blog

Blog és élet: Kedves Freeblog!

Meglepve tapasztaltam, hogy a freeblogon elhelyezett seonyar2008blog, amelyet a SEONYÁR2008 seoversenyre készítettem a freeblogon, s a Google.hu alatt jelenleg a 6. helyen áll, se szó, se beszéd letöröllte a szolgáltató – elérhetetlenné vát!

Érdeklődő levelemre azt a választ kaptam, hogy a freeblog leszedi a “spam blogokat”. Mivel a többi freeblogos blogom rendületlenül áll a helyén, ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Freeblog nem ért egyet a seo-versenyekkel és ezért törölte ezt a blogot.
Ezt a felfogást akceptálni is tudom!

Ám az mindig felháborít, ha egy szolgáltató előzetes értesítés nélkül LETÖRLI valakinek a blogját!

Ha most is ez a helyzet, akkor a seoversenyekkel kapcsolatos véleményt méltányolni tudom ugyan, de az eljárásmód felháborít, és a többi blogom elköltöztetéséről gondoskodni fogok.

Üdvözlettel:

El Lobo – A farkas

—–
Upgrade: a buzz.hu-n lévő versenyblogok is elérhetetlenek!

Upgrade 2. 08. 04. 12.
A freeblogon volt ellobo blogomat, még negyedike magasságában – fenti, önmagamnak tett ígéretem szerint  –  más szolgáltatónál lévő gerillamarketing blogomba  integráltam, s a freeblogon megszüntettem.
Ma a többivel is ezt tettem volna, de a freeblog adminjában a felirat: az export funkció nem érhető el. (Tehát a késlekedő megszüntetést se én, se más ne kérje rajtam számon!)

33 hozzászólás

 • BDK

  nekem három korábbi blogomat (pillangószív, linkfelhő) törölték, ebből kettőnek már jó kis PageRankja is volt. ezek a korábbi versenyek jó régen zajlottak, akkor nem törölték, most viszont, hogy nemrégiben a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság néven ismert osztagtámadásba is bevontam őket, eltüntették. a seonyár-linkeket már nem tudtam kitenni. indoklás ugyanaz, előzetes értesítés nulla.

 • EL LOBO - A farkas

  Érdekes, hogy az előzetes értesítés nélkül törlő szolgáltató képviselője Mister A-nak nevezi magát. Az A-val nincs bajom.

 • Horváth Attila

  Kedves Lobo!

  Ez elsőre elég rosszul hangzik, ugyanakkor van a dolognak egy pozitív vetülete is.
  Éspedig az, hogy – ha az ingyenes felületek nem támogatják a versenyt – ez megszűri a résztvevőket. Vagyis csak az jön, aki komolyan gondolja.
  Kevesebb lesz az űrszemét az éterben.

  Ennek megfelelően értékesebb lesz a győzelem.

  További előny, hogy akkor az jut előnyösebb pozícióhoz, aki nagyon gyorsan összekalapál egy saját blogot – egy nem fríverzsönt -, vagyis nagyobb fokú kreativitás kell, mert össze kell legózni mindent.

  Én abban tudok segíteni Neked, hogy ha megvan a blog, dobok egy linket.

  Ólvéjz luk on dö brájt szájd of lájf.

  (Türüp, türüp-türüp-türüp.)

 • FYGureout

  Azért próbáld meg a http://www.wordpress.com oldalán egy seonyar blogot indítani. A wordpress elég jól írja a seo-zást. Vagy tudom javasolni a http://www.maxer.hu tárhelyszolgáltatót, nem sok pénzért gyönyörű tárhelyméretet ad, és kiválóak a szolgáltatásai, továbbá nem van korlátozás (ami nekem eddig kellett, abban semmiben sem, sőt, aminek szűkében éreztem magamat, egy levélben megírtam, 1-2 óra múlva üzenet jött, hogy pl. megemelte a limitet, meg ilyesmi).

  És van egy jó ötletem is, de azt csak privátban.

 • proaktiv

  A “lár púr lár” dolgok…

  Legyen az egy módszer, taktika, vagy bármi pl SEO önmagáért való alkalmzását feleslegesnek, öncélunak gondolom.

  Emlititek Gyurcsány dolgot, tehát poilika is lehet, esetleg a Buzz.hu, tehát ellenérdelkelt a tárhely?
  Vagy valóban korrekt és SP*M okokból?

  Bennem felmerüt, hogy esetleg épp egy tárhelyszolgáltatónak is érdeke lehet. Nem akarok gyanuba keverni senkit, de a Silihost keres sponzorokat a SEO-s fiúkkal karöltve.
  Arrol nem is beszélve, hogy a cél weboldal PR5-ötöt akár eléri akár nem….

  Szóval vannak itt játszmák!

  Provokátor

 • EL LOBO - A farkas

  Sziasztok!
  1) Nem titok, a seonyar2008blog.blog.hu címen érhető el: (upgrade: itt egy cím állt egy másik szolgáltatónál, de az is kihátrált a verseny mögül.)
  Ám azzal, hogy a kiírók beletették azt a szubjektív elemet, amit magyarázgatnak, hogy mi minősül spamnek és mi nem, lassan már az elérési helyet sem meri megadni az ember. Ez így egy meglehetősen érdekes verseny, lassan majd titkos webegységek kűzdenek titkos nézők előtt!

  Szóval megpróbáltam helyreállítani valamennyire a leradírozott mintájára, s most Weinreich Lacin a sor, hogy elkezdjük. Értékes, szakmai kérdésekkel foglalkozó blogot szeretnénk csinálni, hogy értelme legyen.
  És ezt a “titkosítást” abbahagyom, hogy állandóan azon töprengjek, hogy az szabályos-e, hogy elmondom, hol van a blogunk, nem minősül-e önreklámnak. Menni fogok a magam ésszerűsége szerint.

  2) Nagyon sok érdek kapaszkodik egy-egy ilyen versenyhez.
  A versenyzők célja egyértelmű: ők szakmai hírnevet akarnak maguknak, belső igényből és piacszerzési szándékból is. Aligha hiszem, hogy valakit maga a díj sarkallna.
  A Pillangószív versenynek nem volt díja, mégis több volt rajta a szótalálat (hárommilió), mint a pénzdíjas második versenyen (kétmillió szótalálat a keresőben).

  Kiírók és csatolmányaik (tárhelyszolgáltatók, más vállalkozások) persze, hogy érdekeik által vezérelve írják ki ill. ajánlják fel a díjakat. Ez hol kimutatható, hol rejtett, de ez engem nem érdekel.

  Aztán vannak a nagyokosok, akik a maguk egzisztenciáját majd az elemzésekkel és a bölcs vagy kevésbé bölcs megnyilatkozásaiktól remélik, megint mások a tehetséges, de olcsó munkaerő felfedezésén fáradoznak…

 • EL LOBO - A farkas

  PS.
  1) Szerintem BDK nem politikai felhangot vélt itt felfedezni, csak a konkrét eset éppen annál a blogjánál jött elő.

  2) Több ellenérdekű tőkéscsoport is színen van, ráadásul nem csak azonos szakmai ágak képviselői. Én régebb óta azt látom, hogy kezd kikristályosodni egy SEO vs gyűjtőhely vs adwords hármas érdekellentét is, csak elfedi ezt néhány dolog. (Pl. SEO-snak mondja magát, aki más üzletágban érdekelt, de pontosan a seo-sokat támadja.)

 • Weinreich László - Netmester Produkció

  Kedves El Lobo!
  (Meg)Szólítottál, hát itt vagyok! Bár már 10:12-kor tettél bejegyzést, azért én sem aludtam! 🙂 Közös projektünk érdekében tettem némi erőfeszítést, előkészítettem és kialakítottom jópár linktámogatást, hisz most be kell hoznunk a 2,5 napot, így erős linktámogatásra lesz szükségünk.

  Olvasom spam-re vonatkozó aggodalmaidat. Szerintem ne aggódj feleslegesen. Egyrészről a versenykiírás oldalán kezd körvonalazódni a spam értelmezése, másrészrők a korrekt versenyzőket ez szerintem nem nagyon érinti. Bár doppingvétséget mindenki elkövethet néha! 🙂

  Én leegyszerűsítve úgy látom, és értelmezem, hogy a konstruktív, egymásra épülő linkelés nem lehet vétség és kizáró ok, ha valóban hivatkozás a cél. Vagyis, ha én most itt megemlítem a saját blogomat a témával összefüggően, vagy cégemet, – s nem csak egy linket rejtek el, vagy nyilvánosan publikálok, akkor ez lehet a megengedett eszközrendszer része. Az pedig természetes és életszerű folyamat, hogy vendégként egy blognál a témához fűződő bejegyzést teszek, és ott maradok folyamatosan kifejteni véleményem. Ja, ez kicsit időigényes?! – Így jártunk! 😉

  9:12 -es bejegyzésednél én nem vagyok ennyire megengedő. Nevezetesen “Az A-val nincs bajom.” – Nekem van. Ha valaki egy jelzés, betű mögé bújva játsza a webes fődöntnököt – bár tisztelet vállalkozásának, – az kifejező nevet válasszon, és ne megtévesztőt. Az “A” a legjobb minőség jele. Hát, amit velünk tett az nem volt az!

  … s az igazat megvallva én naiv és optimista vagyok, s abban bíztam, hogy már csak emberi oldalról is elhangzik egy bocs’! … és tessék engem megkövezni, de nem tudok egyet érteni azzal, ha valaki az esetünkben, és a hasonlóan jártak esetében így dönt, mégha a vállalkozási szabadsága ezt is megengedi. És igen, én a mai hajnalig bíztam benne, hogy önmérsékletet tanúsítva visszaállítja oldalunk működését.
  Egy biztos,- önhatalmú és inkorrekt húzás áldozatai lettünk.

 • proaktiv

  ?A versenyzők célja egyértelmű: ők szakmai hírnevet akarnak maguknak, belső igényből és piacszerzési szándékból is.?

  OK!

  De ha nincs a legprofibb SEO guru mögött ott egy olyan üzlet szemlélet, marketing, dizájn? tudás, akkor hiába lesz neve a SEOszkmában, továbbra is csak öncélú SEOra lesz képes.

  Értsd: Megbízod és felhozz a weblapodat a keresőkben sőt minden keresőben, ha nagyon profi esetleg linkmarketingben is otthon van? és még PR-ed is felhozza.
  De nincs célja weboldaladnak, és vagy nem kiforrott, esetleg konverzió képtelen akkor egységnyi idő alatt sokkal többen ismerik meg a gagyi megjelenésed. Míg ha csak lassan fut fel a weboldalad, nem költesz pl. SEO-ra, akkor adott esetben az egyébként remek ajánlatod a felfutása a dizájnod, a szövegezésed is kinövi a gyerekbetegségeit.

  Erről beszélek amikor azt mondom, ezek a célok nem a SEO-soknak cél, ha csak nem egy önigazolás a cél. Mert üzleti szempontból nem elegendő, bármilyen keemelkedő eredményt is hozzon.

  Provokátor

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Proaktív!
  Igazad van abban, ha nem is így fogalmaztad meg: első helyen a marketinged célja áll, ezt szolgálják a marketing eszközei, többek között az internetes megjelenés, annak eszközeivel, köztük a SEO-val is.
  A SEO is csak egy eszköz ahhoz, hogy az árud a webegységeddel eladd, vagy legalábbis az eladást elősegítsd.

  Minderről többet itt: http://www.keresooptimalizalas-seo.hu

  Üzleti szempontból a SEO verseny igenis hatásos. Miután megnyertem az Első Magyar Keresőoptimalizáló Versenyt, igen erőteljesen megszaporodtak a megrendeléseim, még külföldről is. Marketing szempontból egy első hely nagyon fontos.
  Hogy milyen marketingerők kűzdenek egy-egy verseny során, milyen lelemények?
  Egy németországi verseny harmadik helyezettje úgy reklámozza magát: a verseny dobogósa! Lám, van sütnivalója, bolond lenne harmadiknak nevezni magát, mert kit érdekel a harmadik. Vagy első vagy vagy sehányadik. Ám a dobogósok “elsők” bizonyos értelemben, látjuk ahogy fenn állnak a dobogón, szól a himnusz, hajukat lobogtatja a szél, s a fénylő nap könnyeken csillan!
  Ezt jegyezd meg barátom, ez az igazi marketing, nem az okoskodás!

 • Horváth Attila

  Egy nagyvárosi legenda szerint Beethoven egyszer, amikor keresztülsétált egy parkon, látta, hogy egy kíntornás igen lagymatagon tekerte a kurblit a zenegépén. Nem csoda, hogy az abból kicsiholt hangok egyetlen járókelőben sem keltettek akkora esztétikai élményt, hogy pénzt dobjanak az erre a célra rendszeresített kalapba.

  Beethoven odament, megmutatta, hogyan is kellene tekerni azt a bizonyos kurblit.

  Másnap a kíntornás a következő táblával kiegészítve tekerte a kíntornát:

  “Beethoven tanítványa”

 • proaktiv

  “Ezt jegyezd meg barátom, ez az igazi marketing, nem az okoskodás!”

  Kösz a bókot, EL LOBO nem szoktál személyeskedni érvek helyett!

  Tán fogást találtam rajtad, mivel az érvem ellen nem érvekkel jöttél?!

  Provokátor
  Nomen est omen!

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves Proaktív!
  A “barátom” kiszólás általános megszólítás, még dalokban is dívik:
  Hej, barátom, jópajtásom… énekli Szörényi Levente is, és mindjárt hozzá is teszi: egy fenékkel két pej lovat, sej , megülni nem lehet!
  A kettes szám csupán azért jut eszembe, mert említed a seo-t, aztán meg a “linkmarketinget” – ami miért is ne volna a seo része?
  Vagy te másképp látod?

 • proaktiv

  Nem a baratomra vonatkozott a szemelyeskedes, hanem az “okoskodasra”!

  Egyebkent a linkmarketinggel semmi gond, csupan, az handikeppel indul akinek nagyobb a az ertekes PR-el rendlkezo ismerosi kore.

  Vagy tevedek?

  Provokator

 • EL LOBO - A farkas

  Térjünk vissza a bloggerlét egyik legfontosabb vonatkozására, amelyről e blog bejegyzése szól: a BLOG biztonságára!
  A blogger persze nyithat blogot a saját helyén, ez a blog is saját domain alatt fut, de emellet közösségi terekben is.
  Erre több oka lehet:
  – a közösségi terekben más-más közönséghez, csoportokhoz is eljuttathatja gondolatait, megmutathatja tudását (ha van)
  – információkat szerez, hírekhez jut
  Mintegy mellékesen képet kap egy-egy blogszolgáltatóról is.

  Nekem nagyjából két évvel ezelőtt komoly vitám volt az egyik blogszolgáltatóval, de az ott lévő blogjaimat nem törölték. A leghevesebb vita közben is biztosították a blogbiztonságot!

  Számos helyen van blogom a fentebbi érvek miatt – freeblog, blogter, nolblog, blog.hu, blogspot -, de még sohasem törölték blogomat! Most estem át a freeblognál a “tűzkeresztségen”.
  Eddig, egy olyan esetről volt tudomásom, amikor blogger blogját törölték tudatosan az egyik szolgáltatónál, (Morvaxét), hát nagyon kiakadtam és kiálltam mellette.
  Ahol nincs blogbiztonság, oda nem szívesen rakja le a blogját a blogger.
  Persze önmagunk felé is van tanulság: a mentésre gondolok, amelyet gyakorta elmulasztunk.

 • Myrtille

  A blogtörlés elég primitív fegyelmező eszköz.
  De
  Nem ezért jöttem. Írnál nekem egy mailt, mert kérésem lenne, de éppen nem tudom merre vagy elérhető:))

 • morvax

  🙂
  Pedig semmi pajzánság!
  Járdány Bencére bíztak, aki kiváló tudója a szakmájának.
  Tőle próbálom ellesni (olykor közös fotózásokon, máskor szerkesztésen), amit lehet.

  De például a metró vízbetöréses képeknél én magam magam:)
  Hallom Myrtille-t, irigylem is őt!

 • morvax

  Még annyit a Critical Mass fotókról, hogy magasan a legtöbb kattintás érkezett a szerkesztő szerint, s a hármas fotómat, ahol Kóka sörözget bájosan Révész Máriusz társaságában több más honlap is átvette.
  Kár, hogy itt nem volt nevesítve, hogy konkrétan kié az a fotó.

 • EL LOBO - A farkas

  Megnéztem ám a fotókat, s azt hittem, válaszoltam is, s ma meglepve látom, hogy mégsem! 🙂
  Pedig még le is szedtem a gépemre és vágást szűkítettem. 🙂

 • morvax

  Rendben!

  Itt vannak az utolsó riportfotóim a Hírszerzőn!
  Vége a gyakorlatnak, már csak május végéig kell produkálni egy szakvizsgát.
  Témám még nincs:(
  Na meg egy új objektív és kellene:)

  hirszerzo.hu/cikkr.nyugodtan_hazamehettek_arpadsavosok_
  hekkeltek_meg_a_fovarosi_kozgyules_uleset.64276.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük