blog

Budapest, közlekedés: Budaörs – Duna Plaza = 3 óra

Pécs-Budapest

Hej, a betyárját! Kezdjük ott, hogy a Pécs-Budapest viszonylat gépjárművel történő megtétele eleve férfias teherpróba! (Vonatilag ugyebár 3 óra, állomástól állomásig, aztán jön a főváros tömegközlekedése, valamilyen járműpótló járművel természetesen, mert sohasem az megy, aminek elvileg mennie kéne.) Hanem autóval, az az igazi rizikó…
A hatos eleve járhatatlan, tehát a pécsi Siófoknak veszi az irányt, ott rá a hetesre, boldogan tövig a gázt, ihaj! (Mi mindig megállunk Budaörsnél, az asszony – hogyan is mondjam finoman, IKEA bolond -, én meg őrültje vagyok a svéd húsgolyónak (áfonya öntettel persze, amely pótolhatatlan pikantériát kölcsönöz az ételnek.)

Budaörs – Duna Plaza

Na, de a lényeg: ma délután Budaörsről éppen három órába telt, amíg a Duna Plázához érkeztünk! Ezzel megdöntöttük minden eddigi rekordunkat, a Körút nálunk használhatóságilag feliratkozott a hatos főközlekedési út mellé: járhatatlan!

Sofőrileg jelentem: mára már totálkáros és idegösszeroppant vagyok!

***

Ilyenkor, amikor a sofőr képtelen a vezetésre, akkor nagyon jól jöhet a sofőrszolgálat.
Ennek lényege, hogy az embert a saját autójával viszik a kívánt helyre és ott az autót és az autóst egyaránt leteszik. Ez a szolgáltatás persze általában buliba keveredett népeknek hasznos, de persze a menet közben idegösszeroppanást szenvedett, ittas vagy más okból totál kikészült vezetőknek is nagyon jó.
(Ez a szolgáltatás persze nagyvárosi jelenség, vidéken ehelyett ott az árokpart a bicikli takarásában vagy a barátok jóindulatú hozzáállása.)
A bulis változat merész leírását egyébként itt találhatja meg:

> Spicceseknek sofőrszolgálat

Budapest és az autózás kapcsolatáról bővebben itt:

> Budapest autó

Még Budapest:
Duguláselhárítás Budapesten: piaci verseny a köbön
Fogorvosi SEO, Budapest

18 hozzászólás

 • KapitányG

  Pláne, ha pont olyankor jössz Petre, amikor a szokásos és nem szokásos nyári útelzárások okozta káoszhoz a Sziget is éppen hozzáteszi a magáét…

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves KapitanyG!
  Tudom, hogy rossz évszakot választottam: télen csúszik, nyáron meg ez van – tehát Budapestre jönni tavasszal és ősszel érdemes! Nadeabetyárját – a másik fél évben akkor mi legyen az ország fővárosa?

 • Kaktuszka

  Másik félévben? 🙂
  Ősszel? Amikor az őslakosok visszaszivárognak a nyaralásból, s ellepik az utakat? Elkezdődik pl. a BNV-zés és a kiállítástömeg. Esik az eső és csúszik, dugul minden: csatorna és úthálózat egyaránt. Az idén talán már a Gárda is színesíti majd hétvégéinket, ünnepeinket.
  Marad a tavasz? Akkor meg a kátyúrengeteget és a kirajzó bicikliseket kerülgetheted! Bár a rengeteg útfelújításnak és a szelídülő teleknek köszönhetően a kátyúrengeteg jövőre már talán kevésbé lesz látványos.

 • EL LOBO - A farkas

  Tegnap délután hajszálra ugyanakkor indulva Budaörsről – 45 perc alatt tettük meg az utat a Duna Plazaig -, igaz, a Rakparton, beleértve azt a kis elterelést is. Vajon a pénteki nap, vagy a Körút kikerülése lehet-e az ok?

 • Molnár Laci

  Én a pénteki napra tippelnék. Mivel négyből három évszakot a mi szép Fővárosunkban töltök és általában növelem a forgalmát az utaknak, bizton állíthatom délután 5 óra körül gyalog a leggyorsabb. A pénteki nap a városból kifelé, leginkább nyugatra és északkeletre, hétközben pedig minden irányban a hazafelé tartók miatt.

 • KapitányG

  Én tegnap délután fél négy körül indultam hazafelé, BKV-val. Dugig volt autóval a Margit körút és a Batthyányi tér környéke, aztán kifelé a Rákóczi út – Kerepesi út, egészen a Hungária körútig.

 • KapitányG

  Combino csak reggel. A metrópótlóról szállok át rá a Blahán. Hazafelé viszont 11-es busz + metró a Batthyányi tér-Deák tér között, és onnan továb a metrópótlóval, ami onnan indul. A Blahán már nem biztos, hogy fel tudnám küzdeni magam rá – hiába hát, hogy a Combinóval kevesebb lenne az átszállás,
  Szóval: nem én voltam 🙂
  Mondom itt is: a WordPress bejelentkező-ablaka megkérdezi, nem felejtetted-e el a jelszavadat. Vajon mi történik, ha válaszolsz neki, hogy de igen?

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves KapitanyG!
  Ha csütörtökön is arra mentél és időben is megegyezőn, akkor lehet, hogy az egyik Combinóban aszalt pesti hölgy te voltál, akit láttam 🙂 , te pedig szemrevételezhettél egy végletekig kifacsart “vidéki házaspárt” egy Focusban!

  Molnár Laci pedig a fonyódi Camping előtt a hűs Internet Sörözőjében vigyorgott, hogy kik azok a bolondok, akik ilyenkor, ebben a szörnyű melegben Budapesten aszalódnak.
  Hogy (a) Kaktuszka bökje meg!

 • Kaktuszka

  Szólított az Úr? 🙂 A kaktusz-dzsin előállt! 🙂
  Jelentem: erősen kétlem, hogy a metrópótlótól megszabadulunk. Tegnapi szemrevételezésem eredménye: épp hogy egy-egy fal áll az Örs Vezér téri metróvégállomáson, burkolat, s tető még sehol. És ennek kéne elkészülni bő egy héten belül???? A nem sokkal távolabbi, irgalmatlan méretű Aréna Mall (a lovi helyén) előbb el fog készülni…
  Attól tartok, hogy a jelenlegi dugók csak az eljövendő őszi feketelevesre edzenek.

 • EL LOBO - A farkas

  Legközelebb mind az öten (Myrtille, KapitanyG, Kaktuszka, Molnár Laci meg jómagam és pluszban az asszony) szálljunk le arról a járműről amin csúcsidőben éppen vagyunk, s igyunk meg egy kávét valahol! Jót dumálhatnánk megfáradt állapotunkban a közlekedés bajairól…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük