blog

Azt mondom, hogy…

A Jóljárok.hu portálon (Apróhirdetés, képeslap, hírek, céghírek, blog) megjelent hírekkel, látottakkal, hallottakkal, olvasottakkal, ill. egy konkrét hírrel kapcsolatban az a véleményem, hogy…
Mondja el!

5 hozzászólás

 • FYGureout

  @ EKF Pécs: Párbeszéd a menedzsment és a Kulturális Ipari Klaszter között

  Kedves Szerkesztő Úr !

  Lehet, hogy én olvastam félre valamit, de én úgy tudom, hogy nem Mészáros András kezdte a találkozást, ő csak elfogadta a meghívást.

  Elismerés a Klasztertagoknak a szervezésért, a törekvésért.

  Vajon kinek adják az Internetet az EKF-esek ? Tudok olyan vállalkozásokat, szakértőket a városban, akiknek ez a dolguk, értenek hozzá (nem a 4 fős EuNet-ről és bűn lassú vonalaikról van szó).
  Miért titok ? Tán csak megint nem egy budapesti központú cég ?

  Eddig az EKF-pénzekből nem sok jutott helybélieknek…

 • EL LOBO - A farkas

  Kedves FYGureout!
  Erről a találkozóról egy hírt és egy blogbejegyzést írtam.
  A hír, – amelyhez most hozzászólsz – tárgyszerűen leírja az elhangzottakat (legalábbis szándékom szerint) s arra a kérdésre válaszol, hogy mi, hol, kikkel, miért történt.
  Mivel ott Mészáros András úr azt mondta, hogy az ő kezdeményezésére történt a találkozó és ezzel kapcsolatban nem volt senki részéről ellenvetés – ezt írtam le.

  A hírben azt is leírtam, hogy Mészáros András úr az EKF honlapjának katasztrofális vezetését-szerkesztését azzal indokolta, hogy csak az EuNeten keresztül fértek a honlaphoz. Erre se a hírben, se a blogban nem reagáltam, mert ez annyira nonszensz állítás, hogy az olvasó nyilvánvalóan maga is rájön, hogy itt a mundér becsületének védelméről van szó, egy igazságot tartalmazó állítás felnagyításával. Másfelől pedig nem egy konfliktus elmélyítése volt a célom, hanem inkább annak “kikényszerítése” a bizalom révén – hogy most már vegyék komolyan az Internetet! Hogy figyelünk erre.

  A hírrel szemben a blogbejegyzés már tele van a szubjektív véleményemmel, megjegyzéseimmel, ahogy az a műfaji sajátosságokból következik. De itt is inkább a múltat akartam lezárni, s nem konfliktust élezni.

  Ez a szándékom abból is kitetszhet, hogy mint a Kulturális Ipari Klaszter tagja, a találkozó előtt, a rendnek megfelelően, írásban juttattam el kérdéseimet a Klaszterhez (hogy továbbítsa Mészáros Andrásnak). Szó szerint idézem:

  “EKF és Internet: ki a felelőse az internetes megjelenésnek (szerkesztési elveknek, az új anyagok felviteli rendjének, a kimenő linkeknek).
  Milyen funkcióknak fog megfelelni a jövőbeni portál? Mikor készül el, mennyibe fog kerülni? A 2010-ig történő üzemeltetésétől mennyi bekerülést várnak és mennyi hasznot remélnek? Mi lesz a portállal 2010 után?
  Ki lesz a felelőse az átvételének és majdan az üzemeltetésének?”

  Ezekre a kérdésekre részben választ kaptam.

  Mégegyszer hangsúlyozom: alapvető érdekünk, minden pécsinek és minden magyarnak, hogy az EKF sikeres legyen. Tehát a kritikáimmal nem rombolni akarok, hanem igényt támasztani és egy szakmai elvárást megfogalmazni.

  Most itt lesz az alkalom, a jövő héttől, hogy lássuk – tényleg egymásra talál-e az Internet és az EKF. Várjuk ki!

  P.S.
  Most megnéztem a Klasztertől kapott meghívómat és az így kezdődik:
  Mészáros András úr elfogadta meghívásunkat…
  Mindennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget. A finomított népi mondás szerint gondnak, bajnak nincs gazdája, viszont a jó kezdeményezéseknek mindig több is. 🙂

 • Bognár László

  @ Szentlőrinci lobbi parti, tizedszer
  Most mostam le a Szentlőrincen járt cipőmről a vastag sarat, s közben hallgattam asszonyomat, aki már olvasta a mai helyi napilapot, s felhívta a figyelmem arra a tényre, hogy a lap szerint se szél, se eső nem ártott a lőrinci eseménynek – szembe ugye az én megállapításommal, mely szerint de.
  A fene vigye el, egyre többször másképpen látom a világot, mint a szóban forgó lap – nézd csak meg anyukám ezt a vastag sarat, látod, itt a bizonyosság!
  – De a szelet hogyan fogod bizonyítani nekem? – kérdi és akkor még Erik kedvenc képe is – hiába na, tele vagyunk szörnyű csatákkal.
  De ha mást nem is, legalább a sarat olykor meg tudom mutatni az igazamból…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük