrafikus rajzon nem akar mást megmutatni mint az első lépések szárnypróbálgatások nagyszerűségét. Az ártatlanságot, a naivitást, a pózoktól mentes önkifejezési formák mélységét és frisseségét, valamint azt hogy ezzel a rendezvénnyel valami új eddig nem látott lehetőség nyílik az alkotók számára. 
Cél az is, hogy a vizuális megjelenés beszédtéma legyen, hiszen ha beszélnek róla annál nincs jobb, ha elindít valamit az emberekben az szintén pozitív.

 

jegy
CinePécs belépőjegy

 

A megjelenés nem fordulhat vizuális érdektelenségbe.
Az üzenet hiánya, az üres sztereotipiák használata, a túlbonyolított, álhagyományokra hajazó jelképrendszer nem ad megoldást.
Az a legfontosabb, hogy vizuális emléket vigyenek magukkal a látogatók a rendezvényről.

Tehát a kiscsirke feladata hogy bevésse a rendezvényt a látogatók fejébe.
Rendezvény = emlékkép és kommunikációs lehetőség szinte az összes médiában.
A csirke nem egy eccerű logó, ez egy összetett vizuális kommunikációs rendszer akár csak a film, amiről szól a fesztivál.
KÉP + ÉLMÉNY = EMLÉK.

***

Kapcsolódó írás:

Kulturális klaszter: csináljuk a (film)fesztivált

 

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük