Blog, blogoszféra, blogszféra, Internet

Íme, a vélemények, észrevételek, üzenetek és viták helye. Beszéljük meg!

Upgrade: egy könyv, melyről lentebb még szó lesz.
Blog, Internet - Csepeli György: A meghatározatlan állat

“Blog, blogoszféra, blogszféra, Internet” bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. Kedves El Lobo! Azt szeretném megkérdezni, áll-e még az ajánlatod, mert ugyan nekem is sok anyag összegyűlt már, de minél több, annál jobb, ugye. De viccen kívül, tényleg nagyon megköszönném, ha tudnál segíteni…

 2. Kedves Bogica!
  Természetesen ajánlatom áll, legyen jó az a dolgozat! 🙂 Kérlek, add meg pontosa(bba)n a dolgozat tartalmát, és akkor tudni fogom, mit küldjek, ill. mire hívjam fel a figyelmed (abból, amit ismerek)!
  Üdv

 3. Szia! Tul.képpen a politikusok blogjairól szeretnék írni, azon belül is a személyes – publikus viszony érdekel, ill. az, hogy amennyiben beszélhetünk olyanról, hogy a blog műfaja (ez is kérdéses, tehát először is szükségem van egy átfogóbb elméleti alapra), akkor lehet-e a politikusok blogja egy külön alműfaj. Azaz azt akarom megvizsgálni, hogy vannak-e a politikusi blognak olyan jegyei, amik csak erre a típusra jellemzőek. Vagy ha pedig nem, akkor a blogon belül hova lehet elhelyezni ezt a jelenséget. Azért érdekel ez, mert még a tavaszi választások környékén, amikor ugye sok politikus indított blogot, meg voltam győződve, hogy szimplán csak marketing a dolog, de aztán sokan folytatták utána is, és ez már árnyalja azt a képet (szerintem), hogy akkor mire is véljük, hogy blogol a politikus, túlmutat a kampányon.
  Röviden ennyi, és köszi, hogy segítesz! Üdv!

 4. Kedves Bogica!

  1) A blog igenis műfaj! Erről ebben a tanulmányban olvashatsz, itt leled az alapokat:
  CAROLYN R. MILLER?DAWN SHEPHER
  A blog-írás mint társadalmi tevékenység; Műfaji elemzés (magyarra fordítva) itt:
  PS. sajnos már nem elérhető

  2) “Műfaj-e a blog”; “Politikus és blog” témakörben Csepeli György blogjában (azt hiszem, ez így stílszerű!) igen érdekes megjegyzéseket találsz itt:
  http://csepeli.blogter.hu/?post_id=18722

  3) Politikusi blogok és a cenzúrájuk típusai (ha van cenzúra a vizsgált pol.blogban) is érdekelhet
  Pl. Pelczné Gáll Ildikó blogja és az annak durva cenzúrája elleni tiltakozásul létrehozott “Gall nő” blog – linkjei a Blogsuli jobb margóján:
  http://bognarstudio.hu/blogszfera.html
  igen tanulságos.
  A nolblogomba éppen ma írtam egy rövid gondolatsort a blogtípusokról, ott a Wikipedia felosztását is megtalálod – (ill. a Blogsuliból is link vezet oda).
  Komplex blog avagy személyiség és blog:
  http://ellobo.nolblog.hu/?post_id=16400

  Egyelőre hirtelen ennyi 🙂
  Üdv

 5. Huh, köszi a gyors választ! blogsulit már kijártam 🙂 (volt szép nagy iskolatáskám), az első cikket így ismerem, wikipedia is ok, sőt, mai bejegyzésed is (egyébként gondolkodok a témán…) középső kettőt tanulmányozom. és tényleg kösz!
  További szép napot! 🙂

 6. Kedves Bogica!
  Mivel a Nol-blogban olvasottak arra engednek következtetni, Pécsett adod be a dolgozatot, “mondanék” egy pécsi ízt!
  Vajon Pécsett miért nincs politikusnak blogja?
  Hipotéziseimmel nem fárasztanálak – de a dolgozatodnak így lehetne helyi vonatkozása.
  A NINCS magyarázata! Igaz, ez azért rizikós nagyon 🙂 Egyszerre minden pártot szembesíteni a ninccsel – áh, mégsem javaslom 🙂

 7. P.S.
  Az adott témában ne hagyd ki a csepeli.com tartalmát, továbbá szintén Csepeli Györgytől A meghatározatlan állat c. könyvet.
  (Jószöveg Műhely, 2005; 284. o.)
  Ha még mindig nem kapni Pécsett, szívesen kölcsönadom.

 8. Kedves Lobo!
  Az, hogy nics magyarázata, nem tudom, de ha van is, túl messzire vinne, és inkább a politikai viszonyok, gondolkodásmód ilyesmik felé.
  Kösz a tippet, a Csepeli blog kiemelt nálam, a másik főbloggeré mellett, a könyvnek utána nézek.
  Amúgy ez a tegnapi beszélgetés inspiráló volt számomra, csak le kell ülnöm összegezni a gondolataimat. Szeretem az ilyeneket, mert a legjobb ötleteim sose akkor jönnek, amikor ülök magamban, és gondolkodok, hanem amikor másokkal gondolkodok együtt 🙂

 9. Ja, amúgy az Alexandra is forgalmazza, sz’al elképzelhető, hogy kapható már, mivel itt is van egy pár, mármint Alexandra.
  🙂 ez már majdnem vers volt…

 10. Sziasztok!

  Van már valamilyen összesített adat, hogy eddig (2006.10.06.) hányan neveztek be a keresőoptimalizáló versenyre?
  (nem pont a többmillió találatra gondoltam, hanem a résztvevők számára…)
  Kb. is jó lesz…

  – Alex –

  pillangosziv.sikeress.hu

 11. Érdekel angol nyelvű anyag is? Van egy remek kis kiadvány – Civic leadership blogging – már ha politika érdekel;)
  Ha köll még angol, politikai témában, szólj.

  Üdv,

  Csaba

 12. Kedves Ellobo! Nem akarok offolni a többi bejegyzésednél, ezért itt kérdezem meg (ha még emlékszel), hogy elkészült a polblogokról a dolgozatom, ha érdekel, hova küldjem.
  Minden jót!
  Bogi

 13. Kedves Bogica!
  Nagyon örülök jelentkezésednek, mivel már többeket megkérdeztem egy-egy gyanus mondat után: – Mondd, nem te vagy Bogica? 🙂
  Emiledre küldöm az emilem, s köszönöm, hogy nem feledkeztél meg ígéretedről! 🙂

 14. Kedves Ágnes!
  A Blogter AC-ra (Alternatív Címlap) mentem föl, és ott ajánlottam az írást, és URL-ként ennek a blogomnak a címét adtam meg.
  (Nekem is több blogom van, de ez a “vezérblogom”.)
  Tehát a link oda megy, amit megad az ajánló (mert más blogbejegyzését is ajánlhatod, miképpen mások is ajánlhatják a tiédet).
  Persze van még egy fontos dolog: a szerkesztő vagy beteszi az AC-ra vagy nem! (Hiszen sokan küldenek ajánlót, s így nem automatikus a dolog).

 15. Kedves El Lobo!

  Egy nagyon technikai jellegű kérdésem lenne. Hogyan oldottad meg azt, hogy amikor a blogter.hu-n az általad írt cikkre kattintok, akkor elhoz erre az oldalra automatikusan? Csak azért kérdezem, mert én most amolyan “kétlaki” életet élek, mert a blogtéren is kint van, amit írok, meg a saját honlapomon is, de jó lenne, ha mindenki automatikusan az oldalamra jönne. Tudsz nekem ebben segíteni?

  Előre is köszi,
  Ágnes

 16. Szia EL LOBO BLUES BLOGGER Neked most Paks a hét végén, egy paradicsom lesz,kiváncsi vagyok mész-e ?A Gastróblues Fesztiválra.
  Remélem mész és hiteles beszámolót írsz a blogodba.Ahogy megláttam rögtön te jutottál az eszembe, na mondol farkas tuti ott lesz.Ha mész nagyon jó szorakozást neked. Szia zozi

 17. sziasztok!
  nagy élvezettel olvastam a blogsuliról készült szösszeneteket. úgy láttam, hogy hiányzik az egyik lényeges tipus a blogolvasók közül. én magam is gyakran tartozom ehhez a kategóriához.
  szeretem az oldalaimat reklámozni az Interneten és megpróbálok minden hozzászólásomat marketingessé tenni. mivel sokat foglalkozok evvel így hamar kiszúrom a hasonlókat. vagyis sokan vagyunk ilynekek.
  Laca

 18. Kedves El*Lobo és Barátai, akik a Barátaink !

  A mindennapokra kívánok Mindenkinek egészségben, sikerekben és eredményekben gazdag, békés új esztendőt !

  Ennyire egyszerűen – csak úgy anti-SEO-talanul 🙂 🙂

  fgy

 19. Barátom!
  Még nem válaszoltál, hogy csatlakozol-e a Szoba Van Kiadóhoz.Várunk.
  Hogy lehet bejegyzést felrakni a Blogtéka c. fakkodba
  szeretettelű
  Kerekes Tamás

 20. Kedves Tamás!
  1) Szoba Van Kiadó ügyben e-mailem megy.
  2) A Blogotéka “használati utasítása”:

  1. lépés – http://joljarok.hu – bejön a Jóljárok.hu címlapja
  2. lépés – Bal margón rákattintunk a BLOGOTÉKA menüpontra
  3. lépés – Rákattintunk a keretben lévő szövegre “Tegye fel Ön is a blogját”
  4. lépés – Kitöltjük a kérdőívet és mielőtt rákattintanánk a “Kész” feliratra, választunk egy stílust, hogy milyen formában jelenjen meg a blogunk ismertetője
  5. lépés – megvárjuk, hogy El Lobo – A farkas felébredjen, gépközelbe kerüljön és rákattintson a “mehet a Blogotékába” értelmű admin gombjára. Ekkor a blogunk fenn lesz az ígért helyen.
  6. lépés – örülünk, hogy méltó helyre került a blogunk ismertetője, hogy az megjelenik időnként a Jóljárok.hu címlapján is és mindezzel eldicsekszünk – szóban és írásban -, az ismerőseinknek!

  Ennyi.

Szólj hozzá!