blog

Blog-portré Pécs: Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és a honlapja

Tegnap, életemben először, országgyűlési képviselőm fogadóóráján jelentem meg, mint választópolgár, akinek közügyben véleménye van. A képviselőmet, akire magam is szavazatomat adtam, úgy hívják: Dr. Szili Katalin.

Egy ilyen fogadóóra már a várakozás perceiben is igen érdekes. A pécsi városháza harmadik emeletén, a képviselői iroda előtt csupa ismerős, némi feszültség telepszik az arcokon, hiszen ide nem valamiféle örömünnep hírével érkeznek az emberek, hanem valamilyen gonddal, megoldhatatlannak tűnő problémával, sérelemmel, a segítség kérésének izgalmával.

A sorszámot kiosztó titkárnő kedves mosolya sokat oldott a várakozók feszültségén. Aztán megjött “a Kati”, szintén mosollyal az arcán, érdeklődve körbenézett, s még ott a folyosón mindenkivel kezett fogott, s volt, aki puszit is kapott!

Ez a “Katizás” nem valami tiszteletlenség a részemről, a város legnépszerűbb politikusát így tartja számon a népnyelv! “A Kati” kifejezésben ott bújik a tisztelet, az a tény, hogy mindenkit ismer és mindenki ismeri őt.

Számos politikust láthatunk, akinek az arcán kincstári mosoly fityeg, még akkor is vigyorog, ha munkanélküliségről vagy halálesetről van szó, mert beléje verték a politikai marketingesek, hogy mosolyogni muszáj! Nos, a Kati mosolya nem ilyen. Belülről jön, s ha a téma olyan, akkor el is bújik az a mosoly!

(Magára, a meghallgatás témájára nem is akarnék most szót vesztegetni, hatalmi túlkapásokról esett szó.)
Kati őszinte figyelmet szentelt a témának.

——————

Hanem milyen is a blogger egy meghallgatás után!
Egyből ráülök a netre, beütöm a Google alá: Szili Katalin. 485.000 a szótalálat, első helyen a politikus személyes honlapja jön elő, nem a róla szóló híradások, tehát úgy, ahogyan kell!
http://www.szilikatalin.hu/
Tehát aki kiváncsi Dr. Szili Katalin életútjára, politikai hitvallására, az inkább ezt a honlapot tekintse meg, mint az én botor blogger-soraimat.

Maga a honlap szép. A PageRank értéke nem túl kedvező, 2/10-es értéket mutat a Google Toolbar mérőléce. Az Origo keresője szerint mindössze hat link mutat az oldalra, és ez kevés.
Vitathatatlanul jó dolog, hogy az oldalon találunk videót is, elérhetőséget is, de a modernitást lehetne fokozni interakciós lehetőséggel, esetleg bloggal!!! Mit esetleg, KELLENE oda az a blog! 🙂

6 hozzászólás

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Basahalom!
  Virtuálisan vannak problémák – a 2/10-es PageRank, a kevésszámú honlapra mutató link, a tágabb interakció lehetősége…

  Azt hittem észreveszed, hogy a blogger miképpen “fest” portrét!!!
  (Hiába akarom megújítani a műfajt, pontosabban megalkotni a BLOG-PORTRÉT, saját műfaji jellemzőkkel, ha a bloggerbarátaimnak sem tűnik fel!)

  Szóval nézd meg: az egész szituációból a mosoly (a valódi), ill. annak megléte-eltűnése az egyetlen dolog, amelynek leírása-megfestése SZAVAKKAL történt, s a személyiség tulajdonságai felé nem a hagyományos úton indultam el, ahogyan azt egy újságíró tenné: beszélve a nőiességéről stb., hanem úgy, ahogyan a blogger teszi – a HONLAP-ot elemeztem! Amelyik szép, de stb.

  A félig-tréfát félretéve: kérdezd meg a többi pécsit, nézd meg a közvéleménykutatási adatokat.

 • EL LOBO - A farkas

  Nos, hirtelen meg is találtam egy ilyen felmérést, igaz tavalyról, a Szocio-Gráf oldalán:
  “A listát továbbra is Dr. Szili Katalin vezeti, őt követik… (A kérdés arra vonatkozott, hogy szívesen látnák-e az adott közéleti személyiséget közéleti szerepkörben. Ez esetben ötfokozatú skálán történt a véleménynyilvánítás.)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük