Beszélgetés egy lap pont hu szerkesztővel

A szerkesztő, aki dacból kezdte

Százlapos lap pont hu szerkesztő

Íme, egy élő-eleven, sőt híres lap.hu szerkesztő: Mezei György. Igaz, hogy száz lap pont hu oldalt gondozol?
– Kedves Laci! Először is,köszönöm a meghívást, megtiszteltetés számomra, hogy az első keresőoptimalizáló verseny győztesének, a SEO világ doyenjének, ismert gerillamarketingesnek adhatok interjút. A hír igaz, több mint 100 lap.hu gondozását vállaltam fel.

– Miért lesz valakiből lap.hu szerkesztő? Hogyan jelentkeztél?
Alapvetően az ismeretek bővítése és azok közreadása, ami mindig is motivált. Nem ekkora elánnal, de Wikipedia lapok szerkesztésében is részt vállalok, valamint a szakmámban (árnyékolástechnika, nyílászáró, kötél, zsinór, szalag és heveder) fejlesztésben és OKJ- oktatásban sőt blogok írásában is tevékenykedem.
Lap pont hu oldalak szerkesztését viszont dacból kezdtem. A 2000-es évek derekán többször előfordult, ajánlottam linket, amit eléggé átlátszó indokkal, vagy még azzal sem-,   utasítottak el. Elhatároztam, megmutatom, hogyan kell jól kezelni lapokat.

– Milyen kritériumok érvényesülnek egy-egy link elfogadásakor?
Legfőbb kritérium az ajánlott lapra a relevancia. Hasonlóan fontos a link tartalmi színvonala, egyedisége és aktualitása. Akadnak kizáró okok, ezek szinte teljesen azonosak a netikett előírásaival.

– Nem hátrány pécsiként linkparkokat építeni és gondozni?
Nem tapasztaltam hátrányt, bár kisebb konfliktusok adódtak már, lévén 600 linknél többet nem lehet elhelyezni egy lapra. Gondoljunk csak bele, több tízezer vállalkozás, intézmény működik Pécsett. Ha valaki kimarad, miért pont Ő?

– Civilben, amikor nem a linképítéssel és a szerkesztői munkával  foglalkozol, mit végzel?
Valamikori urános gépgyártástechnológusból váltam kényszeresen először redőny-reluxa gyártóvá és szerelővé, de a mérnöki vénám nem hagyott nyugodni, már kezdetekben is a termékek gyártása és fejlesztése izgatott
leginkább. Ma már sok saját fejlesztésű és előállítású termékünk van az árnyékolástechnika világában, gyártunk konkrétan redőny, reluxa, szalagfüggöny, és télikert árnyékolókat és azok alkatrészeit.
A redőny, gurtni és zsinór idénybeli hiánya arra serkentett, hogy a hevederszövés és kötélgyártás rejtelmeibe is bemerészkedjek. Ebből az alig több, mint tíz éve fogant ötletből ma már az ország második, harmadik legnagyobb gyártójává fejlődtünk. Érdekes, de örökké csak félig kész weboldalunkon, az euroland és a szalagfüggöny témájú honlapon még több tudható meg a tevékenységemről.

– Melyik a legkedvesebb link gyűjtemény számodra?
A jelenlegi üdvöskéim az ablak.lap.hu , az aluminium-redony.lap.hu és a kotel.lap.hu valamint a Te tiszteletedre a gerillamarketing.lap.hu oldalak.

– Köszönöm a beszélgetést és kiváltképp az utóbbi megjegyzésed 🙂

Bognár László

Bognár László

A kétezres évek elején figyelemmel fordultam az online marketing mellett a blog műfaja felé.
A szolgáltató-blog klasszikus „énblogként” indult a Jóljárok Magazin aloldalaként.
A Google számos változtatása a kereső algoritmusában egyre inkább hátrányos helyzetet teremt a sokszálú, sok témát felkaroló klasszikus blogok számára. Ezért a régi blogot frissítem, tartalmi struktúrába szerkesztem. Szolgáltatok.

Szólj hozzá!