blog

Blog: ajándék Pécsnek a Der Standard-ban

Balla D. Károly író cikket írt az osztrák lapba

Meg vagyok hatva: BDK, blogger barátom, civilben Balla D. Károly író, cikket írt az osztrák Der Standard-ba.
És bizony abban nem feledkezett meg megemlíteni, hogy bizonyos El Lobo – A farkas miféle csínnyel népszerűsítette az Interneten Pécset, a városát.
(Az első magyar internetes flash mob: A SEO, a szivar és Mészáros András EKF igazgató)

Meg vagyok hatva: csodaszép ajándék ez karácsonyra! És talán nem is annyira nekem az (dehogyisnem), hanem a városnak, Pécsnek! Balla D. Károlytól, aki Ungvárról szereti Pécset!
Cikkében egyebek mellett így:

“Az egyik legszebb magyar város, Pécs három év múlva Európa kulturális fővárosa lesz. Az ügy fontosságára az itt élő bloggerek is igyekszenek felhívni a figyelmet. Nemcsak azzal, hogy rendszeresen tudósítanak – gyakran a hivatalos sajtót is megelőzve – a városban zajló kulturális eseményeikről, hanem olykor egészen különös módon is. Például azzal, hogy szabályos virtuális harcot folytatnak azért, hogy a „blog Pécs” kifejezésre melyik oldal kerüljön az élre a Google keresőben. Ennél is különösebb jelenség volt az első magyar internetes flashmob, amelyet a magát El Lobo – A farkas-nak nevező blogger hajtott végre. Miután megismerkedett az Európa Kulturális Fővárosa Pécs, 2010 program főigazgatójával és tapasztalta, hogy Mészáros András úr a szivarozás szenvedélyének hódol, számítógépéhez ült és különböző blogbejegyzésekkel elérte, hogy a „szivar” szóra az internetes keresőkben a városprojekttel kapcsolatos cikkek kerüljenek az élre. Virtuális villámcsődület (flashmob) jött létre: mindazok, akik a szivarozási szokások, márkák, gyártók, forgalmazók iránt érdeklődve keresgéltek a világhálón, pár napig minduntalan olyan szájtokra tévedtek, amelyeken Pécs város kiemelt szerepéről esett szó. Figyelemfelkeltésnek igazán szellemes a blogger akciója. A szivarozók már mind tudják, mi lesz a magyar városban 2010-ben…”

Köszönöm!
Utánközlés és a szöveg magyar eredetije BDK-nál:
http://bdk.blog.hu/2007/12/21/cikkem_a_der_standardban

14 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük